Επιτυχής η επείγουσα ανεύρεση φαρμάκου από το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγίας Παρασκευής

drase_logo


ΔΡΑΣ.Ε. - Δράσεις Εθελοντών


Μη Κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση


Γούναρη 30, ΤΚ 153 43, Αγία Παρασκευή


ΑΦΜ: 999451653, ΔΟΥ Χολαργού


Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.210-6080300, email: aeudokia@drasemko.gr


Πράξη «ΔΡΑΣ.Ε : ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΝΗΣ»


Αγία Παρασκευή, 16. 7. 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Μια αλυσίδα αλληλεγγύης»


 

Επιτυχής στάθηκε η προσπάθεια του Κοινωνικού Φαρμακείου Αγίας Παρασκευής για την άμεση εύρεση και παροχή του φαρμάκου Neulasta(λιανική τιμή 753,93ευρώ) σε καρκινοπαθή ασθενή της πόλης μας. Η συγκεκριμένη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, άνεργη τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, έμαθε για την κατάσταση της υγείας της μόλις πριν ένα μήνα. Ο σύζυγός της απευθύνθηκε στο Κοινωνικό Φαρμακείο, αφού το φάρμακο δε βρέθηκε στο νοσοκομείο νοσηλείας της γυναίκας του.


Η ευαισθητοποίηση και η δράση των εργαζομένων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αγ. Παρασκευής ήταν άμεση. Την 1/7/2014 η κοινωνική λειτουργός, κ. Μαρία Παπαδάκου, σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς, κ. Βιολέττα Μαργαρίτη και κ. Κωνσταντίνο Τεντολούρη, ενημέρωσαν για την ανάγκη ανεύρεσης του φαρμάκου: το γκρουπ των κοινωνικών φαρμακείων Αττικής στο Facebook, το δίκτυο Κοινωνία S.O.S και τα φαρμακεία δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας.


Την επόμενη μέρα ,με μεγάλη μας χαρά, ενημερωθήκαμε από το Κοινωνικό Φαρμακείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης ότι μπορούν να μας διαθέσουν το συγκεκριμένο φάρμακο.


Πολλά και δυσεπίλυτα ήταν τα εμπόδια για τη μεταφορά του φαρμάκου στην Αθήνα, καθώς οι συνθήκες συντήρησής του είναι πολύ ιδιαίτερες, αφού συντηρείται μόνο σε ψυγείο και δεν πρέπει να ανακινηθεί διότι χάνει τη δραστικότητά του. Επιπροσθέτως, το φάρμακο έπρεπε να παραδοθεί στην ασθενή έως 3/7/2014 και ώρα 12:30.


Επί πέντε ώρες η κοινωνική λειτουργός του Κοιν. Φαρμακείου Νεάπολης, κ.Τιλκερίδου Κωνσταντίνα, βρισκόταν σε επικοινωνία με εταιρείες courier, με την αεροπορική εταιρεία Aegean και με τις μεταφορικές που συνεργάζεται, σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος μεταφοράς του φαρμάκου.


Ταυτόχρονα, οι φαρμακοποιοί του Κ.Φ Νεάπολης, κ Γκόγκου Παρασκευή και κ. Μπιτζέλη Νικολίνα, ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία να συσκευάσουν το φάρμακο σε φελιζόλ με παγοκύστες και σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο Εργάνη να πραγματοποιήσουν την παράδοσή του μέχρι την έδρα της εταιρείας που θα έκανε την μεταφορά.


Σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο γραμματέας της Μ.Κ.Ο ΔΡΑΣ.Ε. ,κ. Μικελέτης, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του εμπειρία, πρότεινε να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία Intralinklogistics Α.Ε , οι υπεύθυνοι της οποίας ,με μεγάλη ευαισθησία, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του φαρμάκου ως την Αθήνα με φορτηγό ψυγείο, ειδικό για τη μεταφορά φαρμάκων, μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονταν, με αποτέλεσμα το φάρμακο να φτάσει στα χέρια της ασθενούς στις 3/7/2014 και ώρα 11:30 σε άριστη κατάσταση.


Από όλα αυτά είναι φανερό πόσο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών Δομών και η αλληλεγγύη. Θα είμαστε εκεί να ενισχύσουμε οποιαδήποτε «αλυσίδα αλληλεγγύης» χρειαστεί.

Νεότερη Παλαιότερη