Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Ιουλίου από την Π.Ο.Ε.- ΟΤΑ

kinitopoiiseis-poe-ota-apergia
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 805


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας όλων των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.


Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του Ν.4172/13 από την κυβέρνηση, με τον οποίο έθεσε σε διαθεσιμότητα τους Σχολικούς Φύλακες και τους Καθηγητές, οδηγώντας σε διάλυση το Δημόσιο σύστημα παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών στα Σχολεία.


Σημειώνεται πώς την ίδια ημέρα, την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 το πρωί, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ., στην Αγία Παρασκευή, οι απολυμένοι της Ε.Ρ.Τ. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα κατασκηνώσουν.


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι και αλληλέγγυοι με αίτημα την επιστροφή όλων των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και όλων των διαθέσιμων-απολυμένων στις θέσεις εργασίας τους. Αγωνιζόμαστε επίσης να ανατρέψουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα να θέσουν σε διαθεσιμότητα-απολύση χιλιάδες νέους υπαλλήλους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. των Δήμων απ’ όπου θα περάσει η πορεία των διαθέσιμων-απολυμένων εργαζομένων με αποφάσεις τους να στηρίξουν ενεργά και συμμετοχικά την κινητοποίηση.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος 

 

Θέμης Μπαλασόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη