αναρτηση

Η συγκέντρωση έγινε, αποτέλεσμα επι της ουσίας δεν προέκυψε. Η σημερινή συζήτηση στην κεντρική πλατεία έγινε μετά από κοινή συνεννόηση όλων των ενδιαφερομένων μερών (ΕΝΕΒΑΠ, κάτοικοι, δημοτική αρχή) στη συγκέντρωση του Σαββάτου. Ο σκοπός ήταν να ληφθεί να απόφαση για να μπει ένα τέλος στην όλη ταλαιπωρία. Όπως όμως πληροφορηθήκαμε τόσο από το δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους Γεράσιμο Χάρχαρο και Γιάννη Σταθόπουλο, απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί όσο δεν βγάζει απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό που προτάθηκε από το δήμαρχο ήταν να γίνει ο δρόμος για ένα μήνα κάθοδος καθώς μερίδα καταστηματαρχών υποστήριξε ότι όταν ήταν κάθοδος ήταν καλύτερη η κατάσταση για τα καταστήματα. Άλλοι αντέδρασαν θετικά, άλλοι αρνητικά.


Για άλλη μια φορά ούτε οι εντάσεις απουσίασαν ούτε οι φωνές ενώ πληροφορηθήκαμε και τα όσα ωραία διαδραματίστηκαν λίγο νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους καυγάδες και τα αυτόφορα, τα οποία όμως ελάχιστα ενδιαφέρουν τον κόσμο. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν κρίμα που για μια ακόμη φορά ο κόσμος δεν έδωσε το παρόν. Μπορεί να μην είμαστε ευχαριστημένοι από τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, τουλάχιστον όμως έρχονται σε ανοικτό διάλογο κι εκεί δεν είναι κανείς για να τους μιλήσει.

Γενικώς ακούστηκαν πολλές προτάσεις, πράγμα λογικό και κατανοητό αφού ο καθένας κοιτά την επιβίωσή του ενώ σε κάποια φάση προκλήθηκε και η έντονη διαμαρτυρία από την πλευρά ορισμένων κατοίκων, ότι δηλαδή κάποιος πρέπει να ακούσει και αυτούς. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν όλες οι προτεινόμενες λύσεις που η καθεμια εξυπηρετεί αυτόν που την προτείνει. Ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε και το ραντεβού ανανεώθηκε σε ένα μήνα στην πλατεία για να δούμε οριστικά τι θα γίνει με την προϋπόθεση φυσικά να έχει βγει η απόφαση του Συνεδρίου. Για την ώρα απλά ανακατεύεται η τράπουλα με την αλλαγή της κατεύθυνσης μπας και μας βγει το φύλλο.


Εν προκειμένω έχουμε πλέον δοκιμάσει τα πάντα, διπλής κατεύθυνσης, κάθοδος, άνοδος κτλ. Ας δούμε τι ταιριάζει καλύτερα. Το agiaparaskevi-guide.gr έχει υποστηρίξει κατ'επανάληψη ότι ο δρόμος πρέπει να είναι διπλής κατευθύνσεως καθώς η πόλη μας ούτε υποδομές έχει, ούτε ρυμοτομία διαθέτει ούτε φαρδείς πλατείς δρόμους να σηκώσουν το βάρος τόσο της κυκλοφορίας όσο και της στάθμευσης. Μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει σε μια βήμα βήμα ανάπλαση της Αγίου Ιώαννου.

Αυτό που μας προκάλεσε απορία ήταν η απουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και εμπνευστή της συγκεκριμένης μορφής ανάπλασης τόσο στη συγκέντρωση του Σαββάτου όσο και στη σημερινή συνάντηση. Αυτός δε θα έπρεπε πρώτος από όλους να δώσει το παρόν;
Νεότερη Παλαιότερη