Οικείο και φιλόξενο πια το 3ο Χέλμειο Νηπιαγωγείο μετά τις εργασίες αποκατάστασης των οροφών

xelmeio-4

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης των οροφών του 3ου- Χέλμειου Νηπιαγωγείου το περασμένο Σάββατο 21-2-15. Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής 14-11-14 κατέρρευσε ξαφνικά τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής του εξωτερικού διαδρόμου του σχολείου, ενδεικτικό αποτέλεσμα της παλαιότητας των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας. Η λειτουργία του σχολείου αναστάλθηκε τότε για χρονικό διάστημα 10 ημερών με απόφαση του Δημάρχου Γ. Σταθόπουλου, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των μαθητών-μαθητριών και διδασκόντων. Η απόλυτα συντονισμένη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Αυτεπιστασίας, των συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων του σχολείου, του Εντεταλμένου σε θέματα παιδείας Δημοτικού Συμβούλου Π. Γκόνη και της Αντιδημάρχου Τ.Υ. Ελ. Πετσατώδη είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου.

xelmeio-1

xelmeio-3

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την Αυτεπιστασία αφορούσαν στην αποξήλωση των επιχρισμάτων όλων των οροφών, την απομάκρυνση των μπάζων και την προστασία του οπλισμού της οροφής, όπου αυτός ήταν εκτεθειμένος. Με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων έτους 2014» τον Ιανουάριο του 2015, η πρώτη εργασία που ολοκληρώθηκε ήταν η διαμόρφωση νέας οροφής σε όλους τους χώρους του νηπιαγωγείου. Μόλις οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον κατάλληλες θα επισκευαστεί και η μόνωση του δώματος του σχολείου για να προστατευτεί οριστικά η πλάκα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Το Χέλμειο Νηπιαγωγείο, που είναι από τα παλιότερα σχολεία της πόλης μας, έγινε ξανά ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος για τους μικρούς μαθητές του. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσουν όλα τα σχολεία της πόλης μας τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα διασφαλίζουν τους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης και εκπαίδευσης των μαθητών και των διδασκόντων τους.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕΤΣΑΤΩΔΗ                                                                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη