Οι Γάλλοι κατασκεύασαν το έξυπνο μπιμπερόmoro

Όλες οι μητέρες και ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο τους μωρό, ανησυχούν για την ποσότητα γάλακτος που λαμβάνει.
Η λύση στο πρόβλημα έρχεται από τη Γαλλία και λέγεται Baby GLGL (από το «γκλουκ γκλουκ», σύμφωνα με τους δημιουργούς της).

Πρόκειται για μία «έξυπνη» θήκη που καταγράφει πόσο γάλα πίνει το μωρό και υποδεικνύει την ιδανική γωνία ταΐσματος.

Το μπιμπερό τοποθετείται μέσα στη θήκη και εκείνη υπολογίζει το βάρος και τη γωνία του, ώστε να υποδείξει την ιδανική γωνία με την οποία πρέπει να το κρατάει κανείς, ούτως ώστε να μην καταπίνει το μωρό αέρα μαζί με το γάλα.

Η «υπόδειξη» δεν γίνεται με κάποιο ηχητικό σήμα, αλλά με δύο βέλη που ανάβουν όταν κρατάει κανείς το μπουκάλι πολύ λοξά ή πολύ ίσια, αλλά σβήνουν όταν το κρατάει με τη γωνία που πρέπει.

Η σωστή θέση του μπιμπερό κατά το τάισμα μπορεί να περιορίσει τις «γουλίτσες» του μωρού και πιθανώς τους κολικούς του, λένε οι επινοητές της θήκης.

Η θήκη, που διατίθεται έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 100 ευρώ, συνοδεύεται από ένα app για smartphone, που στέλνει στο κινητό πληροφορίες για την ποσότητα και τη διάρκεια κατανάλωσης του γάλακτος από το μωρό.

Όπως γράφει ο βρετανικός «Independent», την θήκη έχει επινοήσει η γαλλική εταιρεία Slow Control, η οποία βρίσκεται και πίσω από το ηλεκτρονικό πιρούνι Hapifork (ή, τώρα πια, 10SFork), το οποίο δονείται όταν κάποιος τρώει πιο γρήγορα από μία μπουκιά κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Το πιρούνι συγχρονίζεται με το κινητό, ώστε να καταγράφεται η πορεία της προσπάθειας για αργό φαγητό, που θεωρείται απαραίτητο για υγιές σωματικό βάρος.

Η θήκη θα παρουσιαστεί στην 40η Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CES 2015) που αρχίζει σήμερα στο Λας Βέγκας.


Νεότερη Παλαιότερη