Παραλίες σε απόσταση μίας ώρας από την Αθήνα

loutsa

Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι ψάχνουν μια ανάσα δροσιάς σε κάποια κοντινή παραλία. Ειδικότερα όταν δεν έχετε άδεια από τη δουλειά μπορείτε να επισκεφθείτε σύντομα κάποια παραλία έστω για μια βουτιά. Τα κριτήρια για τις παραλίες αυτές είναι να έχουν καθαρά νερά αλλά και να μην έχουν τιμή εισόδου. Σας προτείνουμε κάποιες ελεύθερες παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα για τις σύντομες καλοκαιρινές σας αποδράσεις.

Αγία Μαρίνα


Η παραλία βρίσκεται στο Κορωπί, σε απόσταση 34 χλμ από την Αθήνα, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι. Πρόκειται για μια μικρή, αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη αλλά με πολλές δυνατότητες για σπορ στην άμμο. Δεν προσελκύει ιδιαίτερα πολύ κόσμο, αλλά τα Σαββατοκύριακα δημιουργείται ένα μικρό πρόβλημα με το παρκάρισμα. μια από τις γραφικότερες και καθαρότερες της Νότιας Αττικής και προσφέρεται τόσο για μπάνιο όσο και για φαγητό. Πρόκειται για έναν κοντινό προορισμό που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί και όχι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.


Βρωμοπούσι


Βρίσκεται 53 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας και 12 Ανατολικά από την Κερατέα στην οποία ανήκει η περιοχή. Για να πάτε στο Βρωμοπούσι, πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο Μαρκοπούλου-Λαυρίου (προέκταση της Αττικής Οδού) και περίπου 6 χιλιόμετρα μετά τη δεύτερη έξοδο προς Κερατέα στρίβετε αριστερά στο φανάρι. Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία μέσου μεγέθους, μη οργανωμένη, αλλά καθαρή. Η πρόσβαση από την Αττική οδό την κάνει να φαίνετε ακόμα πιο κοντά. Προσελκύει κόσμο όλων των ηλικιών και ειδικά τις απογευματινές ώρες θυμίζει νησάκι του Αιγαίου. Σε μερικά σημεία της διαθέτει φυσική σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω και ακριβώς από πάνω υπάρχει μια καντίνα και ένα ταβερνάκι. Διαθέτει όμορφο βυθό καθώς προτιμάται και από δύτες.


Κακιά Θάλασσα


Παραλία που βρίσκεται στην Κερατέα περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο ενώ εξυπηρετούν και τα ΚΤΕΛ Αττικής. Για να πάτε εκεί, απλώς οδηγείτε ευθεία προς Μαρκόπουλο. Μην στρίψετε προς αεροδρόμιο. Αφού περάσετε το Μαρκόπουλο θα δείτε πινακίδες προς Κερατέα και θα πάρετε την τελευταία προς τα δεξιά που λέει 3η Είσοδος Κερατέας. Μετά από 100 μέτρα θα συναντήσετε την Λεωφόρο Λαυρίου που είναι ένας λοξός δρόμος. Στρίβετε αριστερά και μετά από 1100 μέτρα θα συναντήσετε την παραλία Διαθέτει ψιλό βότσαλο στην παραλία ενώ μέσα στη θάλασσα έχει άμμο. Δεν έχει είσοδο, αλλά είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουσιέρες, αποδυτήρια και κυλικείο.Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα αρχαία που έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου. Μπορείτε να παίξετε μπάσκετ ή ρακέτες στα διπλανά γήπεδα.


Λεγραινά


Μια από της μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 3 περίπου δυτικότερα από το Σούνιο. Πρόκειται για μια παραλία μεγάλου μήκους με άμμο, που στην ουσία χωρίζεται σε μικρότερες από βραχάκια. Είναι τελείως ανοργάνωτη αλλά με πολύ καθαρά νερά που στο εσωτερικό της έχει επίσης άμμο. Στη γύρω περιοχή βέβαια θα βρείτε μαγαζιά για φαγητό και όχι μόνο, και ό,τι χρειάζεστε για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. Μπορεί να πετύχετε και γυμνιστές.


Λιμανάκια Βουλιαγμένης


Βρίσκεται σε μισή ώρα από το κέντρο της αθήνας ενώ εξυπηρετούν και τα αστικά λεωφορεία: 114,116, Γ1, Ε22. Διαθέτει καθαρά νερά με βράχια έξω και μέσα. Ενδείκνυται για μακροβούτια και γυμνισμό καθώς είναι πιο απομονωμένες παραλίες και απότομες. Δεν τις προτιμά πολύς κόσμος για τους λόγους αυτούς και για το γεγονός ότι είναι απόκρημνες, όμως πρόκειται για αρκετά καθαρές παραλίες.


Λουτράκι


Η παραλία, που βραβεύεται συνεχώς με γαλάζια σημαία του ΕΟΤ εκτείνεται από το Καζίνο μέχρι το δημοτικό πάρκο, και έχει μήκος πάνω από 2 χιλιόμετρα. Διαθέτει πολλές καφετέριες σχεδόν δίπλα στην παραλία και μαζεύει πολύ κόσμο ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρά τη μεγάλη της έκταση. Έξω από τη θάλασσα η παραλία είναι με βότσαλο. Για την πρόσβασή σας εκτός από αυτοκίνητο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΚΤΕΛ ή προαστιακό μέχρι το Λουτράκι και από εκεί κάποιο λεωφορείο. Είναι οργανωμένη με δύο μεγάλα δωρεάν δημοτικά πάρκινγκ και η πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες εύκολη.


Μαύρο Λιθάρι


Βρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η παραλία έχει άμμο, μέσα και έξω απ’ το νερό και προτιμάται από πολλούς για σπορ στην παραλία (ρακέτες, τζέτ σκι). Υπάρχουν τριγύρω μπαράκια, ξενοδοχείο και λίγο πιο πάνω καφετέριες κοντά στην πλατεία της  Σαρωνίδας. Δίπλα ακριβώς και καλά κρυμμένη, είναι η παραλία του ομώνυμου ξενοδοχείου με ρομαντική ατμόσφαιρα που θυμίζει νησάκι. Συνήθως μαζεύει πολύ κόσμο και ενδείκνυται να την επισκεφθείτε καθημερινές. Μαζεύει κυρίως νέο κόσμο και υπάρχει χρέωση για ξαπλώστρα και ομπρέλα.


Μάτι και Ζούμπερι


Οι παραλίες βρίσκονται κοντά στη Νέα Μάκρη και εξυπηρετούνται από τη συγκοινωνία. Είναι και τα δύο σε μια απόσταση 30 χλμ. από την Αθήνα. Το πρώτο πιο οικογενειακό και μοναχικό, το δεύτερο πιο πολύ για όλη τη νεολαία. Το μάτι είναι πιο μοναχικό καθώς η στενή παραλία δεν επιτρέπει την πολυκοσμία. Αντίθετα το Ζούμπερι διαθέτει beach bar και πολλά γήπεδα για αθλήματα κάτι που προσελκύει του νεαρούς και δραστήριους παραθεριστές. Οι ακτές και ο βυθός είναι ανάμεσα σε πέτρα και άμμο.


Μπλε Λιμανάκι


Πολλοί γνωρίζουν το Κόκκινο λιμανάκι λίγο μετά τη Ραφήνα. Είναι ένας μικρός κόλπος, χωμένο στα βράχια της Ραφήνας, χωρίς προφανή ορατότητα από το δρόμο και βρίσκεται μόλις 26 χλμ μακριά από την Αθήνα και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο βόρεια από το λιμάνι της Ραφήνας. Διαθέτει μια υποτυπώδη τσιμεντένια προβλήτα και λιγοστές ομπρέλες. Μια οικογενειακή παραλία για όσους ψάχνουν ήσυχεςβουτιές.


Πόρτο Γερμενό


Η παραλία του Πόρτο Γερμενό βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Αν και υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ ενδείκνυται για μονοήμερη εκδρομή με το αμάξι. Για να φτάσετε εκεί ξεκινάτε από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και ακολουθείτε τη διαδρομή προς τα Βίλια. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, για αυτό είναι καλύτερο να έχετε μαζί σας ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η θάλασσα είναι καθαρή με μεγάλες αμμουδιές και βότσαλα. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Για φαγητό οι επισκέπτες μπορούν να καταφύγουν στις γειτονικές ψαροταβέρνες με πολύ καλές τιμές. Τα δύο βουνά που σχηματίζουν τον κόλπο, ο Πατέρας και ο Κιθαιρώνας, χάνονται στη θάλασσα, θαυμάζοντας τη θέα από ψηλά. Διαθέτει ακόμα και αρχαιολογικό χώρο.


Σχινιάς (Καράβι, Del Mare, Γλάρος)


Βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών από την Αθήνα και εξυπηρετεί και ΚΤΕΛ. Θα τις συναντήσετε 3 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τον τύμβο του Μαραθώνα. Είναι οι παραλίες που προτιμούν πολλοί surfer λόγω των ανέμων στον συγκεκριμένο κόλπο. Πιο συγκεκριμένα το Καράβι είναι οργανωμένο με φοίνικες και ξαπλώστρες, το Del Mare και ο Γλάρος είναι λιγότερο κοσμοπολίτικες με αμμουδιά. Μέσα στη θάλασσα συνεχίζει η άμμος. Είσοδος δεν υπάρχει όμως οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες χρεώνονται. Διαθέτουν πληθώρα θαλάσσιων sportμε τα οποία μπορεί κανείς να διασκεδάζει.


Ψάθα


Το σημερινό όνομά της η παραλία το οφείλει σύμφωνα με τους μελετητές της λαογραφίας της περιοχής στον μεγάλο αριθμό υδρόβιων φυτών με πιο χαρακτηριστικό το ψαθί. Σε απόσταση 66 χιλιομέτρων δυτικά από το κέντρο της Αθήνας είναι μια παραλία με καθαρά νερά και βότσαλο μέσα και έξω από τη θάλασσα. Δεν έχει χρέωση καθώς πρόκειται για χωριό ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τις ψαροταβέρνες και τα ουζερί στην παραλία. Προτείνεται και για οικογένειες. Συγκεκριμένα βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα από τα Βίλια. Το μόνο αρνητικό της παραλίας αυτής είναι η σχετικά μακρινή της απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.


flowmagazine.gr

Νεότερη Παλαιότερη