αναρτηση

12 μήνες μετά...

Αγαπητοί αναγνώστες,

ήδη συμπληρώθηκε  ένα έτος από τότε που ανεβάσαμε στον αέρα το agiaparaskevi-guide.gr κι ειλικρινά δεν αντιληφθήκαμε το πόσο γρήγορα κύλησε ο χρόνος. Επιπλέον είχαμε ξεκινήσει με εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς όσον αφορά την πορεία του site και τη δομή του,  για αυτό άλλωστε και το guide, για όσους μας ρωτάτε γιατί επιλέξαμε αυτό το όνομα.

Στην πορεία όμως φάνηκε ότι τόσο οι πολίτες όσο και εμείς είχαμε ανάγκη από κάτι διαφορετικό. Ποιο ήταν αυτό; Η σημερινή μορφή την οποία έχει αποκτήσει η ιστοσελίδα. Το agiaparaskevi-guide.gr δεν είναι μια απλή ιστοσελίδα, είναι στην ουσία ένας ζωντανός οργανισμός που για πολλούς αποτελεί μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης αλλά και ένα μέσο έκφρασης. Περισσότερο όμως αποτελεί μια ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή,  αναδεικνύοντας και προσεγγίζοντας πολλές φορές διαφορετικά τα θέματα που παρουσιάζονται.

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου που πέρασε εξελίσσοντας το site προχωρήσαμε και σε αρκετές καινοτομίες για την πόλη. Για παράδειγμα η διενέργεια δημοσκοπήσεων για σειρά σοβαρών θεμάτων της πόλης (π.χ. ανάπλαση αγίου Ιωάννου, προβλήματα της πόλης, διάνοιξη δρόμου στο πάρκο Νεαπόλεως) έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο της Αγίας Παρασκευής να εκφραστεί όταν μέχρι σήμερα κανείς δεν τον ρωτούσε για τίποτε. Κι όσο απλό αν φαντάζει αυτό, κανείς δεν το είχε πραγματοποιήσει. Επιπρόσθετα,  μαζί με τους ανεξάρτητους και αδέσμευτους συμπολίτες μας προχωρήσαμε σε δράσεις όπως:

-  η άσκηση πίεσης στο δήμο για το ξήλωμα των πινακίδων μπροστά από το νέο δημαρχείο μια ώρα αρχίτερα,

- η επιτυχημένη συγκέντρωση στο πάρκο Νεαπόλεως που έθεσε φρένο σε όσους τυχόν θα μπορούσαν μελλοντικά να επιβουλευθούν το πάρκο,

- η πρόσφατη διοργάνωση και συνάντηση στην οδό Ηπείρου μεταξύ των  επαγγελματιών / εμπόρων ( και της γύρω περιοχής ) με τη δημοτική αρχή και τους αρχηγούς των παρατάξεων  οδήγησε στο μπλοκάρισμα της επίδοσης των προστίμων και στη συνεννόηση δήμου – θιγομένων για την αποφυγή της πληρωμής τους.

Το web tv και το webradio αποτέλεσαν μια ακόμη πρωτοτυπία για την πόλη μας. Η πρωτοτυπία όμως δεν έγκειται τόσο στην ιδέα και την εφαρμογή της που ισχύει και αυτό αλλά στο περιεχόμενο, στο τι λες και πως το λες, στην προσπάθεια ανάδειξης ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης. Άλλωστε με όσα θέματα καταπιαστήκαμε, ακόμη και με όσους διαφωνούμε αποφύγαμε τις προσωπικές αναφορές / προσβολές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη όσοι αισθάνθηκαν πως τους βάλαμε στο στόχαστρό μας, δεν ένιωσαν ούτε μια φορά προσβεβλημένοι απο τα λεγόμενα μας.

Πέρα όμως από αυτά, η ιστοσελίδα έβγαλε πολλές φορές προς τα έξω αποκλειστικές ειδήσεις (π.χ. είχαμε γράψει έγκαιρα και νωρίτερα  - ακόμη και από το δημοτικό site  - την απόφαση να γίνει πάλι διπλός δρόμος η Αγίου Ιωάννου, το αναμενόμενο ξεμπλοκάρισμά της, εξελίξεις γύρω από τα δρώμενα των δημοτικών εκλογών κτλ). Είδαμε πολλές φορές το υλικό μας να αντιγράφεται δίχως όμως πάντα να υπάρχει η αναφορά στην πηγή (το γνωστό clopy-paste) προς άλλες ανώνυμες για την πλειοψηφία κατευθύνσεις, οι οποίες εξυπηρετούν πιθανώς άλλους σκοπούς. Εν πάσει περιπτώσει όμως ο κόσμος έχει νου και κρίση. Άλλωστε η αντι-γραφή αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία της γραφής και το αντίγραφο την αξία του πρωτοτύπου / αυθεντικού. Έπειτα υπάρχουν και στοιχεία που δεν αντιγράφονται. Πλην ομως εδώ να ξεκαθαρίσουμε για να είμαστε δίκαιοι ότι δεν αναφερόμαστε στα τοπικά έντυπα με τα οποία μέχρι στιγμής συνυπάρχουμε δίχως να ενοχλεί ο ένας τον άλλο.

Όλα αυτά τα εγχειρήματα δε θα είχαν γίνει αν δεν υπήρχατε όλοι εσείς που είτε εξαρχής είτε στην πορεία προστεθήκατε στην οικογένεια του AgiaParaskevi-Guide.gr και στηρίξατε την κάθε πρωτοτυπία του site. Τα στατιστικά  - και όχι μόνο - στοιχεία αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα του ότι το AgiaParaskevi-Guide.gr είναι το Νο.1 μέσο της πόλης μας.

Μπαίνοντας λοιπόν στο δεύτερο χρόνο με αυτές τις γερές βάσεις που οικοδομήσαμε με πολύ κόπο τον πρώτο αυτό χρόνο λειτουργίας μας,  είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά. Οι ανάγκες και η αλλαγή προσανατολισμού της ιστοσελίδας μας οδηγούν σε ένα στάδιο ανασχεδιασμού του site με βάση τις νέες του ανάγκες. Το AgiaParaskevi-Guide.GR όμως δοκίμασε τις δυνάμεις του και σε άλλους τομείς που θα αποδείξουν ότι δεν πρόκειται για μια απλή ιστοσελίδα αλλά για κάτι πολύ περισσότερο...

Σας ευχαριστούμε.
Νεότερη Παλαιότερη