Μεγάλο λάθος; Επικυρώσαμε την απαράδεκτη κατάσταση της πλατείας Κοραή

korai

Δόθηκε τελικά η άδεια για τραπεζοκαθίσματα σε κατάστημα επί της πλατείας Κοραή, του οποίου η διεύθυνση έχει μισθώσει γειτονικό ακίνητο προκειμένου να λειτουργήσει και δεύτερη επιχείρηση εστίασης.


Του Στρατή Μαζίδη


Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχεδόν όλοι στάθηκαν αρνητικά απέναντι στη συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς όπως ειπώθηκε, καταλαμβάνει κάποιες φορές περισσότερο χώρο επί της πλατείας, ενώ φυσικά έχει προξενήσει τεράστιο πρόβλημα με το δεύτερο μαγαζί έχοντας παρατήσει τα βότσαλα τόσο μπροστά όσο και στο πλάι με αποτέλεσμα να χύνονται στο δρόμο.


Το ακόμη πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν όλοι προεξόφλησαν πως ο επιχειρηματίας δε θα αποδειχθεί τυπικός και συνεπής ως προς τα όριά του.


Ωστόσο ο Δήμαρχος στη συνηθισμένη γραμμή της ηπιότητας προέκρινε να μην πάμε τιμωρητικά και αρνητικά με το καλημέρα και να αρθεί η άδεια στη συνέχεια.


Πάντως η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και εισηγήτρια του θέματος, Ελισάβετ Πετσατώδη συνεπής στη θέση της επί του ζητήματος και σε όσα είχε δηλώσει στο agiaparaskevi-guide.gr πρότεινε να μη δοθεί η άδεια για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας, που ήδη περίοικοι εδώ και καιρό παρατηρούν.


Τελικά την ώρα της ψηφοφορίας εξήλθε της αιθούσης.


Ωστόσο τίθεται το ερώτημα.


Μήπως με τον τρόπο αυτό η πόλη μας στέλνει το μήνυμα της μπόσικης, πως ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί, να μετατρέπει σε σκουπιδότοπο ένα μέρος, να μην το καθαρίζει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλήθεια γιατί δεν εφάρμοσε ο κ. Σιδέρης τον πολυδιαφημισμένο κανονισμό καθαριότητας επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα; Τόσους μήνες είχε (κι έχει) χώματα, μπάζα, υλικά και γαρμπίλια το μέρος.


Θα μπορούσε ίσως να θέσει κανείς ως αντίλογο ότι αν δεν εκμισθώνουμε μέρος των χώρων μας, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα στερηθεί σημαντικών οικονομικών πόρων.


Θα του απαντούσαμε πως αν βλέπαμε στην πόλη μας έναν οργασμό έργων προς όφελος των δημοτών όπως πχ ανακαινίσεις πεζοδρομίων, δημιουργία αθλητικών χώρων, καλοσυντηρημένες πλατείες και παιδικές χαρές, ότι έχει ένα δίκιο. Όταν όμως βλέπουμε μια πόλη να εγκρίνει € 15.000,00 για να γράψει λεύκωμα τ. δημοτικός σύμβουλος, € 7.000,00 σε φορέα περιορισμένης (έως και ανύπαρκτης) εμβέλειας, € 600.000,00 για έναν απαρχαιομένο χώρο κινηματογράφου και € 22.000,00 το μήνα για να μισθώνει ένα ακατάλληλο κατά πολλούς δημαρχείο, μάλλον υπάρχουν πολλά λεφτά που υπάρχουν και πολλά χρόνια τα οποία δε στερεύουν ποτέ.


Το μόνο που δεν υπάρχει, είναι η αγάπη προς τους δημότες. Στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια θα πατάμε ακαθαρσίες και στις πλατείες της γειτονιάς δε θα μπορούμε να ανταμώνουμε όπως παλιά, αφού προηγούνται οι...παρέες.


*** Σημείωση 1: επίσης θα πρέπει να γίνει κάτι με το γνωστό μεγάλο μπλε φορτηγάκι που παρκάρει στην έξοδο της πλατείας στη Μεσογείων. Δεν μπορεί να κόβει την ορατότητα όσων θέλουν να μπουν στη λεωφόρο.


Σημείωση 2: ακολουθούν μερικές φωτογραφίες του παρελθόντος από την περιοχή.



korai-2 korai-3 korai-5 korai korai korai-1

Νεότερη Παλαιότερη