ανάρτηση

Σήμερα λάβαμε μια ανακοίνωση από τη Συνεργασία Πολιτών σχετικά με τις θέσεις της παράταξης για το θέμα του πάρκου Νεαπόλεως η οποία ενδεχομένως να διαμοιραστεί στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής και να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις για ορισμένα ζητήματα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο κος Δημαράς ήταν ο συντονιστής της συζήτησης σαν πρώην πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Υμηττού.

Καταρχήν ο κος Δημαράς δεν υπήρξε συντονιστής της συζήτησης που έλαβε χώρα στο πάρκο με την έννοια που εννοείται στο κείμενο. Μόνος του αυτο-διορίστηκε στη θέση αυτή δίχως να ρωτήσει προσωπικά κανέναν εκ των διοργανωτών (οι οποίοι κοπίασαν πάρα πολύ για τη συγκέντρωση αυτή) και αυτό είναι κάτι που και οι διοργανωτές μπορούν να βεβαιώσουν. Απλά και μόνο στο τέλος της κουβέντας μας ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία μας δικαιολογώντας τον αυτο-διορισμό του λόγω της συμμετοχής του στην παραπάνω επιτροπή. Εμείς δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να συναινέσουμε σε διορισμούς συντονιστών, προέδρων κτλ και μάλιστα με παραταξιακή / κομματική ταυτότητα. Και μάλιστα απογοητευτήκαμε πολύ από το πόσο ανάγκη είχαν 2-3 παριστάμενοι να υπάρξει προεδρεύων στη συζήτηση. Δεν είναι τυχαίο το ρητό ότι στην Ελλάδα αν πετάξεις πέτρα, ή σκύλο θα πετύχεις πρόεδρο. Ο κος Δημαράς μάλιστα δεν έχανε την ευκαιρία κάθε φορά να αναφέρει ότι είναι ο συντονιστής (προφανώς κατανοώντας κι ο ίδιος ότι δεν έπραττε σωστά απέναντι σε αυτούς που εργάστηκαν για τη συγκέντρωση ), δίχως φυσικά επαναλαμβάνουμε να έχει ρωτήσει τους διοργανωτές χώρια ότι υπήρξε ο μόνος που μοίρασε ανακοινώσεις του κόμματος -όχι της παράταξης- στο οποίο ανήκει όταν κανείς άλλος (ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αντιδήμαρχος ούτε ο κος Γκιζιώτης) δε διανοήθηκε να δώσει χρώμα στη συγκέντρωση.Ίσως βέβαια και να το έκανε γιατί κανείς από τους πολίτες δε τον αναγνώρισε ως συντονιστή και ο καθένας έπαιρνε το λόγο μόνος του όπως κάναμε και εμείς που φυσικά δε διανοηθήκαμε να ζητήσουμε την άδεια ούτε μια φορά για να μιλήσουμε σε κάτι που εμείς διοργανώσαμε. Ο μόνος λόγος που παραμείναμε ήταν για να θέσουμε τις ερωτήσεις και να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από το να βάλουμε ένα πρώτο φρένο σε μια ενδεχόμενη υποβόσκουσα απειλή για το πάρκο. Και πιστεύουμε ότι τον πετύχαμε. Ο κόσμος ενημερώθηκε σωστά και πλέον παρακολουθεί στενά.

Απο κει και πέρα αποφύγαμε να σχολιάσουμε ορισμένες επιμέρους συμπεριφορές θέλοντας να παραμείνουμε στην ουσία. Αναγκαζόμαστε όμως να επανέλθουμε όταν βλέπουμε να αναφέρονται ορισμένα πράγματα που δεν έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται και ενδεχομένως να αφήνουν υπόνοιες ότι με πλάγιο τρόπο υπήρξε αβαντάρισμα της συγκέντρωσης από συγκεκριμένη παράταξη κι έτσι εμείς ζητήσαμε από εκπρόσωπό της να συντονίσει την κουβέντα. Άλλωστε στέλεχος της ίδιας παράταξης ήταν που γκρίνιαξε τις επόμενες ημέρες σε έναν εκ των διοργανωτών γιατί πήγαμε εμείς εκεί ανεξάρτητα λες και δεν είχαμε το δικαίωμα ή παραβιάσαμε το νόμο. Εκτός και αν συγκεκριμένα κάποιοι ήλπιζαν το θέμα του πάρκου να εξελιχθεί διαφορετικά ώστε να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης στις εκλογές. Πάραυτα μεταφέραμε το παράπονό μας για αυτό το τελευταίο στο Γιάννη Σταθόπουλο που είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και εξαιρετικός επιστήμονας, ο οποίος μας είπε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να απολογείται για τον καθένα. Δεν έχει άδικο σε αυτό, αλλά τέτοιες συμπεριφορές αυτόν ζημιώνουν.

Δε γίνεται από τη μια πλευρά να γίνονται παράπονα λες και η αγάπη για το πάρκο αποτελεί προνόμιο ορισμένων και από την άλλη να επιχειρείται εκ των υστέρων από άτομα της ίδιας παράταξης μια πλάγια και ωραιοποιημένη οικειοποίηση της συγκέντρωσης με εμφατική αναφορά στο ότι στέλεχος της παράταξης υπήρξε ο συντονιστής, όταν κανείς εκ των διοργανωτών δεν του το ζήτησε και δεν ερωτήθη σχετικά. Άνετα λοιπόν μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η όλη παρουσία στη συγκέντρωση είχε κάποια σκοπιμότητα σε περίπτωση που αυτή απέφερε αποτέλεσμα υπέρ του πάρκου όπερ και εγένετο. Άλλωστε οι θετικές εξελίξεις της συγκέντρωσης οφείλονται σε συγκεκριμένες καίριες ερωτήσεις των διοργανωτών προς τη δημοτική αρχή καθώς και ορισμένων εκ των πολιτών. Οι πολίτες ήταν αυτοί που πάτησαν φρένο και όχι κάποιος άλλος.

Κατα τα λοιπά η ανακοίνωση της παράταξης ως προς το πάρκο μας βρίσκει σύμφωνους, όπως λογικά όλες οι παρατάξεις εικάζουμε ότι θα κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος ασχέτως του πως κινήθηκαν / ψήφισαν (όσοι ψήφισαν) μέχρι ορισμένα ζητήματα να λάβουν διάσταση. Ποιος τολμά άραγε τώρα να υποστηρίξει τη χάραξη δρόμων μέσα στο πάρκο;
Νεότερη Παλαιότερη