Στην υγεία όσων τα πληρώνουμε - € 10.000,00 για τα αρνιά, κατόπιν εορτής μετανοήσαντες και εξαφανισμένοι

arnia

Ψηφίστηκε τελικά η "θεσμοθετημένη" επιχορήγηση του συνδικαλιστικού σωματείου του ΣΕΡΔΑΠ με € 10.000,00 κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία θα πληρώσουμε όλοι εμείς με αίμα δια της υπερφορολόγησης.


Του Στρατή Μαζίδη


Έχει σημασία όμως να αναδείξουμε ορισμένα σημεία του θέματος, διότι μπορεί να το καπηλεύονται άλλοι, αλλά εμείς το αναδείξαμε εδώ και χρόνια.


Αντιγράφω από το ιστολόγιο του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λογοθέτη:


Στο 6o θέμα λοιπόν, η εισήγηση του Δημάρχου  προέβλεπε επιχορήγηση 10.000 ευρώ στο Σωματείο Εργατοτεχνικών Αγίας Παρασκευής (ΣΕΡΔΑΠ). Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό  είχε αποσυρθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση λόγω ελλιπούς φακέλου, κατά δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και  αναμέναμε αυτή τη φορά τον πλήρη φάκελο, με δυο έγγραφα  όλα κι όλα δηλαδή, την εισήγηση και την αίτηση του Σωματείου.


Πάλι  ο φάκελος ήταν ελλιπής  όμως. Κατά δήλωση Δημάρχου, δεν υπήρχε η  αίτηση του σωματείου. Μάς προτάθηκε να περάσουμε  από το  Δήμο για να τη βρούμε και να τη διαβάσουμε.  


Άλλοτε όμως συνήθιζε να αναγιγνώσκεται το αίτημα. Με άλλα λόγια η Δημοτική Αρχή έφερε μια πρόταση επιχορήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο δίχως το Σώμα να γνωρίζει το σκοπό! Αν ένας καχύποπτος θα μπορούσε να κάνει λόγο για απόκρυψη, εμείς ας περιοριστούμε στο ότι σίγουρα παρεμποδίζεται η πρόσβαση στην ενημέρωση και την πληροφόρηση.


Πάντως με βάση την εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου:


«Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, σε τοπικά παραρτήματα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, καθώς και σε πρωτοβάθμιες πολιτιστικές οργανώσεις εργαζόμενων στους οικείους Δήμους για την πραγματοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων»


Άρα; Δεν πληρώνουμε αρνιά; Πληρώνουμε events και happenings; Όπως τότε επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που δόθηκαν € 5.000,00 και ακολούθησε χρονικά αποκριάτικος χορός με δώρα και χορεύτριες οριεντάλ;


Αντιγράφω ξανά από το ιστολόγιο του κ. Λογοθέτη πως ο πρώην δήμαρχος:


ανέφερε ότι τα δέκα χιλιάρικα  δίνονται και φέτος, όπως κάθε χρόνο ακόμα και επί θητείας του,  για αγορά πασχαλινών αρνιών, διαφώνησε με την επιχορήγηση, έκανε την αυτοκριτική του  και τελικώς καταψήφισε.


Μάλλον είναι πολύ αργά για αυτοκριτική και καταψηφίσεις. Όταν ήταν στα πράγματα μας επιτίθετο το 2013 σαν αναδεικνύαμε το θέμα με αναλήθειες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είχε την ευκαιρία του να αλλάξει τα πράγματα, δεν το έκανε. Αυτό μετράει.


Ο Λογοθέτης όμως κάνει ακόμη μια αποκάλυψη:


Εν τω μεταξύ το Σωματείο  Εργαζομένων στην καθαριότητα Σ.Ε.Ρ.Δ.Α.Π  διένειμε  στους Δημοτικούς Συμβούλους  ανακοίνωση με την οποία  από τη μια  κατήγγειλλε το Δήμο ως υπαίτιο για την μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας, όπως ρούχα εργασίας, υποδήματα, γάντια, μάσκες κ.λ.π που αγοράζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι   και από την άλλη ανέφερε  ότι οι εργαζόμενοι δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του Δήμου για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. Μου φάνηκε ασυμβίβαστο αυτό  και απευθυνόμενος  στον πρόεδρο του Σωματείου, πρότεινα να διεκδικούν αγωνιστικά  οι εργαζόμενοι αυτά που  δικαιούνται  και να μην μπαίνουν στη λογική του συμψηφισμού μέσω επιχορηγήσεων, γεγονός που καλλιεργεί σχέσεις χειραγώγησης και μειώνει τις διεκδικητικές δυνατότητες του σωματείου προς τον εργοδότη Δήμο


Μάλιστα έκανε αναφορά κατά την αρχική του τοποθέτηση για € 50.000,00. Επίτηδες σκέφτηκα να περιμένω μερικές ημέρες μήπως υπάρξει κάποια σχετική αποσαφήνιση. Τελικά τι σημαίνει αυτό; "Εξωδικαστικός συμβιβασμός"; Δε σε πάω δικαστήρια για τα € 50.000,00 αλλά δώσε μου επιχορήγηση € 10.000,00; Ξέρετε πως λέγεται αυτό σε απλά ελληνικά;


Ωστόσο όταν συμψηφίζεις τα € 50.000,00 για την ασφάλειά σου με τα € 10.000,00 είτε για εκδηλώσεις όπως αναφέρει η εισήγηση του Δημάρχου είτε για αρνιά όπως δήλωσε ο τέως, τότε μόνος ακυρώνεις τον εαυτό σου.


Επίσης σε κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να καταδικαστεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε περίπτωση που για τα παραπάνω έχει προχωρήσει σε διαγωνισμούς, ακόμη κι αν αυτοί βγήκαν άγονοι.


Θα πρέπει όμως να σταθούμε και στη στάση ορισμένων προσώπων.


Εκτός από τους Λογοθέτη - Γκιζιώτη, θα πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στην Εφη Καψοκεφάλου η οποία μολονότι αποχώρησε νωρίτερα καθώς εργαζόταν, ωστόσο έσπευσε κατά τις δηλώσεις να πάρει θέση και να πει ξεκάθαρα ΟΧΙ. Θα μπορούσε να πράξει μικροπολιτικά και να μην πει τίποτε.


Θα μπορούσε να μην είναι καν στη συνεδρίαση όπως οι Γιαννακόπουλος, Μουστόγιαννης, Μυλωνάκης και Ησαΐας, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντήσει στο γραπτό μας ερώτημα ως προς τη θέση τους για το θέμα και σίγουρα κατά τη συνεδρίαση θα απουσίασαν ...δικαιολογημένα.


Συμπερασματικά:


> Έχουμε μια Δημοτική Αρχή που δεν ακούει τίποτε και κανέναν συνεχίζοντας όλα τα στραβά και άδικα που κληρονόμησε ενισχύοντας όσους λένε πως όλοι είναι επί της ουσίας το ίδιο και οι διαφορές ελάχιστες


> Έχουμε μια προηγούμενη Δημοτική Αρχή που τότε επιτίθετο σε όποιον αναδείκνυε το ζήτημα, δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να τερματίσει σπάταλα έθιμα αλλά τώρα στην αντιπολίτευση έκανε "αυτοκριτική" και συνεπώς παραδέχεται ότι δεν έπραξε ορθά


> Έχουμε μια περίεργη τράμπα επιχορήγησης με μη διεκδίκηση δικαιωμάτων δια της Δικαιοσύνης


> Έχουμε αυτούς που φιλοδοξούν να γίνουν Δήμαρχοι αλλά απουσιάζουν όταν η μπάλα είναι βαριά και δεν απαντούν όταν τους ρωτάνε.


Κλάφτα τα Χαράλαμπε! Και τα € 10.000,00 και την πόλη!

Νεότερη Παλαιότερη