Η Ενωση Συλλόγων Γονέων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και τίμησε την ιστορία της

enosipita-1

Μέσα σε μια ιδιαιτέρως συγκινησιακή ατμόσφαιρα έκοψε χθε βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ενωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου καθώς στις 25 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η όλη εκδήλωση ήταν άψογα οργανωμένη ενώ παραβρέθηκε πλήθος συνδημοτών μας.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ενωσης. Από την πρώτη απόπειρα ίδρυσης και λειτουργίας της το 1987 (η οποία ατόνισε) έως τη δεύτερη και επιτυχημένη το 1995.

Ξεχωριστό ρόλο στην εκδήλωση είχαν οι πρωταγωνιστές του παρελθόντος, οι οποίοι έκτισαν με τις προσπάθειές τους το καλό όνομά της Ενωσης. Ο Λεωνίδας Ριτζάκης, πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου περιέγραψε τους αρχικούς στόχους και τα πρώτα βήματα στο ξεκίνημα. Ο Μιχάλης Γαβράς που αναδείχθηκε κι αυτός στα τοπικά πράγματα από το γονεϊκό κίνημα υπογράμμισε την ανάγκη των ενεργών γονέων αλλά και της ανάδυσης των προσώπων μέσα από φορείς και όχι τις καφετέριες και τις παρέες ενώ υπενθύμισε πως το κίνημα πέτυχε να μετατραπεί ο νεκρός χρόνος φύλαξης των παιδιών σε δημιουργική απασχόληση όντας ο προπομπός του ολοήμερου σχολείου. Σύντομο επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η τ. πρόεδρος της Ενωσης, κ. Σούλα Θεοδώρου-Χλύκα επί των ημερών της οποίας θεσμοθετήθηκαν σημαντικά δωρεάν προγράμματα στα σχολεία σε συνεργασία με το δήμο Αγίας Παρασκευής.

enosipita-2

Εν συνεχεία απονεμήθηκαν βραβεία σε παλαιότερα μέλη της Ενωσης Γονέων τα οποία ξεχώρισαν για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια ενώ υπήρξε και ιδιαίτερη αναφορά στη νυν πρόεδρο Αύρα Μπασακίδου η οποία φέτος βρίσκεται στην τελευταία της χρονιά στο Σύλλογο.

enosipita-3

Το κλίμα ήταν ως εκ τούτου έντονα συναισθηματικά φορτισμένο και ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ στο προαύλιο παρατέθηκε ένα λιτό κέρασμα. Στο σύντομο χαιρετισμό του καθώς εκλήθη να μετάσχει στην κοπή, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αναφερόμενος στην Ενωση έκανε λόγο για φυτώριο μέσα από το οποίο αναδεικνύονται άνθρωποι της προσφοράς ενώ τόνισε πως η νέα δημοτική αρχή αποκατέστησε τις σχέσεις του δήμου με το φορέα.

enosipita-4

Την όλη εκδήλωση έντυσαν μουσικά σε χαμηλούς τόνους και προσεγμένες επιλογές, η δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Μαρία Ρεμπούτσικα (βιολί) και Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο) ενώ με το πέρας της κοπής ακολούθησε μια εξαιρετική ποιοτική συναυλία.

Παρόντες στην εκδήλωση στελέχη της δημοτικής αρχής, οι αρχηγοί των παρατάξεων, δημοτικοί σύλλογοι και εκπρόσωποι φορέων / συλλογικοτήτων.

Χρόνια πολλά στην Ενωση με την ευχή να ξαναγιορτάσει στα 30 της χρόνια και με όλους ανεξαιρέτως παρόντες, γερούς και δυνατούς.

enosipita-5

 

 
Νεότερη Παλαιότερη