Ποιο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής δεν προωθήθηκε για συνήγορος του δημότη;

Σε αγκάθι έχει εξελιχθεί για την Αγία Παρασκευή η εκλογή συνηγόρου του δημότη και της επιχείρησης. Ο Καλλικράτης μάλιστα προβλέπει για το νέο αυτό θεσμό την εκλογή του όποιου προσώπου μέσα από ευρύτερη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων καθώς για την πόλη μας απαιτούνται τουλάχιστον 22 ψήφοι.


Όλες αυτές τις ημέρες διαβάσαμε και ακούσαμε διάφορα ονόματα. Άλλα τα γνωρίζαμε, άλλα όχι και με άλλα νιώσαμε μεγάλη έκπληξη παρατηρώντας την ανάγκη ορισμένων να μην κοπεί ο ομφάλιος λώρος τους με το δημαρχείο.


Σαφώς ο μέχρι στιγμής πρωτεύσας Σπύρος Παπασπύρος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το θεσμό.  Αλλά ο τρόπος παρουσίασης της υποψηφιότητάς του με ένα στυλ "αποφασίζομεν και διαττάσσομεν" και όχι συνεργασίας / συναίνεσης όπως αναφέρουν στελέχη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "Νίκη για την Αγία Παρασκευή" το μόνο που έκανε ήταν να μπλοκάρει στην ουσία την υποψηφιότητα όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλά του οιουδήποτε υποψηφίου.


Όπως φαίνεται οδηγούμαστε για την ώρα σε αδιέξοδο και δε θα εκλέξουμε στην παρούσα φάση συνήγορο του δημότη και της επιχείρησης. Κι όμως υπήρχε πρόσωπο το οποίο είχε προσεγγίσει το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά δηλώνοντάς το ενδιαφέρον του για τη θέση και παραιτούμενο από τις αποδοχές που ορίζει ο νόμος (40% επί της μηνιαίας αποζημίωσης του δημάρχου) για το συνήγορο όπως και ο κος Παπασπύρος εξ όσων γνωρίζουμε. Είναι πρόσωπο που έχει διατελέσει κατ'επανάληψη δημοτικός σύμβουλος, δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές, προέρχεται από τον πολιτικο-ιδεολογικό χώρο του δημάρχου και χαίρει του σεβασμού όλου του πολιτικού κόσμου της πόλης μας.  Σε περίπτωση που είχε προταθεί, λογικά θα είχε ήδη εκλεγεί καθώς θα είχε και τη στήριξη της παράταξης του Γιάννη Σταθόπουλου.  Ο δήμαρχος όμως είχε διαφορετική άποψη κι έτσι χάθηκε μια σπάνια ευκαιρία για συναίνεση στο ξεκίνημα ενός σοβαρού θεσμού με έναν έμπειρο στα δημοτικά ζητήματα συμπολίτη μας.  Διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι "η πόλη μας" την πρώτη Κυριακή μπήκε πάνω στο νήμα στο β' γύρο -με ιστορικό χαμηλό για τη Ν.Δ. στον α' γύρο- και πως για την επικράτησή της τη δεύτερη Κυριακή βοήθησαν και άλλες δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου.


Το όνομά του δε θα το αποκαλύψουμε καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο ήπιων και χαμηλών τόνων. Οι περισσότεροι όμως θα τον έχετε ήδη καταλάβει.


 


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη