αναρτηση

Πριν λίγες ημέρες δεχθήκαμε ένα μήνυμα από ένα φίλο της σελίδας για μια ανάρτηση στο γνωστό blog troktiko. Διαβάσαμε την ανάρτηση και επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος Μιχάλη Γριβέα σε μια συζήτηση που διήρκεσε αρκετή ώρα. Κατά τη συζήτηση αυτή πληροφορηθήκαμε τότε αρκετά πράγματα τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην καταγγελία ενώ οι απαντήσεις του αντιδημάρχου ειδικά στο θέμα του συντελεστή δόμησης μέσα στο πάρκο που δεν είναι 0,80 αλλά 0,10 (αναλυτικά δείτε το παρακάτω κείμενο που αναδημοσιεύουμε και εδώ από την κατηγορία των νέων) κατέστησαν την ανώνυμη καταγγελία για μπετοποίηση του πάρκου ως αναξιόπιστη.


Ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι θα μελετούσε το θέμα καθώς είχε άγνοια (!) όταν το έφερε παράτυπα όπως μας ενημέρωσε έτερος αντιδήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα επανερχόταν με κείμενο-θέση ως προς το ζήτημα. Τα ερωτήματα όπως που γεννήθηκαν ήταν αρκετά, τόσο σε εμάς όσο και σε αρκετούς συμπολίτες μας. Για παράδειγμα:


1. ποιος διαρρέει πράγματα μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανώνυμα, και μάλιστα παραβλέποντας σημαντικές λεπτομέρειες;


2. Γιατί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ήλθε παράτυπα προς συζήτηση και γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής του αρμοδίου αντιδημάρχου Μιχάλη Γριβέα προκειμένου να μελετήσει το θέμα;


3. Γιατί σ’ένα τόσο σημαντικό ζήτημα έλειπαν τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου;


4. Τι θα σημάνει πρακτικά το 0,1 του συντελεστή δόμησης του πάρκου δηλαδή τα 3,9 στρέμματα από τα 39; Θα δημιουργηθεί περιφερειακός δρόμος που ενδεχομένως να μην είναι μια τόσο αρνητική εξέλιξη καθώς θα αποτελέσει και μια αντιπυρική ζώνη; Από την άλλη όμως θα διαταραχθεί η συνοχή του πάρκου κι έπειτα η αντιπυρική ζώνη χρειάζεται στην καρδιά ενός δάσους όχι στα όριά του. Θα οικοδομηθεί κάτι; Αν ναι τι;


5. Γιατί μιλά για μπετοποίηση;


Στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε από ορισμένους συμπολίτες που έχουν σοβαρούς λόγους ανησυχίας το θέμα να πάρει διαστάσεις. Αντιπροτείναμε τη συνδιοργάνωση μιας συγκέντρωσης έξω από το πάρκο Νεαπόλεως ώστε να δώσει το παρόν η δημοτική αρχή και αν είναι δυνατό όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και να απαντήσουν στα κοινά μας ερωτήματα.


Τόσο η ομάδα αυτή των συμπολιτών μας (μέλη της οποίας είναι στο Σύλλογο του Τσακού και μάλιστα έχουν αναλάβει την εθελοντική πυροπροστασία) όσο και το agiaparaskevi-guide.gr αποφασίσαμε αρχικά να γίνει αυτή η συγκέντρωση άμεσα και συγκεκριμένα την προσεχή Τετάρτη 14/7  18:30-19:00 πριν μπούμε στο κατακαλόκαιρο και ξεχαστεί το θέμα. Ετέθη επίσης ο προβληματισμός ότι στις 20:00, λίγα μέτρα πιο πέρα, στο 2ο γυμνάσιο θα πραγματοποιηθεί Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα: Ετήσιος Απολογισμός Δημοτικού Έργου. Αυτό ειλικρινά δε γνωρίζουμε αν απασχολεί τους πολίτες τόσο όσο η διαφύλαξη ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για εμάς και τα παιδιά μας. Από την άλλη επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο και μας παρακάλεσε να το κάνουμε την επόμενη ημέρα για να μπορέσει να παραστεί "πρώτος πρώτος" όπως μας είπε. Επειδή θεωρήσαμε πως η παρουσία του στη συζήτησή μας θα είναι ουσιαστική μεταθέσαμε τη συγκέντρωση για την Πέμπτη.


Το συντονισμό έχουν αναλάβει οι συμπολίτες μας Κώστας Γεωργόγλου, Δάφνη Γαβρίλη και Στρατής Μαζίδης (για την ιστοσελίδα).

Νεότερη Παλαιότερη