Θα περιμένουμε να μας πέσει στο κεφάλι;

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα η δημοτική αρχή μας απαντούσε για τα ξερά πεύκα μέσω της δημοτικής ιστοσελίδας. Ανέφερε αυτά που και εμείς από την πρώτη σχετική ανάρτηση είχαμε γράψει, ότι δηλαδή ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε ιδιωτικό χώρο αλλά τελείωνε ως εξής:


Τονίζεται επίσης ότι ο έλεγχος για τον εντοπισμό ξερών πεύκων και οι διαδικασίες για την κοπή τους ,όπου αυτό είναι απαραίτητο (όπως έγινε με το ξερό πεύκο της οδού Ειρήνης),συνεχίζονται κανονικά με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.


Από τη στιγμή που οι ιδιοικτήτες είναι ήξεις αφήξεις κάθε φορά που ερωτώνται (αλλά σύμφωνα με νομικούς θα είναι πολύ αργά για όλους τους αν προκληθεί ατύχημα) δίχως πραγματικά να ενδιαφέρονται για τη δημόσια ασφάλειας κινούμενοι άμεσα για την κοπή των δύο ξερών πεύκων (αρχίζει να ξεραίνεται και ο κισσός) αναρωτιόμαστε σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, υπάρχει ή δεν υπάρχει σημαντικό θέμα ασφάλειας με βάση την παρακάτω φωτογραφία; Είναι λόγος, έστω να έρθουν άνθρωποι από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν μια αυτοψία;


Όταν παρατηρείται κλίση που ξεπερνά τις 30 μοίρες με τα δύο τσακισμένα κλαδιά να απείλουν τον ανυποψίαστο περαστικό / διερχόμενο οδηγό, με την κολώνα της Δ.Ε.Η. σε απόσταση χιλιοστών, τίθεται ή δεν τίθεται θέμα ασφαλείας;


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προ διετίας σε οικόπεδου δήμου της Αττικής οι αρμόδιες δημοτικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί για οικόπεδο γεμάτο  ξερά χόρτα. Ο ιδιοκτήτης αδιαφορούσε. Εν τέλει μπήκαν στην ιδιοκτησία, καθάρισαν το οικόπεδο από τα ξερά χόρτα, γλύτωσαν τα χειρότερα και στη συνέχεια έστειλαν το λογαριασμό.


 

Νεότερη Παλαιότερη