Στο ίδιο έργο θεατές εσύ κι εγώ τραγουδιστές

jpg1

Αν αναζητάτε την αιτία εξαιτίας της οποίας τίποτε ουσιαστικό / οραματικό δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Αγία Παρασκευή, ίσως οι τελευταίες εκατέρωθεν τοπικές παραταξιακές-πολιτικές ανακοινώσεις να μπορούν να σας βοηθήσουν.


Του Στρατή Μαζίδη


 Μείζον θέμα των ημερών ένα ψήφισμα για το ασφαλιστικό, δηλαδή ένα ακόμη χαρτί από αυτά που γεμίζουν τα κλασέρ και αναρτώνται στη Διαύγεια, που δεν ψηφίστηκε σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δε βρέθηκαν 17 στους 33 δημοτικούς συμβούλους να δηλώσουν παρόντες. Για τόσους ζηλωτές εργάτες των συμφερόντων των δημοτών μιλάμε. Για το θέμα της απαρτίας μιλήσαμε σε προηγούμενο κείμενο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Κοιτώντας επί τροχάδην τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών μπορεί κανείς να συμπεράνει πως όλοι έχουν ταλέντο να μας προκαλούν χαμόγελο, λύπης.


Από τη μία αξιωματική αντιπολίτευση και παράταξη του ΚΚΕ να στοχοποιούν το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο λόγω ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη ο άλλοτε αντιμνημονιακός Δήμαρχος να δικαιολογεί το επαχθέστερο μνημόνιο μέσω του "όλοι μαζί το ψηφίσαμε".


Λοιπόν ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους διότι κάποιοι υποτιμούν την πολιτική μας νοημοσύνη.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος δε διαφέρει πολύ από τον πολιτικό του αρχηγό. Ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίστηκε με σύνθημα την ελπίδα αλλά τελικά, όταν δε μας διασκεδάζει με την αμορφωσιά του (Μυτιλήνη-Λέσβος, Ιράν-αραβικός κόσμος), επέφερε την πλήρη καταστροφή.  Ο κ. Σταθόπουλος υποσχέθηκε την υπεράσπιση της κοινωνίας και την αλλαγή της Αγίας Παρασκευής, ωστόσο δεν ασχολείται με τα χρόνια προβλήματα της πόλης για να δώσει οριστικές λύσεις (πχ αγορά ιδιόκτητου δημαρχείου), κλείνει τα μάτια σε χονδροειδή πειθαρχικά παραπτώματα που θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στον εισαγγελέα, συνεχίζει τη συνταγή περασμένων διοικήσεων που διαχειρίζονταν τη σχέση με ανίσχυρους ουσιαστικά φορείς και πρόσωπα μοιράζοντας χρήμα.


Η αξιωματική αντιπολίτευση είτε μιλάμε για την καθεαυτή παράταξη (ακόμη να ξεπεράσει την εκλογική ήττα το Μάιο του 2014) είτε τον αυτόνομο Σωτήρη Ησαΐα (ποιο ξυλινοκομματικός στην τελευταία του δήλωση πεθαίνεις) γιατί αποδοκιμάζουν διαρκώς το Δήμαρχο και το ΣΥΡΙΖΑ; Ξέχνουν πως:


α. η δική τους καταστροφική διακυβέρνηση το 2004-2009 έθεσε μαζί με την περίοδο Σημίτη τις βάσεις του μνημονίου;


β. πως ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε ως αντιμνημονιακός και αυτός, τελικά ανέβηκε στην εξουσία αλλά δεν κατάφερε και πολλά ώστε ο λαός να αναζητήσει κάτι άλλο, άσχετα αν αποδείχθηκε εφιάλτης;


γ. το ιερό τοτέμ τους, ο Κώστας Καραμανλής, είναι ο τρίτος εταίρος της κυβέρνησης; Ξεχνούν ότι Παυλόπουλος και Παπαγγελόπουλος είναι άνθρωποι του πρώτου; Ή μήπως δε γνωρίζουν τα πρώτα επεισόδια του σίριαλ της προεδρικής εκλογής πριν καταλήξει ο Τσίπρας στην πρόταση Παυλόπουλου;


Φυσικά έχουν δικαίωμα να γράφουν ό,τι τους αρέσει. Απλά να θυμούνται πως πλήττουν και τον αιώνιο κουρασμένο.


Για το τέλος κράτησα τον Ανδρέα Γκιζιώτη. Ωραίες οι ανακοινώσεις και τα σχόλιά του τους τελευταίους 20 μήνες. Αναρωτιέμαι που ήταν χαμένος τα προηγούμενα χρόνια όταν η "δεξιά" είχε το Δήμο. Ας αναρωτηθεί και ο ίδιος. Ένα δημοτικό σύμβουλο στερήθηκε.


Αυτά τα λίγα για τον πόλεμο ανακοινώσεων αγαπητοί φίλοι. Εμείς οι δημότες παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές χαμένης νύχτας εραστές, όπου χαμένη νύχτα σημαίνει την πόλη που θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε αλλά το στερούμαστε.


Δεν πειράζει. Όσοι αυτοί τσακώνονται, εμείς θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε δρόμους γεμάτους σκατά, θα τρέχουμε σε βρώμικες πλατείες και φθαρμένες παιδικές χαρές, θα κατεβαίνουμε στο οδόστρωμα της Μεσογείων, θα τρέχουμε σε πισίνες όμορων δήμων, θα βλέπουμε τα παιδιά μας να παίζουν μπάλα και να τα πετάνε έξω κάποιοι ιδιότυποι "ιδιοκτήτες", θα βαδίζουμε ανάμεσα σε σκουπίδια στον Υμηττό, θα πληρώνουμε αρνιά € 10.000,00, επιχορηγήσεις πολλών χιλιάδων σε φορείς εκπροσωπούντες μειοψηφικές μειοψηφίες (επίτηδες ο πλεονασμός) και θα δεσμεύουμε € 15.000,00 για λευκώματα.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Η πόλη πάντως αποκλείεται να αναστηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη