Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού για τις κάμπιες

Ο κος Μίχας μας έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου το οποίο σας παραθέτουμε.


Αρκετός κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου κατοίκων Τσακού για την διάσωση του λόφου της περιοχής  ο οποίος έχει πληγεί ανεπανάληπτα από τις κάμπιες με αποτέλεσμα να έχουν ξεραθεί σχεδόν όλα τα δέντρα.


Την συζήτηση συντόνιζαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλειος Σαββίδης και το μέλος του Δ.Σ κος Τάσος Μίχας οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους για το χρονικό της καταστροφής, για τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς (με τον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις, επιστημονικούς φορείς κ.α) καθώς και τοποθέτησαν ένα χρονοδιάγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με απώτερο σκοπό να ξαναπρασινίσει ο λόφος.


Ύστερα από συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής και τους προβληματισμούς που ανταλλάχτηκαν συμφωνήθηκε:


1.      η δημιουργία επιτροπής η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να του εκθέσει τα αιτήματά της,


2.      η δημιουργία εθελοντικών ομάδων οι οποίες θα συμμετέχουν στον καθαρισμό, στην φύλαξη και στην προστασία του Λόφου Τσακού,


3.      η οργάνωση δεντροφυτεύσεων στη σωστή χρονική περίοδο και με τα σωστά φυτά και


4.      η συνεργασία και με τον Δήμο Χολαργού- Παπάγου  ώστε να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κλείνοντας την συζήτηση ο κος Σαββίδης ευχαρίστησε τους φίλους και γείτονες για την παρουσία τους και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία και στο μέλλον σε ακόμα περισσότερους τομείς.


Πικρή πάντως γεύση -για να συμπληρώσουμε το e-mail του Συλλόγου- άφησε η απουσία της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων από τη χθεσινή πολύ σημαντική συζήτηση καθώς και η πληροφορία που ακούστηκε ότι ο δήμαρχος ενημερώθηκε για το θέμα το Φεβρουάριο! Χρειάζεται να ενημερωθεί κανείς για αυτό; Τα προβλήματα του λόφου είναι γνωστά από χρόνια.  Οι δε κάμπιες εμφανίζονται κάθε χρόνο από καταβολής κόσμου, δεν είναι καινούριο το φαινόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη