Ζορμπάς: Κάντε τουμπεκί!

Παρουσία αρκετών συγκεντρωμένων από τα Εργαστήρια Τέχνης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι καθώς και σπουδαστές οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή κου Κοζόκου.


Η πρώτη από τις πολλές χθεσινές και άνευ ουσίας χρονοβόρες διαμάχες σημειώθηκε ως προς το πότε θα γινόταν η παρέμβαση του κου Κοζόκου. Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ξεκαθάρισε πως τα του δήμου προηγούνται και πως αν δεν υπάρξουν οι συνηθισμένες χρονοτριβές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά το 4ο θέμα, με τον Ανδρέα Γκιζιώτη να ρωτά αν τα Εργαστήρια Τέχνης δεν είναι θέμα του δήμου.


Το πρώτο θέμα αφορούσε τη 13η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Παναγόπουλο να εξηγεί πως αφορά την ένταξη των πρώην νομικών προσώπων (ΚΑΠΗ & Δημοτικά Ιατρεία) στο δήμο καθώς και τα € 2.000.000,00 του ΕΣΠΑ για την ανάπλαση του Τσακού (οδός Κυκλάδων). Εδώ είχαμε τη δεύτερη μικρής εμβέλειας διένεξη με το Γίαννη Γουργούλη να ρωτά αν από λάθος δεν είχε μπει ο κωδικός του ΕΣΠΑ, τον αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι αυτός ο κωδικός έπρεπε να είχε ενταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση με το ποσό αυτό και τον πρώτο να ανταπαντά ότι το ύψος του διεκδικούμενου ποσού δεν είχε ξεκαθαρίσει.


Το 2ο θέμα ήταν η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού των Παιδικών Σταθμών. Εδώ είχαμε μια ακόμη άσκοπη συζήτηση καθώς η αντιπολίτευση και η κα Δημητρίου ζήτησαν την απόσυρση του θέματος επειδή δεν εμπεριεχόταν στο φάκελο που παρέλαβαν οι σύμβουλοι. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε πως η κα Καψοκεφάλου είχε από την Πέμπτη πρωτοκολλήσει το θέμα αλλά λόγω της απεργίας και της κατάληψης το θέμα έκανε 3 ημέρες να ανέβει από το ισόγειο στον πρώτο.


Ο κος Γιαννακόπουλος ανέφερε πως αν ήταν τόσο επείγον θα μπορούσαν να είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά ή έστω νωρίτερα την ίδια ημέρα καθώς το απόγευμα συνεδρίαζε στην αίθουσα η δημοτική του ομάδα.


Η Έφη Καψοκεφάλου μίλησε για διοικητικό-πολιτικό κενό το επίμαχο χρονικό διάστημα λόγω των κινητοποιήσεων, ανέφερε πως ένας από τους λόγους της αναμόρφωσης είναι η πληρωμή εργαζομένων που εδώ και μήνες συνταξιοδοτήθηκαν. Τελικά η παράταξη των "Μαζί" ακούγοντας τις αιτίες της αναμόρφωσης, υπαναχώρησε και ψηφίστηκε το θέμα.


Τρίτο θέμα ήταν η αντικατάσταση του κου Μουστόγιαννη στην επιτροπή παραλαβής έργων του δήμου. Άλλο ένα θέμα ενός λεπτού που τράβηξε σε μάκρος. Αρχικά είχαμε τη διαμαρτυρία του κου Μουστόγιαννη διότι στην εισήγηση του δημάρχου αναγραφόταν ότι ανεξαρτητοποιήθηκε κι όχι ότι διεγράφη ζητώντας την απόσυρση του θέματος. Ο Βασίλης Ζορμπάς απήντησε ότι υπάρχει διορθωμένη εισήγηση και πως το θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό. Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος ζήτησε και αυτός την απόσυρση λέγοντας ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση το είχαν αποσύρει λόγω λάθους και το έφεραν ξανά λάθος ενώ στηλίτευσε την απουσία της αντιπολίτευσης λεγοντας πως ως αναπληρωματικό μέλος συνηθίζεται να ορίζεται σύμβουλος της και αυτή η συμμετοχή είναι τύποις αφού ποτέ σχεδόν δε χρειάζεται να αναπληρώνεται το τακτικό μέλος.


Ο δήμαρχος ανέφερε ότι όταν συζητήθηκαν οι επιτροπές η αντιπολίτευση δεν ήθελε να συμμετάσχει και τελικά μετά από άλλη μια άσκοπη συζήτηση ορίστηκε τακτικό μέλος ο κος Καζάκος και αναπληρωματικό η κα Δημητρίου με το κο Ζορμπά να ζητά να είναι πάντα ενήμερη η κα Δημητρίου και να παρίσταται.


Επόμενο ζήτημα η απευθείας ανάθεση για € 3.000,00 για προμήθεια ανταλλακτικών των οχημάτων του δήμου καθώς ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Εδώ ο Βασίλης Γιαννακόπουλος σημείωσε πως η νυν δημοτική αρχή κάνει αυτά που κατηγορούσε και πως πάντα υπήρχαν απευθείας αναθέσεις ενώ ο Γιάννης Γουργούλης σε συνδυασμό με το προηγούμενο θέμα ανέφερε πως οι επιτροπές δεν είναι τύποις, είναι ουσίας και πως το ζήτημα δεν είναι η απευθείας ή μη ανάθεση αλλά το τι παραλαμβάνει ο δήμος. Στο σημείο αυτό παρενέβη ξανά ο πρώην δήμαρχος λέγοντας πως το τύποις αναφερόταν στην παρουσία του αναπληρωματικού μέλους στην παραπάνω επιτροπή καθώς ποτέ δεν απουσιάζει το τακτικό.


Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος απήντησε πως οι διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι γιατί οι δήμοι θεωρούνται μπαταχτσίδες και κανείς δε θέλει να ανοίγει δουλειές μαζί τους. Και κάπου εδώ ανέβηκαν πάλι οι τόνοι καθώς ο δήμαρχος είπε πως "όταν υπάρχει κόσμος ορισμένοι είναι λαλίστατοι! Ας μάθουν λοιπόν ότι παρέλαβα σε π.ο.ε. € 7.000.000,00, ότι έπαιρνα τηλέφωνο το χασάπη στο Κοντόπευκο για να στείλει στους παιδικούς σταθμούς κρέας, ότι παρακαλούσα το φούρναρη να μην αφήσει χώρις ψωμί τα παιδιά και έτρεχα στο βενζινάδικο για να μη μείνουν δίχως καύσιμα τα οχήματα του δήμου! Να κάνετε τουμπεκί!".


Η φράση αυτή -που ανακαλέστηκε αργότερα- προκάλεσε νέα ένταση και ο Γιάννης Σταθόπουλος ζήτησε να σταματήσει το θέμα εδώ, να συζητηθεί το ζήτημα των Εργαστηρίων Τέχνης και μετά να λυθούν οι διαφορές.


Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τέως δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να ρίχνεται λάσπη, να είναι εδώ 100 άτομα και να φύγουν με τις εντυπώσεις αυτές. Ανέφερε τη στιχομυθία του δημάρχου Χαλανδρίου κου Κουράσης ότι στα ταμεία δε βρήκε ούτε 1 ευρώ ενώ ο Βασίλης Ζορμπάς του απήντησε πως βρήκε 3,5 εκ. ευρώ στα ταμεία του δήμου και άλλο 1,5 εκ. ευρώ στα Νομικά Πρόσωπα. Προσέθεσε ότι η Αγία Παρασκευή δε συμπεριελήφθη στους δήμους που εισήλθαν σε καθεστώς επιτήρησης, ότι είναι στην 160η θέση σε σύνολο 300 δήμων και πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο.


Σε συνέχεια, η κα Δημητρίου χαρακτήρισε τα περί χασάπη και φούρνου ως ντροπή και πως άφησε πλεόνασμα € 510.000,00 και ότι ο δήμαρχος έπαιρνε τηλέφωνα γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν οι προϋπολογισμοί.


Μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα της παρέμβασης του κου Κοζόκου όπου με το καλημέρα φάνηκαν οι εχθρικές διαθέσεις με τον κο Βουτσίνα να μπερδεύεται στην προσφώνηση του (πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων) και να δέχεται τη χλεύη των συγκεντρωμένων.


Όμως και εδώ προκλήθηκε ένταση καθώς το Σώμα διαφωνούσε ως προς το πως θα το συζητούσε, δηλαδή αν έπρεπε ο κος Κοζόκος να διαβάσει την παρέμβασή του και να ακολουθήσει το δίλεπτο των επικεφαλής ή αν θα έπρεπε να συζητηθεί ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα.


Ο κος Κοζόκος τιτλοφόρησε την παρέμβασή του ως "Κλειστά τα Εργαστήρια Τέχνης, κατάθεση προτάσεων για να λειτουργήσουν". Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος πρότεινε να έρθει η εισήγηση του κου Κοζόκου με τις προτάσεις του γραπτές, να μελετηθούν, να τις δει η Νομική Υπηρεσία και το θέμα να έρθει σε έκτακτη συνεδρίαση είτε αύριο (δηλ. σήμερα) είτε την Τετάρτη.


Ο κος Γιαννακόπουλος ζήτησε τη συζήτηση του θέματος καθώς μέσω των e-mails και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο όλοι γνωρίζουν τα θέματα των Ε.Τ. ενώ στον αντίποδα ο κος Γκιζιώτης τάχθηκε υπέρ της πρότασης του δημάρχου υποστηρίζοντας πως θα ήθελε να έχει αυτό το χρονικό περιθώριο ώστε και αυτός να δει τι προτάσεις θα μπορούσε να ενσωματώσει.


Ο κος Βλάχος από τη Νίκη ζήτησε να συζητηθεί το θέμα κανονικά και να υπάρξει λήψη απόφασης καθώς επίσης ανέφερε ότι ο δήμος πρέπει να βρει τις λύσεις και όχι ο κος Κοζόκος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κος Αλεξόπουλος που ζητούσε να βρεθεί λύση "Εδώ και τώρα" ενώ στη διακοπή που ακολούθησε έλεγε στους συγκεντρωμένους "σας δουλεύουν". Ενώ ο Δημήτρης Αλεφαντής αναρωτήθηκε πως ενώ για ένα όχι τόσο μείζον ζήτημα όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού των Παιδικών Σταθμών ζητήθηκε η αναβολή της συζήτησης, γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δε δέχονται την αναβολή μιας ημέρας ώστε να γίνει σωστά.


Στο σημείο αυτό 1-2 άτομα από τους συγκεντρωμένους πυροδότησαν το κλίμα και προκλήθηκε διακοπή της συνεδρίασης.


Με τη συνέχεια της συνεδρίασης ο κος Βλάχος δήλωσε ξανά πως η δημοτική αρχή οφείλει να βρει τις λύσεις και τη μικρή του τοποθέτηση με αναφορές στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό (ότι οι ακραίες εκδηλώσεις αποδοκιμασίας των βουλευτών θα μεταφερθούν και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο) ακολούθησαν εκτενή χειροκροτήματα. Ενώ ο κος Γαβράς ανέφερε πως συμμερίζεται τις δύο απόψεις αλλά θα πρέπει να μη γίνονται καψόνια στον κόσμο και να ακουστούν.


Κατόπιν πήρε το λόγο ο δήμαρχος λέγοντας "γιατί βγάλατε το συμπέρασμα ότι θέλουμε να οδηγήσουμε το θέμα στις καλένδες" και ο κος Κοζόκος είχε ειδοποιήσει όλο τον κόσμο αλλά όχι τη δημοτική αρχή. Ο κος Κοζόκος του απήντησε "σε πήρα 4 φορές και μου το έκλεισες στη μούρη" και ο κος Ζορμπάς του απήντησε "Ψεύδεστε!".


Στο σημείο αυτό ο Ανδρέας Γκιζιώτης επανέλαβε την παραπάνω θέση του προσθέτοντας πως αν απόψε (χθες) ληφθεί απόφαση που δεν υλοποιείται τότε το θέμα δεν μπορεί να έρθει ξανά σε Δ.Σ. προ του διμήνου.


Έπειτα, ο κος Βουτσινάς απευθυνόμενος στον κο Κοζόκο του είπε ότι για να έρθει ένα θέμα στο Δ.Σ. να μην καλεί το δήμαρχο που δε σηκώνει τα τηλέφωνα αλλά τον ίδιο καθώς αποτελεί δική του αρμοδιότητα.


Τελικά μετά από αρκετή ώρα και ψηφοφορία του πως θα συζητηθεί το θέμα, έλαβε το λόγο ο κος Κοζόκος. Έκανε μια σύντομα εξιστόρηση των Ε.Τ., ανέφερε πως έχουν οικονομικό κέρδος και αναρωτήθηκε γιατί είναι κλειστά. Θα το καταλάβαινε όπως είπε αν ήταν κλειστά όλα τα Ε.Τ. της χώρας αλλά δεν είναι και πως λειτουργούν είτε ως Νομικά Πρόσωπα είτε ως Επιχείρησεις. Συνέχισε λέγοντας πως ο περιφερειάρχης (αντιπεριφερειάρχης διορθώνουμε εμείς) κος Μανιάτης δεν έχει ιδέα για το θέμα και μίλησε για κοροϊδία, αδιαφορία και αδράνεια. Ανέφερε πως οι αρχικά 850 εγγεγραμμένοι έχουν μειωθεί στους 400 και πως έχουν πρόταση να πάρουν τα Ε.Τ. από την Αγία Παρασκευή και να τα πάνε αλλού.


Στο σημείο αυτό ακολούθησαν οι εξής ερωτήσεις:


Δήμαρχος: Δεν άκουσα προτάσεις. Αφού είστε ενήμερος τι συμβαίνει στους άλλους δήμους.


Αλεφαντής: Μπορείτε να μου πείτε με ποια πράξη ή παράλειψη της διοίκησης είναι κλειστά τα Ε.Τ.;


Παναγόπουλος: Εξηγείστε μου παρακαλώ τι σημαίνει η φράση "θα πάρουμε τα Ε.Τ. και θα φύγουμε".


Καζάκος: Γνωρίζετε αν το πρόβλημα αφορά το δήμο ή την κεντρική διοίκηση;


Μπράμη: Μπορείτε να μας πείτε σε τι συνίσταται η κοροϊδία;


Ο Ανδρέας Γκιζιώτης και ο Γιάννης Γουργούλης κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με το δήμαρχο υπογραμμίζοντας ότι δεν άκουσαν προτάσεις από τον κο Κοζόκο.


Τελευταίος μίλησε ο κος Γιαννακόπουλος ο οποίος αναρωτήθηκε αν η δημοτική αρχή θα είχε φέρει το θέμα σε περίπτωση που δεν είχε έρθει ο κόσμος από τα Ε.Τ. Υποστήριξε πως το ζήτημα θα έπρεπε να είχε έρθει ως θέμα πριν τις 10/10 και ανέφερε ότι είχε προτείνει να ζητηθούν οι θέσεις πριν κλείσει η ΔΗΠΕΑΠ κι αναρωτήθηκε γιατί ο δήμος ζήτησε τις θέσεις στις 31/8/2011 και όχι έστω όταν ξεκίνησε ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. να υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο;


Ο κος Κοζόκος απήντησε πως η δουλειά του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι μέσα στα εργαστήρια και όχι να δίνει λύσεις λέγοντας "πάρτε στους δήμους και ρωτήστε". Όσον αφορά την "απειλή" περί φυγής των Ε.Τ. εξήγησε πως δεν είναι αυτή η επιθυμία τους αλλά συμμετέχοντας σε ένα δίκτυο με άλλα Ε.Τ. υπάρχει η απαιτούμενη στήριξη και θα φύγουν αν χρειαστεί.


Όσο για την κοροϊδία αναφέρθηκε στη συνάντηση της 31ης Αυγούστου και τη ρήση ότι τα Ε.Τ. θα λειτουργήσουν όπως ήταν και τώρα όλοι οι πανεπιστημιακοί έχουν αποχωρήσει.


Ο δήμαρχος απήντησε πως ο κος Κοζόκος είναι "υπερβολικός για να μη χρησιμοποιήσω άλλο όρο" και πως ο ο αντιπεριφερειάρχης κος Μανιάτης δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και ουδέποτε τον επικαλέστηκε η διοίκηση. Όσον αφορά τη λειτουργία Δημοτικών Επιχειρήσεων ανέφερε ότι έχει αλλεργία, επικαλέστηκε το άνω του 1 εκ. ευρώ χρέος της ΔΗΠΕΑΠ τονίζοντας "καλά κάναμε και την κλείσαμε". Παρότρυνε επίσης τον κο Γιαννακόπουλο να ρωτήσει τους υπουργούς αν οι δήμαρχοι έχουν καταντήσει επαίτες λέγοντας πως από όσες θέσεις έχουν ζητήσει (ιατρούς για τα Δ.Ι., καθηγητές κτλ) εγκρίθηκαν μόνο οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς. Ανέφερε πως από τον Ιούλιο έχει στείλει σχετική επιστολή στον ΑΣΕΠ και πως ακολούθησε 2ο έγγραφο με το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δε θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση καθώς αυτό ενδιαφέρει την κεντρική διοίκηση περισσότερο. Εν συνεχεία είπε πως ο κος Κεφαληνός ενέκρινε τις θέσεις και ότι στις 18-20/9 το θέμα πήγε στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του κου Λιακόπουλου και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη. Εξήγησε ότι είναι αδύνατη κάθε επικοινωνία με το υπουργείο το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες τελεί υπό κατάληψη.



Ορισμένες σκέψεις


- Για άλλη μια φορά παρουσία αρκετού κόσμου ο δήμαρχος έφερε τη συζήτηση γύρω από τα οικονομικά του δήμου. Νομίζω ότι ήταν φάουλ του δημάρχου από τη στιγμή που έκανε λόγο για λαλίστατους όταν παρίσταται σημαντικό ακροατήριο και αμέσως μετά να "λαλεί" ο ίδιος. Κι ειδικά για ένα θέμα που το έχουμε κάνει νιανιά. Από την άλλη πλευρά όμως έχει ένα δίκιο όταν χρειάζεται 10-15 λεπτά για το αν θα συζητήσει ένα τυπικό θέμα και άλλα 40 λεπτά για να καταλήξει στο πως θα συζητήσει κάποιο άλλο.


- Το τουμπεκί να είναι ψιλοκομμένο;


- Unfair play του Γιάννη Σταθόπουλου όταν η συζήτηση πήγε στα οικονομικά να παρέμβει πριν λάβει το λόγο επί προσωπικού ο τέως δήμαρχος ζητώντας οι διαφορές να λυθούν στο τέλος. Έξυπνη ιδέα να μείνουν οι αρχικές εντυπώσεις στο μυαλό των 100 περίπου ατόμων που λογικά θα έφευγαν δίχως να ακούσουν την απάντηση αλλά ανεδαφικό ότι ο Γιαννακόπουλος θα δεχόταν κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που κάθε φορά πετάγεται από τη θέση του για τα θέματα αυτά.


- Η αναφορά του κου Βλάχου ότι αν συνεχίσουμε έτσι οι ακραίες επιθέσεις στους βουλευτές θα έρθουν και σε τοπικό επίπεδο δε χρειαζόταν. Όχι μόνο γιατί μπορεί κανείς να πει πως εισάγονται καινά (αλλά και κενά) δαιμόνια βάζοντας ιδέες αλλά κι επειδή η πόλη μας δε μας οδήγησε ούτε σε μνημόνια, ούτε σε κατοχή ούτε σε παράδοση της ανεξαρτησίας μας.


- Όσον αφορά τα Εργαστήρια Τέχνης:

α. Ο κος Κοζόκος τιτλοφόρησε το κείμενό του με "προτάσεις". Όταν του υποδείχθηκε πως δεν έθεσε καμία, απήντησε πως δεν είναι δική του δουλειά. Από τη στιγμή όμως που ο ίδιος στις τοποθετήσεις του ξεφεύγει από το αντικείμενό του, δε θα έπρεπε να έχει προτάσεις; Ή να γνωρίζει πως η σύγκριση με άλλους δήμους δεν είναι ορθή καθώς για κάθε δήμο ισχύουν διαφορετικά δεδομένα (αριθμός Ν.Π.Δ.Δ. κτλ);

β. Αυτό που έπρεπε να ερωτηθεί είναι γιατί ο Δήμος δε συμπεριέλαβε τα Ε.Τ. προσωρινά σε κάποια υπηρεσία του -αν αυτό μπορούσε να γίνει- αφού έβλεπε το μπάχαλο της ΔΗ.Π.Ε.Α.Π. ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει εγκαίρως τις απαραίτητες θέσεις ή γιατί δεν κινήθηκε αμέσως με το ξεκίνημα του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. αν πάλι μπορούσε νομικά να γίνει αυτό όσο εκκρεμούσε το θέμα της ΔΗ.Π.Ε.Α.Π.


γ. Οι συγκεντρωμένοι μέσω διαφόρων σχολίων που άκουσα μου έδωσαν την εικόνα ότι έχουν έλλειψη αληθούς ενημέρωσης ως προς το τι συμβαίνει και τις ευθύνες. Φυσικά έχουν δίκιο να ζητούν τα χρήματά τους και να γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει αλλά μήπως κινούνται σε λάθος κατεύθυνση; Μήπως θα πρέπει να αποτανθούν κι ένα επίπεδο πιο πάνω; Μήπως επίσης θα έπρεπε να ζητήσουν το λόγο από τα αρμόδια οικονομικά στελέχη της ΔΗ.Π.Ε.Α.Π. για το πως η επιχείρηση έφτασε να χρωστά 1 εκ. ευρώ και να προχωρά σε ρυθμίσεις στο Ι.Κ.Α. και την Εφορία με αποτέλεσμα αυτοί να πληρώνουν τη νύφη;


δ. Μου έκανε εντύπωση η παρουσία δύο ατόμων που σχολίαζαν διαρκώς, δυνατά και προκλητικά λες και ήθελαν επίτηδες να εκτροχιαστεί ή να μην οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα η συζήτηση. Άλλωστε ήδη μια φορά διέκοψαν τη συνεδρίαση.


ε. Αξιοσημείωτα τα χειροκροτήματα προς το Γεράσιμο Βλάχο...


στ. Χθες ορισμένοι -όχι εκ των συγκεντρωμένων- ζητούσαν λύση και μάλιστα άμεση υποδεικνύοντας πως είναι δουλειά του δήμου να το κάνει. Γιατί; Μήπως επειδή γνωρίζουν ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε; Άλλωστε αν πραγματικά θα μπορούσε να υπάρξει λύση από πλευράς δήμου θα την είχαν προτείνει οι ίδιοι και έτσι θα φαίνονταν πρώτοι μάγκες!


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη