Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το περιβάλλον

Μία εδιαφέρουσα πρωτοβουλία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ξεκίνησε στην πόλη μας. Όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος πρόκειται για τη "Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής" που ξεκίνησε προχθές 16-11-2011 και θα ολοκληρωθεί στις 16-12-2011. Συγκεκριμένα:


Στα πλαίσια της «Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής» που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας, από 14 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2011,ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς κάλεσε τους μαθητές όλων των σχολείων της πόλης μας να δώσουν το «παρών» και να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή:


ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:Αγαπητοί μου μαθητές,Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών: «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι σας μπορείτε να ανακυκλώνετε άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.


Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής» από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2011.


Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του ΔήμουΑγίας Παρασκευής», όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κου. Κάρολου Παπούλια και είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων.


Από 14 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2011, στο Ολοκληρωμένο Κέντρο ΑνταποδοτικήςΑνακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην :Πλατεία Αγίας Παρασκευής


θα μπορείτε να επιστρέφετε για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινεςσυσκευασίες, αλλά και πλαστικές σακούλες.


Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αγίας Παρασκευής» περιλαμβάνει:

  • Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές ΟΛΩΝ των σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως 16 Δεκεμβρίου2011.
  • Διοργάνωση happenings στο χώρο του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Ανακύκλωσης αλλά και τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της Γιορτής Ανακύκλωσης.
Σας γνωρίζω επίσης ότι στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.


Σας περιμένουμε στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου ΑγίαςΠαρασκευής, έως 16 Δεκεμβρίου 2011, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ναμάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.


γιατί εσείς και το περιβάλλον είστε το μέλλον του κόσμουΟ Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής


Βασίλης ΖορμπάςΠληροφορίες : Δ/νση Περιβάλλοντος , τηλ. 213.2004506

Νεότερη Παλαιότερη