Εισπρακτική πολιτική από τη Δημοτική Αστυνομία;

Δύο σημαντικές καταγγελίες συμπολιτών μας έρχονται να κάνουν λόγο για εισπρακτική πολιτική του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ας τις δούμε ξεχωριστά:


Η πρώτη έχει να κάνει με τη Δημοτική Αστυνομία. Συγκεκριμένος συμπολίτης μας καταγγέλει ότι η Δημοτική Αστυνομία στήνει καρτέρι στην οδό Καποδιστρίου για να κόψει κλήσεις σε οδηγούς Ι.Χ. οι οποίοι σταθμεύουν για λίγα λεπτά το όχημά τους προκειμένου να πληρώσουν το λογαριασμό τους στην Ε.ΥΔ.Α.Π.. Πρόκειται πραγματικά για ένα καθαρά εισπρακτικό καρτέρι (ή καλύτερα σαφάρι) στο συγκεκριμένο σημείο εκτός αν η συγκεκριμένη οδός (200 μέτρων συνολικού μήκους και με μια λακκούβα στην είσοδό της) αποτελεί βασικό κομβικό οδικό άξονα της πόλης. Προφανώς έχει επιβληθεί η τάξη στην Αγίου Ιωάννου, έχουν ελευθερωθεί όλα τα πεζοδρόμια της πόλης και πλέον ήρθε η ώρα της Καποδιστρίου. Φυσικά οι υπάλληλοι δε φέρουν ευθύνη αφού απλά εκτελούν εντολές.


Η δεύτερη αφορά τα χρήματα που ζητήθηκαν από συμπολίτη μας για ενοικίαση λίγων ημερών τμήματος της πλατείας Αγίας Παρασκευής για την πραγματοποίηση έκθεσης εταιρείας την οποίας αντιπροσωπεύει. Ο άνθρωπος σκέφτηκε να προτείνει στην εταιρεία του τη δική μας πλατεία ώστε κι η πόλη μας να επωφεληθεί κάτι. Το ποσό όμως που του ζητήθηκε σύμφωνα με τα όσα μας είπε κυμαινόταν στα € 170,00 ανά τ.μ. την ημέρα. Αν κάνει κανείς τους σχετικούς πολλαπλασιασμούς τόσο σε τ.μ. όσο και πιθανές ημέρες διάρκειας θα καταλάβει γιατί τελικά η συγκεκριμένη εταιρεία συζητά πλέον με άλλους δήμους.


Ταυτόχρονα δημόσιοι χώροι παραχωρούνται σε ιδιώτες στερώντας από τους δημότες κι αυτούς τους ελάχιστους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους όπως η πλατεία Κοραή όπου θαυμάσια -όπως είχαμε γράψει πέρυσι τέτοιες ημέρες- χωρά άνετα μια μικρή παιδική χαρά.


Μπορεί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να επαίρεται ότι δεν προχώρησε και δε θα προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών, αλλά εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι απλά βρήκε άλλους τρόπους να εισπράξει χρήματα από τους δημότες κι όχι πρωτοπορώντας όπως διαβάσαμε σε πρόσφατο δελτίο τύπου ενώ παράλληλα τους στερεί ελεύθερους ζωτικούς χώρους.

Νεότερη Παλαιότερη