Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση: Γενική δημόσια παρωδία

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, έγινε η ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό του Δήμου.


Σε αντίστοιχη περίπτωση ο χρόνος των 20΄ που μίλησε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς θα ήταν λίγος. Ένας νέος, μόλις 7 μηνών Δήμαρχος, θα είχε λίγα να πει για τον απολογισμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ευκαιρίας δοθείσης, θα είχε πολλά να πει για το όραμα του ίδιου και των συνεργατών του. Γι αυτά δηλαδή που δεν έγιναν, την προηγούμενη τετραετία, ενώ αυτός προτίθεται να υλοποιήσει.


Γι άλλη μια φορά λοιπόν απουσίαζαν από τις δηλώσεις του, όλα αυτά που είναι απαραίτητα σ’ ένα Δήμαρχο, ώστε να μην είναι απλά διεκπεραιωτής. Όραμα-Πρόγραμμα-Δημιουργία.


Οι προεκλογικές δηλώσεις μεταλλάχθηκαν σε μετεκλογικό αέρα. Σε ελεύθερη μετάφραση: άνθρακες ο θησαυρός.


Σίγουρα βέβαια ο νέος Δήμαρχος έπρεπε να απολογηθεί, όχι μόνο στα 60 άτομα που παρευρίσκοντο, αλλά σ’ ολόκληρη την πόλη, σ’ όλους τους δημότες της Αγίας Παρασκευής, για όλα αυτά που μέσα σε 7 μήνες, αυτός και οι συνεργάτες του αποδόμησαν:  1) ΚΑΠΗ       2) ΚΕΠ      3) 10ΗΜΕΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Για άλλη μια φορά απόρησα και συγχρόνως θαύμασα τις τεράστιες δυνατότητες του Δημάρχου μας, στο να αοριστολογεί.


Τον θαύμασα στ’ αλήθεια γιατί μπορεί να παραμένει πιστός στις αρχές του, να λέει και τελικά, να μη λέει.


Τον θαύμασα για τη δυνατότητά του να εκτοξεύει ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, για την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης Διοίκησης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, χωρίς κάτι χειροπιαστό.


Ξέρουμε όλοι ότι η τακτική «ότι δεν μπορείς να φτάσεις, κατέβασέ το», ενίοτε αποδίδει.


Ας αφήσουμε όμως τα λόγια. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουν περάσει 7 ολόκληροι μήνες. Δε νομίζετε ότι πρέπει ν’ αφήσετε τα ξομπλιάσματα και να στρωθείτε στη δουλειά, αγαπητή νέα Διοίκηση της πόλης μας;

Νεότερη Παλαιότερη