Βίλα ΙΟΛΑ. Μια ακόμα ΝΙΚΗ στο δικαστήριο



iolas6

Σήμερα τελικά εκδικάστηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη του ιδιοκτήτη της Βίλας ΙΟΛΑ, για "πλημμελή συντήρηση του διατηρητέου".

Η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από τις καταγγελίες του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων στην τοπική Αστυνομία, τον Εισαγγελέα και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Η ανακριτική διαδικασία και οι μαρτυρικές καταθέσεις οδήγησαν τον Εισαγγελέα να ασκήσει την δίωξη.

Στην σημερινή διαδικασία που διεξήχθη ερήμην του ιδιοκτήτη, κατέθεσαν η Βούλα Κουτσογιάννη (πρώην Γεν.Γραμματέας και νυν Πρόεδρος του Συλλόγου) και ο Γιώργος Ματσούκας (πρώην πρόεδρος).

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη με έξι (6) μήνες και τριετή αναστολή. Περιμένουμε την ακριβή διατύπωση της απόφασης προκειμένου να συνεχίσουμε τις κατάλληλες ενέργειες ωστε να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να αποκαταστήσει τις ζημιές και να συντηρήσει τη Βίλα, όπως επιβάλλει η Ελληνική Νομοθεσία.

Είναι μια ακόμη ΝΙΚΗ του Συλλόγου μας στην υπόθεση της διάσωσης της Βίλας ΙΟΛΑ και την τελική της απόκτηση. Μια ΝΙΚΗ που γεννά ακόμα μεγαλύτερες υποχρεώσεις στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τον σημερινό Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.

ΒΟΥΛΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

(πρόεδρος του Συλλόγου Κοντοπεύκου)

Νεότερη Παλαιότερη