Πολιτικά γεννητούρια και ένας αρραβώνας;

birth

Ενδιαφέρουσες ενδείξεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις ορισμένων τοπικών πολιτικών προσώπων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.


Του Στρατή Μαζίδη


Δε θα αναφερθούμε ονομαστικά, διότι έχουμε απλώς ενδείξεις. Άλλωστε αν επιβεβαιωθούν, όλοι θα καταλάβουν τι εννοούσαμε. Υπάρχουν λοιπόν ενδείξεις για μια γέννηση κι έναν άτυπο αρραβώνα που ίσως οδηγήσει σε γάμο.


Από τη μία ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο αρκετοί προσέχουν από την επομένη των δημοτικών εκλογών του 2014 και τι θα κάνει. Ο ίδιος φάνηκε να ατονεί εδώ και αρκετό καιρό απουσιάζοντας από τα δρώμενα που συνήθως αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο τελευταία επανέκαμψε. Από τη μια φωτογραφιζόμενο με υπαλλήλους τους δήμου ακολουθώντας την εσφαλμένη διαχρονική (και τοπική) πολιτικάντικη τακτική να τους συγχαίρει, ενώ επιτελούν τα καθήκοντά τους για τα οποία λαμβάνουν μισθό. Από την άλλη έχουν τη σημασία τους συγκεκριμένα σχόλιά του σε ορισμένα πρόσωπα στα κοινωνικά δίκτυα, των οποίων προλέγει την επιστροφή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καθώς εισερχόμαστε σε μια σεζόν η οποία θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία των δύο ετών προ των εκλογών, φαίνεται πως θα μπορούσαμε με κάποια βεβαιότητα να πούμε, μέρες που είναι, ότι το πρόσωπο αυτό το σκέπτεται σοβαρά αν θα βουτήξει ή όχι.


Σε άλλη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά. Υπάρχουν και οι πιο χαλαροί του δημοτικού συμβουλίου. Εκείνοι που δεν έχουν να αποδείξουν τίποτε κι αυτοί οι οποίοι εκτιμούν πως ο χρόνος και το μέλλον είναι με το μέρος τους. Τι γίνεται όμως όταν ανάμεσα στους δύο προκύπτει ένας κυριολεκτικά στενός συνδετικός κρίκος; Μπορεί να μας οδηγήσει και σε πολιτικό αρραβώνα εκτός από τον άτυπο κανονικό; Το πιθανότερο είναι πως ναι, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει. Άλλωστε, η ισχύς εν τη ενώσει, υποστηρίζουν αρκετοί και μέσα στο τοπικό ρευστό σκηνικό, οι συμπράξεις έχουν τη σημασία τους καθώς επίσης την απήχησή τους, είτε θετική είτε αρνητική. Όπως είπαμε, στην προκειμένη περίπτωση, χρόνος υπάρχει.

Νεότερη Παλαιότερη