Φινλανδία: Ξενοδοχείο αναζητεί υπάλληλο για να… παρατηρεί το Βόρειο Σέλας

to-boreio-selas-ston-kanada

Μία θέση εργασίας ιδανική για όσους αντέχουν το ξενύχτι και το κρύο προσφέρει ένα ξενοδοχείο στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας.

Το Arctic Snow Hotel αναζητεί έναν υπάλληλο, ο οποίος θα παρατηρεί τον ουρανό και θα ενημερώνει τους πελάτες του ξενοδοχείου, στην περίπτωση που το Βόρειο Σέλας κάνει την εμφάνισή του.

Όσο για τα απαιτούμενα προσόντα; Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ξενοδοχείο απλά ζητεί από τους υποψηφίους να γνωρίζουν αγγλικά, αλλά και… τι είναι το Σέλας.

Όπως αναφέρει το βρετανικό έντυπο, ο υπάλληλος θα εργάζεται από τις 11:00 το βράδυ έως τις 6:30 το πρωί και αρμοδιότητά του θα είναι να σημαίνει τον «Συναγερμό για το Βόρειο Σέλας», καθώς το «Northern Lights Alarm» αποτελεί μία από τις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα χρειαστεί να ψάξουν για σπίτι -για διάστημα τριών έως έξι μηνών- στον φινλανδικό βορρά, καθώς δεν παρέχεται διαμονή. Όσο για τον μισθό, θα εξαρτηθεί από την εμπειρία του υποψηφίου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ εκείνος που θα επιλεγεί, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Φινλανδία πριν από τον Δεκέμβριο, όταν το ξενοδοχείο ανοίγει τις πύλες του.

Το Arctic Snow Hotel σμιλεύεται κάθε χρόνο από πάγο και μπορεί να φιλοξενήσει έως 70 άτομα στα ιγκλού – δωμάτιά του, όπου η θερμοκρασία βρίσκεται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Το Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο, και παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο ημισφαίριο.

naftemporiki.gr

Νεότερη Παλαιότερη