Καταγγελία Α-Γ ΕΛΜΕ Β. Αθήνας: «Επιμόρφωση» παρουσία αστυνομίας!


astynomia2«Επιμόρφωση» παρουσία αστυνομίας!


 


Το Δ.Σ. της Α-Γ ΕΛΜΕ Β. Αθήνας καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Φαλούκα που κάλεσε την αστυνομία στα σχολεία που διεξάγονταν τα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση και της διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής.


Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των αποφάσεων, τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της Α-Γ ΕΛΜΕ, ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και άλλοι συνάδελφοι καθηγητές, μέλη του γονεϊκού κινήματος και μαθητές, εξέφρασαν έμπρακτα την αντίθεσή τους με παράσταση διαμαρτυρίας στα σχολεία όπου πραγματοποιούνταν τα σεμινάρια των διευθυντών.


Έτσι τη Δευτέρα 23/6 και την Τρίτη 24/6 περιπολικά αλλά και αυτοκίνητο της αστυνομίας με συμβατικό αριθμό κυκλοφορίας έξω από το 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου παρακολουθούσαν τους συγκεντρωμένους. Την Τετάρτη 25/6 μετά την «μεταφορά» των διευθυντών από το 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής στο 4ο Λύκειο, η «επιμόρφωσή»  τους πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της αστυνομίας μέσα σχολείο!  Η παρέμβαση του γραμματέα της ΕΛΜΕ Ανδρέα Γκιζιώτη διακόπηκε από την διοικητή του Αστυνομικού τμήματος όπου απαίτησε την έξοδό του από τον χώρο του σχολείου! Η σύντομη παρέμβαση των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ προφανώς συνεχίστηκε, αλλά η αστυνομικός διοικητής επανήλθε στο τέλος για να αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο του μέλους του ΔΣ Ευαγγελίας Κούβαρη απειλώντας τη με σύλληψη για την φωτογραφία που τράβηξε.


Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Ο αγώνας μας θα συνεχισθεί και θα ενταθεί ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, την εφαρμογή της, τις επιπτώσεις της στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στο έργο των εκπαιδευτικών, τις απολύσεις των συναδέλφων. Ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.


 


27. 6. 2014   Το Δ.Σ. της Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας



Νεότερη Παλαιότερη