Εμπρηστική ανακοίνωση του δημάρχου για το Σινέ Σχολείο. Υποψήφιος για το Χρυσό Βατόμουρο

vatomouro

Πρωτοφανής ανακοίνωση εμπρηστικού χαρακτήρα από τον απερχόμενο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για το Σινέ Σχολείο ο οποίος αντί να απαντήσει στα λογικά ερωτήματα των δημοτών για τη μη λειτουργία του κινηματογράφου, επιλέγει να λασπολογήσει κατά πάντων.

Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, ο απερχόμενος δημοτικός άρχοντας:

1. επιλέγει γενικόλογες αναφορές περί εύρεσης τρόπου νόμιμης λειτουργίας στο Β' Γυμνάσιο ή παράνομης λειτουργίας στο πάρκο Σπυρούδη δίχως όμως να αιτιολογεί

2. δε μας απαντά, αν δεχθούμε όλα αυτά τα σενάρια συνομωσίας, γιατί αποτάνθηκε στη ΔΕΠ τον Απρίλιο αφού τα "κακά" μέλη της ήθελαν να μη λειτουργήσει ο κινηματογράφος και όχι πχ τον Ιανουάριο ώστε να τους παρακάμψει με μια απόφαση του ΔΣ αφού εγγυάται τη νομιμότητα αν και δεν την στοιχειοθετεί.

3. Λέει ανακριβώς πως όλα τα χρόνια λειτουργούσε τον κινηματογράφο ιδιώτης. Εμείς γνωρίζουμε ότι στις προηγούμενες θητείας, υπεύθυνος φορέας ήταν η ΔΗΠΕΑΠ.

4. Όσον αφορά τα περί Γνωστή επίσης και η προσπάθεια τοπικού ηλεκτρονικού ΜΜΕ, να παραπληροφορήσει τον κόσμο ότι ο κινηματογράφος δήθεν έκλεισε» να του υπενθυμίσουμε ότι:

α. ο κινηματογράφος πέρυσι όντως έκλεισε μια ημέρα ύστερα από καταγγελία των αιθουσαρχών Ελλάδος (άρα είναι γνωστοί και όχι γνωστοί άγνωστοι). Ιδού η σχετική τότε ΕΚΤΑΚΤΗ είδηση

β. τον προτρέπουμε τώρα που θα έχει πλέον μπόλικο χρόνο, να αναζητήσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση με την οποία ο ίδιος πέρυσι σφράγισε νωρίτερα και ΓΙΑΤΙ τον κινηματογράφο. Και για να μην κουράζεται πολύ ας πατήσει εδώ να δει τι αποφάσισε.

Εδώ είναι η σχετική είδηση και εδώ η χρονική μετάθεση του σφραγίσματος.

γ. ήδη από πέρυσι προειδοποιούσαμε και ανησυχούσαμε

 

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ  και να προσβάλλουμε τους πάντες και τα πάντα,  ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση...

 

Ανακοίνωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»

Δεδομένου ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από πολλά χρόνια, δεν θα λειτουργήσει ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» αισθάνομαι την υποχρέωση να παραθέσω τους λόγους και να αιτιολογήσω προς τους πολίτες το γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό- το δυσάρεστο για όλους μας- γεγονός.

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος λειτουργούσε ανέκαθεν, επί όλων των προηγουμένων Διοικήσεων, με ιδιώτες. Χωρίς ουδέποτε να παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μόνο όταν εμείς αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, «θυμήθηκαν» ορισμένοι να εναντιωθούν στην μέσω ιδιωτών λειτουργία του κινηματογράφου, ξεκινώντας μια «εκστρατεία» εναντίον μας αλλά στην ουσία εναντίον των δημοτών. Τα γεγονότα και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των ετών 2011, 2012, είναι γνωστά όπως και τα γεγονότα του 2013, όταν «γνωστοί-άγνωστοι» προσπάθησαν, μέσω καταγγελιών στην Αστυνομία να κλείσουν τον κινηματογράφο. Γνωστή επίσης και η προσπάθεια τοπικού ηλεκτρονικού ΜΜΕ, να παραπληροφορήσει τον κόσμο ότι ο κινηματογράφος δήθεν έκλεισε.

Για την λειτουργία, φέτος, του κινηματογράφου, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), έγκαιρα υπέβαλε αίτημα στο 2ο Γυμνάσιο, για την παραχώρηση του αύλειου χώρου και των βοηθητικών εγκαταστάσεων. Το αίτημα υποβλήθηκε αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η νομική κατοχύρωση ότι μπορεί να λειτουργήσει στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος στην συνείδηση των δημοτών είναι συνυφασμένος με τον Θερινό Κινηματογράφο. Να σημειωθεί ότι μεταφορά του στο πρώην «Στρατόπεδο Σπυρούδη», για νομικούς επί του παρόντος αλλά και πρακτικούς λόγους, δεν είναι δυνατή.

Η συνέλευση Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου αποφάσισε, με κάποια καθυστέρηση, να παραχωρηθεί ο χώρος στον ΠΑΟΔΑΠ. Η απόφαση όμως αυτή, έπρεπε να έχει και την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής

Παιδείας (ΔΕΠ), προς την οποία και παραπέμφθηκε.

Η ΔΕΠ, στις 11-4-2014, εξέδωσε αρνητική απόφαση κατά πλειοψηφία. Υπέρ της παραχώρησης τάχθηκε ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, ενώ εναντίον ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Λογοθέτης (τότε υποψήφιος και στη συνέχεια εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Γιάννη Σταθόπουλου), η εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Εύη Χατζοπούλου (εκφράζοντας τις απόψεις της Προέδρου κυρίας Αύρας Μπασακίδου και του Δ.Σ. Να σημειωθεί ότι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, ήταν ο κ. Πάνος Γκόνης, τότε υποψήφιος και στη συνέχεια εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Γιάννη Σταθόπουλου) και η εκπρόσωπος του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου. Φαλούκα.

Η αρνητική απόφαση της ΔΕΠ, θα μπορούσε να παρακαμφθεί μόνο με αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λόγω όμως των Δημοτικών Εκλογών, υπήρχε νομική απαγόρευση συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον μέχρι την 30-5-2014. Γεγονός που δεν επέτρεψε, χρονικά, την ανάληψη ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου για την φετινή θερινή περίοδο. Κάτι που το γνώριζαν τα μέλη της ΔΕΠ, που καταψήφισαν την παραχώρηση.

Η Διοίκησή μας, τα έτη 2011, 2012 και 2013, λειτούργησε τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο, παρά τις οξείες και παράλογες αντιδράσεις, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων, αύξησε τις κατηγορίες δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου και υπερδιπλασίασε τα έσοδα του Δήμου, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Και το ίδιο είχε σκοπό να πράξει και φέτος, αν η αρνητική (κατά την εκτίμησή μας με ιδιοτελή πολιτικά κριτήρια) ψήφος των μελών της ΔΕΠ που προαναφέρθηκαν, δεν έθετε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών οι οποίοι, εξαιτίας της απόφασής τους, δεν θα απολαύσουν φέτος τις υπηρεσίες του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου και θα αναγκαστούν να επισκεφθούν ιδιωτικούς κινηματογράφους, καταβάλλοντας σημαντικά υψηλότερο αντίτιμο.

Με εκτίμηση,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη