Διαμαρτυρίες δημοτών για την οδό Καποδιστρίου

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες που λαμβάνουμε στο e-mail σχετικά με τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στην οδό Καποδιστρίου. Συγκεκριμένα οι αναγνώστες καταγγέλουν το ότι πολλοί οδηγοί διασχίζουν ανάποδα το δρόμο. Αρκετοί οδηγοί για να γλυτώσουν τον κύκλο, εισέρχονται ανάποδα από τη Μεσογείων στην Καποδιστρίου, τη διασχίζουν κάθετα μέχρι το στενάκι που συνδέει με τη Σουλίου και εκεί πηγαίνοντας πάλι ανάποδα εισέρχονται στο υπόγειο parking μεγάλου καταστήματος. Κι αν στη Μεσογείων υπάρχει μια μικρή σχετικά ορατότητα που επιτρέπει -με χαμηλές ταχύτητες- την αποφυγή ατυχήματος δε συμβαίνει το ίδιο με την ανάποδη έξοδο στη Χαλανδρίου.



Αρκετά φορτηγά τροφοδοσίας του καταστήματος εξέρχονται από το μαγαζί καθώς και Ι.Χ., διασχίζουν ανάποδα την οδό Καποδιστρίου προκειμένου να βγουν στη Χαλανδρίου. Η ορατότητα όμως για το διερχόμενο οδηγό από τη Χαλανδρίου προς την Καποδιστρίου είναι απειροελάχιστη με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι σημαντικός.


Μέχρι πρότινος οι οδηγοί των φορτηγών ισχυρίζονταν πως λόγο των σταθμευμένων οχημάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου δεν μπορούσαν να στρίψουν για να βγουν στην κάθοδο της Μεσογείων και αναγκαστικά διέρχονταν ανάποδα το μονόδρομο. Ο δήμος ως γνωστόν απαγόρευσε τη στάθμευση στην Καποδιστρίου  με τη Δημοτική Αστυνομία να δίνει συχνά το παρόν και να κόβει πρόστιμα στους παραβάτες. Πάρα ταύτα τα φορτηγά εξακολουθούν πολλές φορές να διέρχονται ανάποδα. Θα καταφέρει τελικά η Δημοτική Αστυνομία να τους επιβληθεί;


Σύντομα θα επανέλθουμε με άλλο επικίνδυνο σημείο όπου οι παραβάσεις αποτελούν συνήθεια.

 
Νεότερη Παλαιότερη