Σκληρή ανακοίνωση του Δήμου για το μπάχαλο των σχολείων κι επιστολή στην υπουργό Παιδείας

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και η νέα Δημοτική Αρχή, διαισθανόμενοι πλήρως την αγωνία μαθητών, γονέων και  κηδεμόνων και του συνόλου της  εκπαιδευτικής κοινότητας για το μείζον θέμα της μη διάθεσης των σχολικών βιβλίων ενημερώνει τους δημότες ότι:


1)   Βιώνουμε τα δείγματα μιας πρωτοφανούς κατάρρευσης του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας. Άστοχοι χειρισμοί και εξωφρενικές παραλείψεις οδήγησαν στο αδιανόητο φαινόμενο να ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία  και να παραμένει ασαφές το πότε τελικά θα διατεθούν στους μαθητές.


2)   Η Yπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να αποποιηθεί την ευθύνη για τη μη διανομή των σχολικών βιβλίων, έκανε την προφορική υπόδειξη, οι φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων, που θα περιλαμβάνουν τη διδακτέα ύλη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, να εκδοθούν άμεσα από τους δήμους.


3)   Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει θέσει από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην πρώτη γραμμή προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής, τα θέματα εκπαίδευσης ,κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης προς τους πολίτες.


4)   Στα πλαίσια  μιας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν και το βάρος της έκδοσης φωτοτυπιών των βιβλίων για τα παιδιά τους ,ο Δήμος μας-όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας- καλείται να υποκαταστήσει το ρόλο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


5)   Καλείται να καλύψει την ανεπάρκεια του Υπουργείου στο χειρισμό ενός τόσο σοβαρού θέματος  και να αναλάβει ευθύνες δυσανάλογες των οικονομικών και στελεχιακών του δυνατοτήτων.


6)   Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρά την συνετή διαχείριση των οικονομικών του και την περικοπή των δαπανών από τη νέα Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίζει πιεστικά προβλήματα προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του προς τους προμηθευτές του.


7)   Προκειμένου όμως να σταθούμε και αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων και με στόχο να βρεθούμε στο πλευρό των οικογενειών που μαστίζονται από τη κρίση και να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και στην απρόσκοπτη εκπαίδευση των παιδιών μας, Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη στην αποστολή  του επισυναπτόμενου ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ εγγράφου προς την Υπουργό  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, με το οποίο ζητά έκτακτη επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη μη αποστολή των σχολικών βιβλίων.


 


Διαβάστε την επιστολή.

Νεότερη Παλαιότερη