Του είχαν υποσχεθεί άμεση αποκατάσταση και τον άφησαν να "πνιγεί"

Πριν λίγες ημέρες ένας αναγνώστης μας, ο κ.  Δημήτρης Αθανασοδημητρόπουλος,  μας γνωστοποίησε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει δίχως ο ίδιος να φέρει ευθύνη και, που για την ώρα , δεν μπορεί να λύσει.


Συγκεκριμένα είναι κάτοικος της οδού Βλαχέρνας (αδιέξοδος της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’) και βρίσκεται στο τέλος του δρόμου ο οποίος έχει κατηφορική κλήση. Το ρέμα το οποίο υπήρχε στην περιοχή μπαζώθηκε για να αντικατασταθεί κατόπιν ενεργειών γειτόνων και παρέμβασης της ΕΥΔΑΠ από ένα σωλήνα μικρής διατομής όπως αναφέρει ο κ. Αθανασοδημητρόπουλος. Ας δούμε όμως τι μας λέει ο ίδιος:


- Κε Δήμητρη καλησπέρα σας.


-Καλησπέρα κι απο μένα και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.


- Πείτε μας κε Δημήτρη, τι ακριβώς συμβαίνει;


- Σχετικά με το πρόβλημα που σας ανέφερα με τη «λίμνη» της οδού Βλαχέρνας ,θα ήθελα πιο αναλυτικά να σας γνωρίσω ότι είμαστε το τελευταίο σπίτι στην αδιέξοδο και τα νερά που συγκεντρώνονται, λόγω της κατωφέρειας, δεν έχουν έξοδο  απορροής. Υπάρχει μόνο ένας σωλήνας πολύ μικρής διατομής που έχει τοποθετήσει ο γείτονας που έχει μπαζώσει το ρέμα που υπήρχε. Πριν περίπου από 2 χρόνια κατέβηκε τόσο νερό στο δρόμο, που γέμισε το σπίτι που κατοικούν οι γονείς μου και είναι ημιυπόγειο,  με 60 κυβικά μέτρα νερό και ήρθε η πυροσβεστική για να το αδειάσει. Ευτυχώς που προλάβαμε και βγάλαμε από το σπίτι τους γονείς μου γιατί το νερό ξεπέρασε τους 80 πόντους. Στη συνέχεια μετά από καταγγελία που έκανα στην Νομαρχία και στο Συνήγορο του Πολίτη,  ο τότε Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι είναι ζήτημα ημερών η επίλυση του προβλήματος καθώς στην Πατριάρχου Γρηγορίου πέρναγε ο αγωγός των ομβρίων και θα ένωνε την Βλαχέρνας μέχρι όποιο ύψος μπορούσε (γιατί είμαστε πιο χαμηλά από τον κεντρικό δρόμο) με τον αγωγό ομβρίων. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί από τη Νομαρχία και το Συνήγορο του Πολίτη 5 επιστολές και ο Δήμος κωφεύει κανονικά.


Ο νυν Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει το πρόβλημα, αφού πρόσφατα στείλαμε επιστολή στο Δήμο αλλά  δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση όπως δεν λάβαμε  και στις επιστολές του Συνήγορου του Πολίτη και του Περιφερειάρχη.


Κάθε φορά που βρέχει, πεταγόμαστε από τον ύπνο μας, αν είναι βράδυ,  και τρέχουμε να βάλουμε τα τσουβάλια με  άμμο για να μην πνιγούμε.


Έχω στη διάθεση σας όλη την αλληλογραφία με το Δήμο, τον Νομάρχη και τον Συνήγορο του Πολίτη


- Να σας ρωτήσω κάτι ακόμη; Ο γείτονάς σας γιατί μπάζωσε το ρέμα;


- Εξ όσων γνωρίζω για να χτίσει και τα νερά λιμνάζουν σε επικίνδυνο βαθμό. Η ΕΥΔΑΠ μετά από καταγγελία άλλου γείτονα τον ανάγκασε να βάλει σωλήνα για να φεύγουν τα νερά προς την Ελ. Βενιζέλου και αυτός έβαλε έναν σωλήνα πολύ μικρής διατομής όσο είναι ενός σπιτιού για να φεύγουν τα νερά όλου του δρόμου!!! Ο σωλήνας αυτός δεν καθαρίζεται ούτε από την ΕΥΔΑΠ ούτε από το Δήμο καθώς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμμία δουλειά και προσπαθώ εγώ όπως μπορώ να τον καθαρίζω για να μη βουλώνει ώστε να φεύγουν τα νερά όταν δεν βρέχει δυνατά, γιατί ότι είναι μπόρα  «μπουκώνει»  και τα νερά έρχονται προς το σπίτι μου και η σταθμή τους φτάνει τους 50 πόντους.


Να σας πω πως έχω και το χαρτί της Πυροσβεστικής ότι άντλησε μέσα από το σπίτι μου 60 κυβικά νερό. Η Βλαχέρνας είναι περίπου 110 μέτρα , κατηφορική, ξεκινάει από την Πατρ. Γρηγορίου και είναι αδιέξοδος.


-  Οι υλικές ζημιές που υποστήκατε;


Το πιο δραματικό με το σπίτι μου ήταν ότι πλημμύρισε μόλις μετακομίσαμε, αφού το είχαμε τελειώσει με δάνεια και χίλιους κόπους και βάσανα και καταστράφηκαν λέβητες, καυστήρες, όλα τα έπιπλα των γονιών μου οι καινούργιες πόρτες και τα ντουλάπια που είχαμε μόλις τοποθετήσει.


Αν χρειαστείτε οτιδήποτε έγγραφα μπορώ να σας τα φέρω. Έχω αεροφωτογραφίες καθώς και τα έγγραφα της ΕΥΔΑΠ και τις καταγγελίες που έχει κάνει ο γείτονας.


- Εσείς έχετε γραπτή διαβεβαίωση από το Δήμο για το θέμα αυτό;


- Ναι έχω επιστολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής που διαβεβαιώνει τον τότε Νομάρχη ότι θα δοθεί άμεση λύση.


Η επιστολή έχει αριθμό πρωτ.19406/10-5-2010


- Μας είπατε νωρίτερα ότι ο τότε δήμαρχος σας διαβεβαίωσε πως είναι ζήτημα ημερών, τελικά τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή στη Βλαχέρνας;  Δεν έβαλε καθόλου αγωγό;


- Δεν έκανε απολύτως τίποτα!!! Μάλιστα είχαμε ζητήσει βοήθεια για να πετάξουμε όλα αυτά που σάπισαν μετά την πλημμύρα και ούτε αυτή δεν είχαμε. Αναγκαστήκαμε να κουβαλήσουμε με τα χέρια 110 μέτρα στη διασταύρωση με τον Πατρ. Γρηγορίου όλα όσα ήταν για πέταγμα.


- Το πιο δραματικό είναι οι κόποι της οικογένειάς σας. Υπάρχει λύση στο θέμα κε Δημήτρη;


-Η λύση είναι να σκάψει ο Δήμος εκεί που τώρα περνάει ο σωλήνας και να περάσει σωλήνα μεγαλύτερης διατομής ώστε να ενωθεί με τον αγωγό τον ομβρίων που περνάει στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Έχουμε μιλήσει με τα 2 σπίτια που μεσολαβούν και το επιτρέπουν. Κάνω έκκληση στο Δήμο να μας βοηθήσει και να δώσει λύση στο πρόβλημα.


- κε Δημήτρη σας ευχαριστώ για την επικοινωνία αν και για να είμαι ειλικρινής θα την προτιμούσα υπό καλύτερες συνθήκες.


 Εμείς μετά από από όλα αυτά επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά για να τον ενημερώσουμε σχετικά. Ήταν πλήρως γνώστης της ιστορίας καθώς στο άκουσμα του ονόματος του δρόμου μας εξιστόρησε ο ίδιος τα όσα μας είπε και ο κος Αθανασοδημητρόπουλος. Η απάντηση που μας έδωσε είναι πως η αποκατάσταση του προβλήματος (η αντικατάσταση του σωλήνα με ένα μεγαλύτερης διατομής) θα ενταχθεί στην επόμενη εργολαβία και ότι λογικά σε ένα διάστημα ενός μηνός θα σταματήσουν οι νυκτερινοί συναγερμοί για το συμπολίτη μας και τους γονείς του.

Νεότερη Παλαιότερη