Ο αντι...Δήμαρχος. Του Νίκου Σόβολου

Το ακούσαμε κι αυτό, δεν το γλυτώνουμε κατά πως φαίνεται το Δαφνί.

Στην πρόσφατη συγκέντρωση - παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης "Αγία Παρασκευή - η πόλη μας", ο επικεφαλής της κ. Ζορμπάς, μας αποκάλυψε ότι πέραν των άλλων ιδιοτήτων και αρετών με τις οποίες κατά καιρούς αυτοεκθειάζεται και περιποιεί για τον εαυτό του, μας είπε ότι είναι και αντισυστημικός κι αντιμνημονιακός.

sovolosΕκτίμησε προφανώς ότι η στείρα φιλοσυστημική και φιλοκυβερνητική πολιτική που ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια δεν πουλάει πια και δεν του βγαίνει, κι αποφάσισε να αυτοαναιρεθεί και να προβάλλει το προσωπείο του Δημάρχου, που αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα πλην βεβαίως του εαυτού του.

Λες και δε γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια τον αυταρχικό Δήμαρχο, που ταυτιζόταν απολύτως  με την κυβερνητική πολιτική  στην πιο ακραία της μορφή.

Λες και δεν ήταν αυτός που αρνιόταν πεισματικά για καιρό, κάθε είδους στήριξη και βοήθεια στους πολίτες που πλήττονταν από τα χαράτσια και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Λες και δεν ήταν αυτός που ήταν ο απεργοσπάστης στις απεργίες της αυτοδιοίκησης.

Πόσο αντισυστημικός είναι ο Δήμαρχος που αρνιόταν κάθε επαφή και σχέση με τις συλλογικότητες της πόλης, που αρνιόταν να υλοποιήσει κάθε είδους αίτημα των φορέων της πόλης μας (τα παραδείγματα άπειρα και γνωστά στους συμπολίτες μας).

four-masksΠόσο αντισυστημικός μπορεί να είναι αυτός που ενώ παρίστανε το παλληκάρι τοποθετώντας μικρό φορτηγό στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής για να μην πάει στο Χολαργό, κι απ' την άλλη μεριά δήλωνε υποταγή σε επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών «ως ευρισκόμενος στην ίδια κατεύθυνση με τον πρωθυπουργό»!

Πόσο αντισυστημικός μπορεί να είναι αυτός που πανηγύριζε για την απόλυση των εργαζόμενων της ΕΡΤ - σημείο αναφοράς για την πόλη μας - και το χειρότερο όταν επικρότησε με ανακοίνωση του την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, ερχόμενος σε καταφανή αντίθεση με όλους τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης.

Αυτά τα στοιχεία που πρόχειρα αναφέρουμε εδώ είναι προφανές ότι αναφέρονται σε μια προσωπικότητα που όχι απλά κολυμπάει στο σύστημα αλλά είναι πλήρως ταυτισμένος με αυτό.

Πολλές φορές ο κ. Ζορμπάς αναφέρεται στην εντιμότητά του.

Όμως η εντιμότητα, έχει μια ευρύτερη σημασία απ' την ερμηνεία που δίνει αυτός και εν πάση περιπτώσει αποτελεί αυτονόητη αρετή για κάθε αιρετό.

Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την εντιμότητα του κ. Δημάρχου κυρίως όσον αφορά την αντιστοίχιση λόγου και έργου του, του προεκλογικού προγράμματος και του μίζερου σε ποσότητα και ποιότητα έργου που αφήνει στην πόλη.

Στην συγκέντρωση αυτή που αναφέρουμε πιό πάνω ο αποχωρών Δήμαρχος κ. Ζορμπάς έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στους φίλους  της παράταξης του με την φράση «σας χρειάζομαι».

Αυτή η πόλη διόλου δεν σας χρειάζεται…καλός πολίτης κε Ζορμπά.

 

niki_logo*Νίκος Σόβολος πολιτικός επιστήμων - οικονομολόγος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΝΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ της Αγίας Παρασκευής
Νεότερη Παλαιότερη