Σιγκαπούρη: Πρόστιμο - ρεκόρ σε καπνιστή που πέταξε αποτσίγαρα από το παράθυρο

apagoreusi-kapnismatos

Πρόστιμο ρεκόρ καλείται να πληρώσει ένας πολίτης στη Σιγκαπούρη, επειδή πετούσε αποτσίγαρα έξω από τα παράθυρο του διαμερίσματός του.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος της χώρας, στον 38χρονο καπνιστή, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιβλήθηκε πρόστιμο 15 χιλιάδων δολαρίων (περίπου 13 χιλιάδων ευρώ).

Ο 38χρονος άνδρας συνελήφθη από κάμερες ασφαλείας να πετάει τα αποτσίγαρά του 34 φορές, μέσα σε 4 ημέρες.

Για καθεμιά από τις πρώτες 33 παραβάσεις, ο καπνιστής καλείται να πληρώσει από 600 δολάρια Σιγκαπούρης (410 ευρώ), με το ποσό συνολικά να εκτοξεύεται στα 13 χιλιάδες ευρώ.

Όσο για το 34ο τσιγάρο που πέταξε, ο 38χρονος θα «πληρώσει» καθαρίζοντας για 5 ώρες έναν δημόσιο χώρο, όπως αναφέρει το Reuters.

Στη Σιγκαπούρη, η οποία φημίζεται για την καθαριότητά της, οι αρχές επιβάλλουν αυστηρές ποινές ακόμα και για αδικήματα όπως οι βανδαλισμοί και η ρίψη σκουπιδιών, ενώ οι τσίχλες θεωρούνται απαγορευμένες, ώστε οι κοινόχρηστοι χώροι να παραμένουν καθαροί.

Ο Εθνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι έχουν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας σε περίπου 600 σημεία, ενώ το 2014 βεβαιώθηκαν 206 παραβάσεις, για ρίψη σκουπιδιών.

 

naftemporiki.gr
Νεότερη Παλαιότερη