Νυχτερινό θερμό επεισόδιο

night


Άλλο ένα θερμό πολιτικό επεισόδιο από τα πολλά που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα οποία προσβάλλουν την αισθητική μας και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Αγίας Παρασκευής.


Του Στρατή Μαζίδη


Μοιράστηκε χθες στα ΜΜΕ μια ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο για την ποιότητα και την ποσότητα γεύματος που παραδόθηκε σε δικαιούχο του Κοινωνικού Μαγειρείου, ωστόσο η ρητορική της ήταν τέτοια η οποία δε νομίζουμε ότι έχει να προσφέρει κάτι, για αυτό και δε θα τη βρείτε δημοσιευμένη στο agiaparaskevi-guide.gr. Ομοίως δε θα βρείτε ούτε την απάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής ο οποίος σε ανθρώπινο επίπεδο προσεβλήθη για άλλη μια φορά, οπότε η σχεδόν μεταμεσονύκτια δήλωσή του υπήρξε δικαιολογημένη, πλην όμως προσωπικά δεν αντελήφθην να απαντά και στην καθεαυτή καταγγελία. Αν δηλαδή αληθεύει το γεγονός ή όχι. Επίσης αίσθηση αποτελεί τμήμα της δήλωσης του Δημάρχου που αναφέρει «το φαγητο εργαζόμενων άλλης υπηρεςιας του Δημου οι οποίοι ευγενώς το προςεφεραν». Ποια είναι αυτή η υπηρεσία του Δήμου όπου το προσωπικό δικαιούται σίτισης και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να διανέμεται;


Ωστόσο αυτό που έχει την αξία του είναι αν η δικαιούχος αποτάνθηκε στις υπηρεσίες του δήμου για να διαμαρτυρηθεί ή αν απλά περιορίστηκε σε ένα τηλεφώνημα σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα βοηθήσει και το Δήμαρχο να καταλάβει δύο πράγματα παραπάνω και να αντιληφθεί πως πρέπει να κινηθεί για τη διερεύνιση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης η οποία ενδεχομένως να αγγίζει και την υγεία ορισμένων ανθρώπων.


Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής κουράζονται ιδιαίτερα πλέον από αυτή την ατμόσφαιρα. Αντί η πόλη να πηγαίνει μπροστά, κινείται με την όπισθεν. Ο κόσμος χάνεται, η χώρα διαλύεται κι εδώ άλλος κοιτά τα προσωπικά του κι έτερος συνηθίζει να μη δίνει απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο κόσμος απέχει από όλες τις δημοτικές διαδικασίες τόσο σε πολιτικό όσο και σε ψυχαγωγικό επίπεδο. Αν παρατηρήσει κανείς τα πρόσωπα, θα διαπιστώσει πως πρόκειται διαρκώς για τα ίδια άτομα. Το ντεκόρ μόνο αλλάζει.


Η Αγία Παρασκευή κουράστηκε και περιμένει κάποιον να ασχοληθεί σοβαρά μαζί της.

Νεότερη Παλαιότερη