Σχολικές επιτροπές: Αφού δεν καταλαβαίνει, ας του εξηγήσουμε

criticize

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήρθε ως 24ο (και καταϊδρωμένο θέμα) ο απολογισμός της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής οικονομικού έτους 2012. Αντιγράφω από τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας:

του Στρατή Μαζίδη

Να υπενθυμίσουμε πως με βάση την επιστολή-ντοκουμέντο της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, το 2012 και όσον αφορά την Α'Βαθμια Σχολική Επιτροπή:

Και στον νέο απολογιστικό πίνακα όμως (επισυναπτόμενο 8), αναφέρεται ότι στις 31/12/2012 υπήρχαν ως μετρητά στα χέρια διευθυντών και της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ.Δήμητρας Πανουσοπούλου, το συνολικό ποσό των 12.940,43 ευρώ.

Ο νόμος επιτρέπει μόνο ένα ποσό έως € 500,00 στα χέρια του διευθυντή ώστε να αντιμετωπίζονται τυχόν τρέχουσες ανάγκες.

Παρά την κάκιστη αναμετάδοση της συνεδριάσης μολονότι την παρακολούθησε ο αριθμός ρεκόρ των 8 θεατών δεν ακούσαμε κουβέντα για τα € 12.940,43 που με βάση την επιστολή της Ενωσης εδώ και μερικούς μήνες δε γνωρίζουμε που βρίσκονται, όπως δε αγνοείται κι η τύχη ενός ακόμη ποσού που αφορά αντίστοιχα τη Β' Βαθμια Σχολική Επιτροπή.

Καμία ερώτηση για το ποσό και την αποκάλυψη της Ενωσης παρά μόνο μια δήλωση του απερχόμενου Βασίλη Ζορμπά για "κάποιο site" που σηκώνει το θέμα και ζητά εμπλοκή της Δικαιοσύνης και δεν καταλαβαίνει γιατί και αν ήταν προεκλογική περίοδος θα το καταλάβαινε αλλά τώρα δεν το καταλαβαίνει.

Ας του εξηγήσουμε λοιπόν.

ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ όπως διαβάζουμε στην επιστολή της Ενωσης και με βάση το ίδιο κείμενο αγνοείται η τύχη δύο σημαντικών ποσών δίχως να δίδεται κάποια απάντηση έως σήμερα.

Όπως λοιπόν υποστηρίζει η Ενωση, ζητάμε το αυτονόητο να διαλευκανθεί το ζήτημα. Και ο μόνος τρόπος είναι ένας. Μια επίσκεψη στο γραφείο 16 της οδού Ευελπίδων μήπως και κάποια στιγμή απαντηθούν οι απορίες μας, την οποία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει ο κατά το Γιαννακόπουλο "τίμιος Ζορμπάς".  Αντ'αυτού ακούσαμε κάποια κυρία από το λογιστικό γραφείο της υπ. δημοτικής συμβούλου με το Βασίλη Ζορμπά που έχει αναλάβει επ'αμοιβή τον οικονομικό έλεγχο των σχ. επιτροπών, να αναλύει διάφορα.

Τα προεκλογικά και τα μετεκλογικά δεν τα καταλαβαίνουμε καθώς δεν πολιτευόμαστε.

Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο απολογισμός πέρασε μόνο με τις ψήφους της απερχόμενης διοίκησης εκ των οποίων κανείς δεν αναλογιστήκε τι πιθανές νομικές ευθύνες μπορεί να αναλαμβάνει.

Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα πράξει ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη "Νίκη των Πολιτών" Πάνος Γκόνης, άνθρωπος που προέρχεται από τα γεννοφάσκια του γονεϊκού κινήματος και ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα αναλάβει την Παιδεία.

Τι θα παραλάβει και κυρίως τι θα αποδεχθεί να παραλάβει.

Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται;

Πώς θα χειριστεί την υπόθεση το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων;
Νεότερη Παλαιότερη