Ο Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής για το Σινέ Σχολείο

Syllogos Gonewn 2ou Gymnasiou

Αγία Παρασκευή: 23/06/2014


ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Αγαπητέ κ. Γιώργο Μιτάκη,

Καταρχήν να συμφωνήσουμε πως το «Σινέ Σχολείο» αποτελεί σημαντικότατο πολιτιστικό θεσμό στην πόλη μας. Όμως… Αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να λειτουργήσει «όπως να ΄ναι», με όποιο τίμημα, δίχως τις σωστές και σύννομες διαδικασίες.

Ως γονέας και ενεργό μέλος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου, θα γνωρίζετε ότι όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρώνονται από τις Γενικές Συνελεύσεις. Από το 2011 που έχει αρχή η ανάθεση λειτουργίας του κιν/φου σε ιδιώτη, ΠΟΤΕ η Γενική Συνέλευση δεν αντιτάχτηκε, διαφώνησε ή έφερε, ως λάθος αντιμετώπιση, το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα κι εσείς κ. Μιτάκη, στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας, το Δεκέμβριο του 2012, ουδέποτε αντιταχτήκατε, διαφωνήσατε ή φέρατε το όλον θέμα προς συζήτηση.

Τα 3 διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια, που άσκησαν τη θεσμοθετημένη δράση τους στα πλαίσια των δικαιοδοσιών τους, ΕΙΧΑΝ και ΕΧΟΥΝ την πάγια άποψη: κανένας ιδιώτης δεν έχει δικαίωμα επιχειρηματικής δράσης μέσα στο Δημόσιο Σχολείο! Η θέση του Συλλόγου θέση αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας (με ή όχι σε ιδιώτη) και ποτέ την καθαυτή λειτουργία του «Σινέ Σχολείο». Σκοπός μας, η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα του χώρου-σχολείου, οι ευθύνες για τη μη λειτουργία του κιν/φου βρίσκονται αλλού και αφορά άλλους!

Άλλωστε μην ξεχνάτε, πως ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων είναι να υπερασπίζεται και να διεκδικεί το συμφέρον του Δημόσιου Σχολείου, και αυτό και μόνον αυτό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα άλλα αφορούν μικροπολιτικές που εμάς δεν μας αφορούν. Σεβόμαστε τις απόψεις και τα πιστεύω των συνδημοτών μας, όμως επιτρέψτε και σε μας να δρούμε σύμφωνα με τους θεσμούς που υπηρετούμε!

Το ΔΣ του Συλλόγου

Πρόεδρος: Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Νικολουδάκης
Γεν. Γραμματέας: Σπύρος Πάλλης
Ταμίας: Ελένη Μπιλιάνη-Μπεκιάρη
Τα Μέλη: Πέτρος Κοροβέσης
Σπύρος Παπαγεωργίου
Φώτης Τζουραμάνης

 
Νεότερη Παλαιότερη