Επιτακτική ανάγκη να γνωστοποιηθεί η γνωμοδότηση για το κτήμα Σιστοβάρη

davinci

Εδώ και λίγες ημέρες απασχολεί τα τοπικά πράγματα η αποκάλυψη πως τελικά η γνωμοδότηση του νομικού κ. Μπάκα βρίσκεται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ακριβώς δύο μήνες.


Του Στρατή Μαζίδη


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έγινε αντιληπτός για πρώτη φορά να μη λέει αλήθεια (;), όταν στα τέλη Ιανουαρίου δήλωνε πως δεν έχει έρθει η γνωμοδότηση και πριν λίγες ημέρες ανασκεύαζε δικαιολογούμενος πως ευθύνεται η γραμματέας του διότι δύο μήνες την έχει πάνω στο γραφείο του αλλά δεν του υπεδείχθη!


Σε αυτό το διάστημα έχει αναπτυχθεί μια σειρά από φιλολογίες και σενάρια.


Ίσως μελετάται στο Δημαρχείο το πως θα διορθωθεί επικοινωνιακά αυτό το σφάλμα καθώς επίσης και η διαχείριση του θέματος. Άλλο πχ να φωνάζεις "κλείστε το" και άλλο να πρέπει εσύ να αποφασίσεις να μείνουν άνεργοι δεκάδες άνθρωποι σε μια τέτοια εποχή.


Ωστόσο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επέλεξε να ζητήσει τη συνδρομή νομικού για το αν η άδεια λειτουργίας του καταστήματος στο κτήμα Σιστοβάρη είναι νόμιμη. Δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό. Υποτίθεται ότι τη ζήτησε, για να αποφασίσει αν είναι νομικά κατοχυρωμένος να προχωρήσει στην ανάκληση της αδείας. Τουλάχιστον με αυτό το σκεπτικό άνοιξε αυτή η ιστορία επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και συνεχίστηκε με την νυν, η οποία κατέληξε στον κ. Μπάκα.


Η μόνη ορθή λύση είναι να δοθεί στη δημοσιότητα από τον ίδιο το Δήμαρχο, πριν τον προλάβουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες αδυναμίας διαχείρισης τόσο πολιτικής όσο και επικοινωνιακής ενός ζητήματος. Το καλοκαίρι ήταν το ζήτημα της κοπής δένδρων στον Υμηττό, όπου ενώ είχε ενημερωθεί νωρίτερα από όλους, αντί να χειριστεί την υπόθεση και να ενημερώσει πρώτος, βρέθηκε απολογούμενος. Αυτή τη φορά δεν είχε 72 ώρες πλεονέκτημα αλλά σχεδόν 45 ημέρες μέχρι την πρώτη ερώτηση Γκιζιώτη στα τέλη του Ιανουαρίου. Εκεί πιάστηκε κυριολεκτικά απροετοίμαστος. Δε θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή η πληροφορία ότι παραδόθηκε η γνωμοδότησε; Και στο κάτω κάτω της γραφής θεωρείται απόρρητη ή μήπως δε φανταζόμαστε τι μπορεί να περιέχει ώστε να οδηγηθούμε σε αυτό το σημείο;


Με ένα νέο λάθος και μια ακόμη επικοινωνιακή ήττα, δε θα ωφεληθεί κανείς και πρωτίστως η Αγία Παρασκευή.


Άμεσα στη δημοσιότητα η γνωμοδότηση και από το σημείο αυτό και μετά θα ισχύσει το «ήρθε η ώρα να μετρηθούμε» για όλους. Το παρελθόν θα καθορίσει το άμεσο μέλλον ή θα κινηθούμε για την εξασφάλιση της απόκτησης του ακινήτου σε λίγα - πια - χρόνια και τη μη μετατροπή του σε ερείπιο;


Καιρός άλλωστε να πάμε παρακάτω σε αυτή την πόλη κάποια στιγμή, που τόσο πίσω έμεινε σε σύγκριση με άλλους δήμους.

Νεότερη Παλαιότερη