Τι γίνεται με το φετινό σχεδιασμό των Χριστουγέννων;

christmas-pictures-05Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μέχρι το άνοιγμα της εορταστικής-χριστουγεννιάτικης περιόδου που ξεκινά στις αρχές Δεκεμβρίου.


Του Στρατή Μαζίδη


Ο αναγνώστης μπορεί να εκτιμήσει πως ο Δεκέμβριος απέχει ακόμη 38 ημέρες και ότι καιρός υπάρχει. Ωστόσο για να υπάρξει κάτι που θα βγάλει τους κατοίκους της πόλης (και όχι τους συνήθεις παρισταμένους) στους δρόμους και τις πλατείες δεν είναι εύκολο να σχεδιαστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε πόλεις όπως η Δράμα και τα Τρίκαλα όπου ξεχωρίζουν για τα προγράμματα και τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, τώρα τυπώνονται και κυκλοφορούν τα ενημερωτικά φυλλάδια. Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής δε γνωρίζουμε αν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής, πάντως ούτε στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο υπάρχει σχετικό θέμα. Συνεπώς η όποια συζήτηση μετατίθεται για το Νοέμβριο.


Η Δημοτική Αρχή πέρυσι κινήθηκε σωστά σε επίπεδο στολισμού της πόλης καθώς οι αρχές του Δεκεμβρίου είχαν βρει την Αγία Παρασκευή στολισμένη, ενώ στην Αγίου Ιωάννου υπήρχε μια ποιοτική αναβάθμιση του στολισμού την οποία φέτος θα περιμένουμε να δούμε και στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους των γειτονιών. Αυτό, αν και αυτονόητο, επειδή δεν υπήρχε στην πόλη ήταν ένα θετικό βήμα.


Ωστόσο απομένουν όλα τα υπόλοιπα.


Θυμάμαι στις γιορτές του 2014 τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιάννη Σιδέρη να ρίχνει στο Δήμαρχο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πλατεία του επιχειρηματία που είχε βάλει τα παιχνίδια αλλά δεν είχε προσέλευση, για ένα μικρό Γκάζι στο πάρκο  Σπυρούδη. Τι απέγινε αυτή η ίδεα; Γιατί δεν είδαμε μια ειδική - και γιατί όχι δημόσια- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο όπου θα δοθεί και ο λόγος στους δημότες στα πλαίσια όχι ενός βραχυπρόθεσμου πλάνου αλλά ενός μακρόπνοου σχεδιασμού που θα καταστήσει την Αγία Παρασκευή ένα πόλο έλξης για τους κατοίκους της και όχι μόνο.


Να θυμίσω στο σημείο αυτό και δική μας σχετική περυσινή αρθρογραφία με αναλυτικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα αλλά και το Σπυρούδη. Μάλιστα κάποιες είχαν υλοποιηθεί όπως ο έγκαιρος φωτισμός ή η εκδήλωση σε συνδυασμό με το άναμα του δένδρου, η οποία υιοθετήθηκε σε ένα ποσοστό.


Ποιο θα είναι το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων;


Θα δούμε αυτή τη χρονιά καταξιωμένους καλλιτέχνες να επισκέπτονται την Αγία Παρασκευή κρατώντας τους κατοίκους της πόλης σε αυτή στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος εκδηλώσεων;


Θα υπάρξει μια άλλη εκμετάλλευση της πλατείας καθώς πλέον έχει αποδειχθεί ότι η έλευση ενός επιχειρηματία με μερικά παιχνίδια που κοστίζουν αρκετά σε ένα μέσο οικογενειάρχη (αν υπάρχουν ακόμη τέτοιοι) δεν έχει πια επιτυχία λόγω της κάκιστης οικονομικής συγκυρίας;


Φέτος τα Χριστούγεννα, δε ζητούμε να δούμε κάτι διαφορετικό στην Αγία Παρασκευή. Το έχουμε ανάγκη.

Νεότερη Παλαιότερη