αναρτηση

Διάβασα με προσοχή το σχόλιο του εξαιρετικά αγαπητού αντιδημάρχου κυρίου Μιχάλη Γριβέα σχετικά με την εξέλιξη των έργων ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου.

Παρά την αφάνταστη ταλαιπωρία που έχουν προκαλέσει όχι μόνο στους κατοίκους αυτού του άμοιρου δρόμου αλλά και σε όποιον κάνει το λάθος να προσπαθήσει να περάσει από εκεί τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας είμαι σίγουρη ότι πολλοί συνδημότες μας θα συμφωνούσαν με το όραμα της δημοτικής αρχής για ένα προάστιο με άποψη και θα έδειχναν άπειρη υπομονή προκειμένου να αποκτήσει η πόλη ένα στολίδι σύγχρονης πολεοδομίας και βιοκλιματικής τεχνολογίας !

Το πρόβλημα ίσως ξεκινάει από την διατύπωση κάποιων θέσεων.

Από τα γραφόμενα του αντιδημάρχου καταλαβαίνω :

Α. ότι η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης είναι θέμα ισχυρισμών. Ο λόγος του Δημάρχου έναντι του λόγου του Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δεν τίθεται θέμα αμφιβολίας…. Αφού λέει ο Δήμαρχος ότι υπάρχουν πιστώσεις για να ολοκληρωθεί το έργο έτσι ακριβώς θα είναι. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση …. Ο Πάρεδρος μάλλον κάνει λάθος.

Β. ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί ούτε μια απάντηση να παραλάβει από το ΙΓΜΕ , το οποίο την έχει έτοιμη για το πέτρωμα που τελικά χρησιμοποιήθηκε από τις 10 Απριλίου αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας δεν έχουν ακόμη πάει να την παραλάβουν (ως όφειλαν).

Αφού πρόκειται απλά για διαφορετικό όνομα πετρώματος, με ίδιες ιδιότητες, ίσως δεν επιλέχτηκε από την αρχή γιατί κοστίζει 30 ευρώ φθηνότερα το τετραγωνικό. Στην αρχική μελέτη και στον προϋπολογισμό προβλέπεται η τοποθέτηση Ιγνιμβρίτη (που είναι ακριβότερος) αλλά τελικά χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τη δειγματοληψία, το άλλο το φθηνότερο υλικό που ονομάζεται Τόφος. Άλλωστε αυτά τα υλικά είναι τόσο κοινά διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται παντού που όλοι εύκολα ξέρουν και μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ώστε να μην τίθεται θέμα εξαπάτησης, με σκοπό την επ’ ωφελεία ορισμένων, υπερτιμολόγησης του έργου. Αλήθεια, δεν ήθελα να ρωτήσω, αλλά πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι η Αγ. Ιωάννου από την κάτω μέχρι την πάνω πλατεία ;

Αυτό που δεν αντέχω ίσως καθόλου πια, είναι ότι , μαζί με την υπομονή μου, χάθηκε και κάθε έννοια πολιτικού λόγου καθώς οι πολιτικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή αντικρίζουν τη λαϊκή αποδοκιμασία, καλή ώρα ο δικός μας με την Αγ. Ιωάννου, φαντασιώνονται σκοτεινές δυνάμεις και άλλα τινά τα οποία συνωμοτούν εναντίον τους.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το «δίκαιο» αίτημα του αγαπητού Αντιδημάρχου ότι οι νόμοι του κράτους και η εφαρμογή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πρέπει να εφαρμόζονται μόνο κατ΄ εκτίμηση και υποκειμενική ερμηνεία ώστε αυτό που φαίνεται σωστό και λογικό στους πολλούς;;;; να είναι και το νόμιμο. Άλλωστε και οι δικαστικοί και λοιποί δημόσιοι ελεγκτές, όπως τους ονομάζει, αποφασίζουν ανάλογα με το κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάθε φορά. Αυτό θέλετε να μας πείτε με τα γραφόμενα σας ;

Ανακεφαλαιώνουμε, λοιπόν, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όπως και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος πιστεύει, απαιτείται άμεσα η ανασυγκρότηση της Δημοτικής του Παράταξης ώστε να «διορθώσει» τα λάθη, που ο ίδιος παραδέχεται δημόσια ότι έχουν γίνει με σκοπό να ξανα-κερδίσει τις εκλογές ! Ως εκ τούτου, δεν τολμώ να σκεφτώ την τύχη της Αγ. Ιωάννου, αλλά και όλων των υπολοίπων ημών, αν δεν είχαμε εκλογές σε λίγους μήνες. Έτσι, λοιπόν, και επειδή έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες ήρθε η ώρα να σκορπίσουμε μερικές υποσχέσεις ακόμη για το τι θα συμβεί, πού δεν συνέβη μέχρι τώρα, ενώ θα έπρεπε !!!!! να είχε συμβεί.

Βέβαια η εξήγηση είναι απλή και εύκολη. Για όλα φταίει η κρίση !

Κατά την γνώμη μου, όμως, θεωρώ ότι φταίει ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κυνισμός και η παντελής απουσία ορθολογισμού. Κρίσιμες θέσεις στελεχώθηκαν με ανθρώπους ημιμαθείς και συχνά ανεπάγγελτους. Με ανθρώπους με κομματικές ή άλλες διασυνδέσεις που προωθούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αν επιθυμούμε άμεσα να βρούμε μια λύση ας εμπιστευτούμε ανθρώπους που πρεσβεύουν ένα διαφορετικό πολιτισμό, που θα έχουν την βούληση, τις γνώσεις αλλά και τις ικανότητες να σχεδιάσουν την πραγματική βελτίωση του Δήμου μας και άρα και της δικής μας ζωής, υλοποιώντας ριζικές αλλαγές στους στόχους, στις στρατηγικές, στις δομές και στα συστήματα του Δήμου μας. Ας τολμήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση, όχι μόνο ως δημότες-ψηφοφόροι αλλά και ως επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων…. και τότε σίγουρα θα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Αγία Παρασκευή όλη η Ελλάδα και όχι μόνο.

Δάφνη Γαβρίλη / Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Τσακού
Νεότερη Παλαιότερη