Μεγάλη συναυλία για το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Πεδίον του Αρεως

kethea

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: ΚΕΘΕΑ, Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 19:00

Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ διοργανώνει μεγάλη συναυλία στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με σύνθημα Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ. Το πρόγραμμα απεξάρτησης «αλλάζει» το Πεδίον του Άρεως για μια μέρα μετατρέποντάς το σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. Στόχος του να στείλει μήνυμα ενάντια στις προκαταλήψεις και το στιγματισμό που κρατούν τους εξαρτημένους στο περιθώριο.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι: Νίκος Τουλιάτος (κρουστά), Human Touch, Βαγγέλης Καρίπης, Belleville, Encardia, Υπόγεια Ρεύματα, Phase Reverse, Κωνσταντίνος Βήτα, Χάικ Γιαζιτζιάν καθώς και η Μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

Στον ίδιο χώρο από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της συναυλίας θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές… εντός» που περιλαμβάνει συνταγές των έγκλειστων μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και εκδόθηκε με την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη  • Εικαστική έκθεση «Κοινότητες στη φυλακή: Παράθυρο στην κοινωνία» με έργα των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στους καμένους τοίχους της θεραπευτικής τους κοινότητας στον Κορυδαλλό, την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικό Μανώλης Χάρος  • προβολή video από τις θεραπευτικές κοινότητες στις φυλακές, με τη συνεργασία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου από το Athens Video Art Festival,  • θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «αυτό το αστέρι είναι για όλους μας»  • Επίσης στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα για την ενημέρωση του κοινού και η ομάδα street work ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.Σας περιμένουμε όλους εκεί να ενώσουμε τις φωνές μας:

    Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη ν’ αλλάζουν σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία.
    Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 210 3847700, info@kethea-endrasi.gr

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ δημιουργήθηκε το 2000, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού χρηστών ουσιών που βρίσκονται στις φυλακές. Επιδιώξαμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε πράξη την πίστη μας πως, με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη, οι χρήστες μπορούν να οραματιστούν ένα νέο τρόπο ζωής και να αλλάξουν, ακόμα και μέσα από τη φυλακή.

 

 


Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


To KΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με έδρα την Αθήνα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών. Στόχος τους είναι η ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση, η μείωσης της βλάβης που έχει προκληθεί από τη χρήση και η προετοιμασία για ένταξη σε θεραπευτική δομή εντός ή εκτός φυλακής -εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Υπηρεσίες παρέχονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων "Άγιος Παύλος", στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού για άνδρες και στο κατάστημα κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών.

Το KEΘEA ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ έχει δημιουργήσει επίσης τρεις Θεραπευτικές Κοινότητες για κρατούμενους, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού για άνδρες και στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών. Oι Κοινότητες λειτουργούν σε ειδικούς, παραχωρημένους χώρους, με ημερήσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεραπεία, εκπαίδευση, κατάρτιση, καθώς και ομάδες εργασίας. Η συνέχεια της θεραπείας μετά την αποφυλάκιση εξασφαλίζεται στη Θεραπευτική Κοινότητα του KEΘEA ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης στην Αθήνα, με τελικό στόχο την κοινωνική επανένταξη.

Στο Κέντρο μπορεί επίσης να απευθυνθεί και κάθε χρήστης που αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο. Ανάλογα με τις ατομικές τους ανάγκες, οι προσερχόμενοι στο Κέντρο εντάσσονται στην καταλληλότερη για αυτούς φάση: προετοιμασία και κινητοποίηση για θεραπεία, κυρία φάση θεραπείας, κοινωνική επανένταξη, μεταθεραπευτική παρακολούθηση. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται σε εξωτερική ημερήσια βάση με δυνατότητα φιλοξενίας στον ξενώνα του Κέντρου όσων δεν διαθέτουν στέγη ή προέρχονται από περιοχές εκτός Αττικής. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη συνεχή επαφή των μελών με την ευρύτερη κοινωνία, μέσα από επαγγελματικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Το Κέντρο παρέχει επίσης υποστήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων.

 

Νεότερη Παλαιότερη