Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων ενόψει των αυριανών εξετάσεων των μαθητών

enosi goneon


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής εύχεται ολόψυχα


καλή επιτυχία στους μαθητές της Γ΄τάξης Λυκείου που δίνουν αυτές τις μέρες την προσωπική τους μάχη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις


και


καλή δύναμη στους μαθητές της Α΄τάξης Λυκείου που δοκιμάζονται φέτος για πρώτη φορά στην νέου τύπου διαδικασία εξετάσεων.


Τα παιδιά που το Υπουργείο Παιδείας «δοκιμάζει», μη λαμβάνοντας ουδόλως υπόψη του τις ελλείψεις καθηγητών που καθόρισαν και την κάλυψη της εξεταστέας ύλης.


Το άνοιγμα της λεγόμενης «Τράπεζας Θεμάτων» με τα ιδιαίτερης δυσκολίας θέματα αποδεικνύει έμπρακτα πόσο δίκιο είχαν τόσο η ΑΣΓΜΕ όσο και η ΟΛΜΕ που διεκδικούσαν από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το όλο σύστημα, να λάβει υπόψη του τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις των Συλλογικών Οργάνων τόσο των Γονέων όσο και των Εκπαιδευτικών.


Το Υπουργείο Παιδείας δεν υποχώρησε επειδή θέλει να επιβάλει το σύστημα που προκρίνει ως απαραίτητο με στόχο να στείλει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά είτε στα φροντιστήρια από την Γ΄τάξη του Γυμνασίου είτε εκτός Λυκειακής Εκπαίδευσης, ως «αμισθί εργαζόμενους» στο όνομα της «μαθητείας». Το σίγουρο είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το «πρώτα ο μαθητής». Και αυτό έχει αποδειχθεί έμπρακτα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.


Στους γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σε αυτές τις μάχες ευχόμαστε δύναμη, γαλήνη ώστε να στηρίξουν τα παιδιά τους αλλά και διαύγεια πνεύματος ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος της αδικίας που υπόκεινται τα παιδιά τους και ότι πρέπει να αντιδράσουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα ώστε να μην εφαρμοστεί αυτό το άδικο για τα παιδιά σύστημα.


Παιδιά μας, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να θυμάστε ότι


ο αγώνας της ζωής δεν σταματά ποτέ και δεν καθορίζεται από μία μάχη μόνο.


Αγία Παρασκευή 27/05/2014                                                       Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νεότερη Παλαιότερη