ΚΕΔΕ: Απορρίπτει την αξιολόγηση με ποσόστωση για υπαλλήλους των ΟΤΑ

kede-askounis

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης (φωτ. αρχείου), τόνισε ότι οι δημοτικές αρχές της χώρας δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους με το συγκεκριμένο σύστημα.


Την απόφαση να μην υλοποιήσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με το σύστημα της ποσόστωσης, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Όπως τόνισε σε ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, οι δημοτικές αρχές της χώρας δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων τους με το συγκεκριμένο σύστημα.

Αναφερόμενος στην αλληλογραφία που αντάλλαξε ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι συνιστά αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ενός νέου, παγίου συστήματος αξιολόγησης, ως εργαλείο προσυμφωνημένων και προκαθορισμένων ενεργειών βελτίωσης και αναβάθμισης των δυνατοτήτων και της αποδοτικότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας των δομών.

Η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα πρέπει να συναρτάται άμεσα με τους προγραμματικούς ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους του φορέα, όπως αυτοί εξειδικεύονται και αναλύονται ανά οργανωτική μονάδα.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΚΕΔΕ - την οποία κατά την εκτίμηση τού κ. Ασκούνη δεν αντικρούει ο κ. Μητσοτάκης - , το νέο, πάγιο σύστημα αξιολόγησης θα είναι προϊόν τριμερούς συνεργασίας υπουργείου Εσωτερικών, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ και θα συνδεθεί με προκαθορισμένους στόχους. Παράλληλα θα εφαρμοσθεί κατ’ αρχήν πιλοτικά το 2015, ώστε να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα και να ακολουθήσουν βελτιώσεις στο σύστημα.

 

naftemporiki.gr
Νεότερη Παλαιότερη