Η αποκάλυψη του Δημάρχου που κανείς δεν πρόσεξε και μας γεμίζει ανησυχία

wallet

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του Απριλίου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος έκανε μια σημαντική αποκάλυψη σε μια αποστροφή του εν μέσω μιας απάντησης που έδωσε κατά το στάδιο των δηλώσεων - ερωτήσεων. Ωστόσο κανείς δεν την ανέδειξε.


Του Στρατή Μαζίδη


Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν ο Δήμος έχει ζητήσει αναλυτικό εξοδολόγιο από την ΕΝΕΒΑΠ για την επιχορήγηση των € 7.000,00 που δόθηκε για τα Χριστούγεννα ώστε η Ενωση να οργανώσει ορισμένα πράγματα στην πλατεία.


Η συζήτηση άνοιξε και τέθηκε από ορισμένους (ελάχιστους όμως) συμβούλους, όπως η Εφη Καψοκεφάλου το ζήτημα αν ο Δήμος παρακολουθεί την πορεία των χρημάτων τα οποία διοχετεύει προς Συλλόγους και Φορείς μέσω των επιχορηγήσεων.


Κατά την απάντησή του, ο Γιάννης Σταθόπουλος προέβη σε μια ομολογία η οποία πιθανώς αντιπροσωπεύει όλες τις έως σήμερα Δημοτικές Αρχές:


«Όταν ο Δήμος δίνει μια επιχορήγηση στο Σύλλογο Χ (δεν είπε Χ, ανέφερε όνομα), δεν ασχολείται ο Δήμος μετά με τα παραστατικά. Αυτά τα ζητά ο επίτροπος».


Αναλογίζεστε το μέγεθος αυτής της αποκάλυψης;


Ο Δήμαρχος δηλαδή ομολογεί ότι ο Δήμος μοιράζει χρόνια τώρα απλόχερα χρήματα σε όποιον ζητά και ούτε καν ενδιαφέρεται να δει, αυτά τα ποσά σε τι μεταφράζονται.


Αυτά τα ζητά...κάποιος επίτροπος που εγκρίνει τα εντάλματα. Εμείς όμως ως Δήμος ουδόλως ενδιαφερόμαστε αν τα χρήματα από τη φορολογία του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Πρωτοφανές πολιτικό σφάλμα η αποστροφή του Δημάρχου, που για ευνόητους λόγους δεν εκμεταλλεύθηκε κανείς.


Γιατί; Επειδή η ανάλυση της αποκάλυψης του Δημάρχου, οδηγεί σε μια δεύτερη μεγαλύτερη αποκάλυψη.


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μοιράζει χρήματα σε Συλλόγους και Φορείς, όχι με ένα πνεύμα επένδυσης υπέρ των δημοτών, αλλά για να έχει ευχαριστημένους και με το μέρος του, όλους όσους, νομίζει, ότι έχουν ισχύ και δύναμη. Φυσικά οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές και οι σταυροδοσίες αλλά και η εκλογή προέδρων με 60 ή ακόμη και...28 ψήφους, απηχούν το μέγεθος της δύναμης που η εκάστοτε τοπική εξουσία τρέμει.


Μοιράζονται χρήματα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.


Ποιος ξεχνά τις € 7.000,00 το Σεπτέμβριο του 2010 σε Σύλλογο του οποίου ο πρόεδρος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την τότε παράταξη; Ωστόσο παρά το μεγάλο του όνομα, έψαχνε να βρει την ψήφο του.


Τα θεσμοθετημένα € 10.000,00 για τα αρνιά της καθαριότητας την ώρα που η πόλη δε φημίζεται για την άψογη εικόνα της;


Τα € 15.000,00 σε πρώην δημοτικό σύμβουλο για να γράψει ένα λεύκωμα;


Με τα € 7.000 των εορτών στην ΕΝΕΒΑΠ για τα σπιτάκια, ο Δήμος θα μπορούσε να αγοράσει 6-7 και να είναι δικά του.


Είναι πραγματικά λυπηρή η κατάσταση και η ανάδειξη της αλήθειας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η πόλη μας είναι ουραγός σε πολλά, στερούμενη υποδομών οι οποίες σε άλλους δήμους θεωρούνται δεδομένες.


Στις μεγάλες εταιρείες όταν γίνονται προμήθειες, δεν ελέγχει μόνο το λογιστήριο αλλά και τα αντίστοιχα τμήματα ξεψαχνίζουν προσφορές και τιμολόγια από την αρχή έως το τέλος της συναλλαγής. Αποτιμούν το κάθε σεντ, εξασφαλίζουν το συμφέρον της επιχείρησης. Όμως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής όταν δίνει μια επιχορήσηση, δεν ασχολείται μετά με το τι έγιναν τα λεφτά. Γιατί; Επειδή πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρει. Διότι τα δίνει στα πλαίσια μιας πολιτικής ισορροπίας με τάχα ισχυρούς παράγοντες και όχι προς όφελως των κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Τα δίνει για να τα δώσει. Άλλωστε δικά του είναι; Είναι σα να βρήκε ένα γεμάτο πορτοφόλι στο δρόμο. Τι σύμπτωση όμως! Το πορτοφόλι έχει τα δικά σας στοιχεία μέσα!


Η ιστορική εμπειρία έχει διδάξει ότι και οι κάτοικοι συνηθίζουν να επιχορηγούν το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Του κόβουν μια επιταγή και αυτή εξαργυρώνεται την Κυριακή των εκλογών.

Νεότερη Παλαιότερη