Έντονο διάβημα για τη πεζογέφυρα Γελαδάκη

Έντονο διάβημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων στο Υπουργείο για το θύμα της Μεσογείων. Ήταν πεζός και σκοτώθηκε στο ύψος που πρόκειται να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα Γελαδάκη!


Σε έντονο διάβημα προς το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, προχώρησαν από κοινού ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκακίων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής με αφορμή τον τραγικό θάνατο του άτυχου νέου άνδρα που σκοτώθηκε στις 6 Απριλίου στην Μεσογείων 523, στην προσπάθειά του και με πράσινο να διασχίσει τη Μεσογείων, στο ύψος που βρίσκονται  τα φανάρια.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Ρέππα κ. Κοστόγιαννης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς, ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί για την Αγία Παρασκευή κ. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Γεωργίου, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Ευαγγελίδης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης  ο Ταμίας κ. Αναστασόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.


Από πλευράς Δήμου και Συλλόγων εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των κατοίκων για την ασφάλεια των πεζών επί της Μεσογείων που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή περισσότερων από 20 ανθρώπων, πολλοί απ’ αυτούς νέοι. Πριν τον θάνατο του νέου άνδρα στο ίδιο περίπου σημείο, πριν 3 χρόνια, είχε σκοτωθεί νεαρός μαθητής  στην προσπάθεια να περάσει απέναντι τη Μεσογείων.


Εκτός από την ανησυχία τονίστηκε από το Δήμαρχο κ. Ζορμπά και τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου  ότι στο σημείο αυτό, λόγω της έλλειψης της πεζογέφυρας, τα Πευκάκια  κόβονται κυριολεκτικά στα δύο, αφού είναι αδύνατη η επικοινωνία του βορείου με το νότιο τομέα  της Μεσογείων.


Τις ανησυχίες και προβληματισμούς που εκτέθηκαν διεξοδικά, κατανόησαν ο Δ/ντής του Υπουργού και οι συμμετέχοντες υπηρεσιακοί  παράγοντες, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν την ένταξη του έργου στα χρηματοδοτούμενα και  συμφώνησαν στην επιτάχυνση εκτέλεσής του.


Με σύνθημα όχι άλλο άδικο αίμα στη Μεσογείων, θα κορυφωθούν οι πιέσεις προκειμένου, επιτέλους, ένα έργο για το οποίο υπάρχει τεχνική ωριμότητα (έχει συνταχθεί η οριστική μελέτη και χρειάζεται μόνο επικαιροποίηση), να εκτελεστεί το συντομότερο δυνατό και οι κάτοικοι να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς παρά να βιώνουν διαρκώς  τον  κίνδυνο  ακόμη και της ίδιας της ζωής τους.


Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Ελληνογαλλλικής Σχολής  κ. Ευαγγελίδης,  τόνισε την αναγκαιότητα, χωρίς καθυστέρηση, να προχωρήσει  η κατασκευή  της πεζογέφυρας Γελαδάκη, μια  που αυτή θα διέρχονται μεγάλος αριθμός  και μαθητών που φοιτούν στην παρακείμενη Ελληνογαλλική Σχολή.


Επιτέλους  πόσα άλλα θύματα θα θρηνήσουμε στη Μεσογείων για ένα   έργο που το έχει απόλυτα ανάγκη η πόλη μας;

Νεότερη Παλαιότερη