Συνάντηση συνεργασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής με την Ελληνογαλλική Σχολή

lfr


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


Δεύτερη συνάντηση με τη Διοίκηση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» (Lycée FrancohelléniqueEugène Delacroix”) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10-02-2015 στον χώρο του Δημαρχείου μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή της Σχολής M. Bernard Luyckx.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση των δύο χώρων πρασίνου που βρίσκονται έναντι της κύριας εισόδου της σχολής και κυρίως η αποσαφήνιση της διαδικασίας έγκρισης των εργασιών που απαιτούνται, (καθώς οι δύο χώροι υπόκεινται σε ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς), με τελικό στόχο να δημιουργηθούν εκεί με ανάπλαση, περιοχές για στάση και αναψυχή με παράλληλη διαφύλαξη του δημοσίου χαρακτήρα τους. Υπενθυμίζουμε ότι χάρη στις ενέργειες του Δήμου και το χαρακτηρισμό των χώρων ως κοινόχρηστων χώρων πρασίνου το 2002, αποτράπηκε η εκποίησή τους από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που είναι ο κύριος των οικοπέδων.


Για την Ελληνογαλλική Σχολή και τους μαθητές της η διαμόρφωση των δύο ελεύθερων χώρων πρασίνου έχει μεγάλη σημασία καθώς μπορεί να συμβάλει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας με τους κατοίκους της γειτονιάς και προς τούτο έχει ήδη καταθέσει δύο αρχιτεκτονικές προτάσεις.


Η συζήτηση έκλεισε με συμφωνία για επόμενη συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Γενικός Διευθυντής εξέφρασε παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τη Δημοτική Αρχή από τις πρώτες κιόλας μέρες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο πολιτιστικό όπου τα αποτελέσματα των πρώτων προσπαθειών έχουν ήδη φανεί.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισ. Πετσατώδη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Αλεξ. Παλαμάρη, ενώ τη Διοίκηση της Σχολής εκπροσώπησαν εκτός του Γενικού Διευθυντή Μ. Bernard Luyckx, ο Οικονομικός Διευθυντής Μ. Bernard Blondin, η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος κ. Ζωή Πολυμεροπούλου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων κ. Μάρη Λαυρεντιάδου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών Mme Irène Sanchez.

Νεότερη Παλαιότερη