Τι κρύβεται πίσω από τα σκουπίδια;

Το μπαλάκι στους δήμους για τα σκουπίδια πετάει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης όσον αφορά την αποκομιδή τους από ιδιώτες. Συγκεκριμένα μπορεί να εξαγγέλει βαρύγδουπες αποφάσεις αλλά όπως ειπώθηκε χθες από τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, οι δήμαρχοι είναι αυτοί που καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις.


Για άλλη μια φορά λοιπόν η κεντρική εξουσία πετάει την ευθύνη στους δήμους ενώ έχει ανακοινώσει πως όποιοι δεν εργαστούν το Σαββατοκύριακο, θα καταργηθούν οι θέσεις τους από τους αντίστοιχους οργανισμούς.


Αυτό όμως που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το ποιοι ιδιώτες βρίσκονται πίσω από την αποκομιδή των απορριμάτων. Σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ πρόκειται για εταιρείες γνωστών μεγαλοεργολάβων, πρώην ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ, γνωστού επενδυτικού group κτλ.


Η δικαίωση του Ανδρέα Γκιζιώτη όταν έλεγε πως πάμε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας φαίνεται πως αρχίζει σιγά σιγά να διαφαίνεται με δούρειο ίππο τις κινητοποιήσεις.


Την ίδια στιγμή, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά, η δημόσια υγεία κινδυνεύει, οι συνδικαλιστές τραβούν το σκοινί στα άκρα, λαμβάνοντας όμως κανονικά τις αποδοχές αφού επισημώς δεν απεργούν αλλά οι ΧΥΤΑ τελούν υπό κατάληψη (χάνοντας παράλληλα στη μάχη της κοινής γνώμης) και κάποια παιδιά λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μας λιποθυμούν από ασιτία.


Πότε τελικά θα καταλάβουν κάποιοι ότι με τις απεργίες δε γίνεται τίποτε; Πότε θα καταλάβουν ότι για να πάρουν πόδι ορισμένοι πρέπει να πας να στρατοπεδεύσεις έξω από το σπίτι τους και να μην μπορούν να κουνήσουν; Μήπως τελικά δε θέλουν να καταλάβουν;

Νεότερη Παλαιότερη