Δήμος Αγίας Παρασκευής: Απολαυστική «Πρωτοχρονιάτικη νύχτα στη Μόσχα»

moscow

Την όμορφη παράσταση-παραμύθι «Μια πρωτοχρονιάτικη νύχτα στη Μόσχα», με κλασικές γιορτινές χειμωνιάτικες μελωδίες από το ορχηστρικό σύνολο Hellenic Musica Viva υπό τη διεύθυνση της Λιουντμίλα Λιμόροβα, με γρήγορους ρωσικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΠΕΡΙΟΖΚΑ και με τη συμμετοχή του Παππού Χειμώνα, παρουσίασε, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αvantgarde την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στο θέατρο το 2ου Γυμνάσιου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και η Πρόεδρος του AVANTGARDE  Ντίνα Σαράντη καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν μικρούς και μεγάλους που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη βροχή για να παρακολουθήσουν την παράσταση και μαζί με τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μόσχα και η Οικοδέσποινα (στο ρόλο η ηθοποιός Ειρήνη Καζάκου) στολίζει το δέντρο, περιμένοντας από λεπτό σε λεπτό τον Παππού Χειμώνα με τα δώρα.

Η Μόσχα περιμένει τον Παππού Χειμώνα με τα δικά της δώρα – τις κλασικές μελωδίες της μικρής ορχήστρας. Το Ρολόι του Κρεμλίνου στον Πύργο Σπάσκαγια (Σωτήρος) αρχίζει να χτυπάει, αλλά ο Παππούς Χειμώνας αργεί. Τον έχει απαγάγει ένας Κλέφτης, που θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του και να κάνει την ορχήστρα να παίζει μόνο γι’ αυτόν και τους χορευτές να χορεύουν μονάχα για τη δική του τέρψη (το ρόλο του Κλέφτη έπαιξε κινηματογραφικά ο διακεκριμένος ηθοποιός του Ουζμπεκιστάν Γεννάδιος Πάτσης). Ο Κλέφτης όμως έκανε το μοιραίο λάθος: άφησε την Εγγονή του Παππού Χειμώνα να ξεφύγει με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το παιχνίδι… Ο Παππούς Χειμώνας όχι μόνο κατάφερε να απελευθερωθεί (με την βοήθεια του κοινού!), αλλά ήρθε στη σκηνή για να παίξει με το κοινό( στο ρόλο του Παππού Χειμώνα ο ηθοποιός Βαλέριος Ελεφτέροφ, και της Εγγονής του η μικρή Βαλεντίνη Ζωγράφου).

Νεότερη Παλαιότερη