Ο πρώην δήμαρχος απαντά για το κτήμα Σιστοβάρη

Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος απαντά με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα για το κτήμα Σιστοβάρη. Σας την παραθέτουμε αυτούσια.


Κτήμα Σιστοβάρη: οι εκδοχές και η αλήθεια


Διάβασα με ενδιαφέρον στα ενημερωτικά μέσα της πόλης κείμενα με το πέπλο των προτάσεων σχετικά με το κτήμα Σιστοβάρη, τα οποία στην ουσία επιχειρούν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα να αντλήσουν πολιτικά οφέλη. Φαίνεται πως ο κος Παπαμιχαήλ που δεν εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, δεν έλαβε το μήνυμα του κόσμου. Είναι ένας από αυτούς εξαιτίας των οποίων σταμάτησαν τα έργα της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου της πόλης μας και που εκτέθηκαν πανηγυρικά όταν τελικώς δικαιωθήκαμε στην υπόθεση αυτή. Ως εκ τούτου το έργο δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως, ταλαιπωρούνται ακόμη κάτοικοι και καταστηματάρχες, ενώ οι δημότες θα κληθούν να χρεωθούν δάνεια για ένα έργο για το οποίο είχαμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.


Τώρα λοιπόν επανέρχονται δήθεν με προτάσεις ενώ στην πραγματικότητα επιθυμούν να λασπολογήσουν, όπως συνέβη όλα αυτά τα χρόνια καθώς είχαμε επιλέξει να μην απαντούμε ώστε να μην οξύνονται τα πνεύματα. Ήταν μια δική μου επιλογή, η οποία ομολογώ πως δε με ωφέλησε. Ως εδώ όμως. Ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής δικαιούται να μάθει την αλήθεια. Ο δύο φορές πολιτευθείς με το συνδυασμό μου Σωτήρης Παπαμιχαήλ καθώς και ο αρχηγός του Γιάννης Σταθόπουλος, με τα όσα γράφουν, δείχνουν σα να μετακόμισαν χθες στην Αγία Παρασκευή. Ο κος Σταθόπουλος καθώς και ο συνεργάτης του στη Νίκη μιλούν για καθαρότητα και πως δε χωρούν μισόλογα. Τους προτρέπω να πράξουν το ίδιο. Ο κος Παπαμιχαήλ μιλά για «εκπροσώπηση εργολαβικών συμφερόντων και νεοπλουτίστικων ηθών» στα οποία ανήκω εκπροσωπώντας μέχρι σήμερα και ο αρχηγός του για «έλλειψη διάθεσης σύγκρουσης με τα συμφέροντα». Ας απαντήσουν όμως –λαλίστατοι καθώς είναι- στα εξής παίρνοντας επιτέλους μια φορά ξεκάθαρη θέση σε ένα θέμα:


1. το κατάστημα που λειτουργεί στο κτήμα Σιστοβάρη οικοδομήθηκε επί της δικής μας διοίκησης; Το βρήκαμε ή δεν το βρήκαμε έτοιμο; Ήταν ή δεν ήταν κομμένα τα δένδρα;

2. είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίδικο ο οποίος καλώς ή κακώς είχε δικαιωθεί σε Υγειονομικό, Πολεοδομία, Νομαρχία, Πυροσβεστική καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια; Είχαμε να κάνουμε με μια επιχείρηση η οποία πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και οποιοσδήποτε είχε εκλεγεί στη θέση του δημάρχου δε θα είχε ουσιαστικό νομικό έρισμα να την αρνηθεί;


3. όταν συνέχισα ως δήμαρχος τους δικαστικούς αγώνες πάνω στη γραμμή του ενός εκ των τριών στη «Νίκη» Αντώνη Σιδέρη, συγκρούστηκα ή όχι με τα συμφέροντα; Διότι αν έπραξα λάθος, σε αυτή την περίπτωση το ίδιο έκανε και ο τότε δήμαρχος που σήμερα συνεργάζεστε μαζί του.


4. στο διάστημα 2002-2006 ψηφίζαμε μαζί με τη «Συνεργασία Πολιτών» τις ίδιες θέσεις για το κτήμα Σιστοβάρη ή όχι;


5. αφού είμαι τόσο διεφθαρμένος γιατί ο κος Παπαμιχαήλ κατέβηκε με το ψηφοδέλτιό μου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις; Και γιατί δεν παραιτήθηκε ευθύς εξαρχής όταν δώσαμε την άδεια λειτουργίας στο κατάστημα; Αντίθετα από το 2002 έως την άνοιξη του 2010 ήταν μέλος της δημοτικής μας ομάδας και βρέθηκε εκτός αυτής όχι γιατί παραιτήθηκε αλλά κατόπιν διαγραφής του από το σύνολο της ομάδας.


Όσον αφορά σχετικό ερώτημα σε άρθρο του Agiaparaskevi-guide.gr γιατί δεν εμποδίσαμε ως δημοτική αρχή την αδειοδότηση του καταστημάτος, επιθυμώ να γνωστοποιήσω στους δημότες το εξής. Η επιχείρηση ήταν έτοιμη για αδειοδότηση και μια τέτοια ενέργεια απο μέρους μας ενδεχομένως να οδηγούσε το δήμο σε δικαστικές περιπέτειες. Κρίναμε σωστό όμως ως δημοτική αρχή να συνεχίσουμε τους δικαστικούς αγώνες που είχε ξεκινήσει ο Αντώνης Σιδέρης κινούμενοι στα πλαίσια που καθορίζει ο νόμος. Στα πλαίσια αυτά δίναμε άδεια διαρκείας ενός έτους στο κατάστημα ώστε σε περίπτωση δικαστικής δικαίωσης του δήμου να μπορούμε να διακόψουμε τη λειτουργία του.


Κατανοώ τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός. Αυτό όμως δεν επιτρέπει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Βασίλης Γιαννακόπουλος

 

ΠΗΓΗ: www.vgiannakopoulos.gr
Νεότερη Παλαιότερη