αναρτηση


Αγαπητοί αναγνώστες,


Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών παρατηρεί κανείς από τα δρώμενα και τις δηλώσεις των επικαφαλείς των παρατάξεων ότι ήδη είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Πολλά ερωτήματα όμως και συζητήσεις γίνονται σχετικά με το ποιος θα τεθεί επικεφαλής του γαλάζιου στρατοπέδου ή το ποιος θα εξασφαλίσει τη λεγόμενη πολιτική στήριξη της Ρηγίλλης. Αντίστοιχες συζητήσεις όμως έχουν ξεκινήσει και για το πράσινο στρατόπεδο καθώς ακούγονται αρκετά ως προς το ποιος θα λάβει το χρίσμα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Θα αρχίσουμε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου τα πράγματα φαντάζουν λίγο πιο απλά. Καταρχήν ο νυν δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Γιαννακόπουλος, έχει λογικά το προβάδισμα για την εξασφάλιση του χρίσματος. Άλλωστε η φιλική του προσωπικότητα ήταν αυτή που κέρδισε ξανά το δήμο. Πλην όμως έχουν ακουστεί αρκετά σχετικά με τις σχέσεις του με το κόμμα. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα ακούσαμε διάφορες φωνές και πληροφορίες που θέλουν την υπόθεση χρίσμα να μην είναι τελειωμένη υπόθεση. Κατα πολλούς δε θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε να έρχεται στην επιφάνεια το όνομα του Σωτήρη Παπαμιχαήλ που είναι μέλος της νομαρχιακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ  και να αποκτά ένα προβάδισμα.


Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Μιχάλη Γριβέα. Μπορεί ο κος Γριβέας να είναι ο οραματιστής του συγκεκριμένου -αμφισβητούμενου από αρκετούς- μοντέλου της υλοποιούμενης ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου αλλά δε φαίνεται να έχει υποστεί την ίδια φθορά ως πολιτικό πρόσωπο του δήμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και άτομα που είναι ταγμένα σε αντίθετους πολιτικούς χώρους μιλούν με καλά λόγια για το Μιχάλη Γριβέα. Ίσως σε αυτό να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και η στάση του όσον αφορά κάποια σοβαρά ζητήματα της πόλης (π.χ. κτήμα Σιστοβάρη).


Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι απλά σας μεταφέρουμε συζητήσεις, πληροφορίες και γνώμες. Ούτε ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ ούτε ο Μιχάλης Γριβέας έχουν εκφράσει δημόσια κάτι τέτοιο. Ενώ σύμφωνα με το eklogika.gr το χρίσμα έχει δοθεί στο Βασίλη Γιαννακόπουλο.


Ας έρθουμε τώρα και στο γαλάζιο στρατόπεδο. Εδώ τα πράγματα είναι περισσότερο μπερδεμένα τόσο στην κορυφή όσο και χαμηλότερα. Πριν κανένα μήνα πληροφορούμασταν ότι ο Μάκης Χάρχαρος λάμβανε το χρίσμα από τη Ν.Δ. και λίγες ημέρες μετά ανακοίνωνε το συνδυασμό του. Πολύ νωρίτερα (στις 17/1/2010) όμως διαβάσαμε στο site eklogika.gr ότι το χρίσμα της Ν.Δ. έχει δοθεί στο Βασίλη Ζορμπά και την Α.Κ.Ε.Π.. Ενώ τις ίδιες ημέρες μαθαίναμε ότι διέρρεε η φήμη ότι ο Βασίλης Ζορμπάς θα λάβει το χρίσμα γιατί υπήρξε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στην ΟΝΝΕΔ και ότι τον στήριξε στην πρόσφατη μάχη για την εκλογή στην ηγεσία. Μέσα σε όλα μπήκε και το όνομα του Δημήτρη Αλεφαντή, ο οποίος ηγείται της "Πρωτοβουλίας Ευθύνης", άνοιξε πολιτικό γραφείο, διαθέτει μια πολύ καλή ιστοσελίδα όπου δηλώνει και αυτός την κάθοδο της κίνησής του στις εκλογές.


Ο Μάκης Χάρχαρος και ο Βασίλης Ζορμπάς έχουν μια σημαντική εμπειρία στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, με τον πρώτο να φτάνει μια ανάσα από το δημαρχιακό θώκο το 1998. Το 2002 πίστευε ότι είχε έρθει η στιγμή του αλλά η Ν.Δ. έχρισε υποψήφιο τον Αντώνη Σιδέρη και έτσι ο Μάκης Χάρχαρος συνετάχθη με τον πρώην δήμαρχο. Επίσης είναι σχεδόν μόνιμος πρόεδρος της ΕΝ.Ε.Β.Α.Π. και ως εκ τούτου έχει μια υπολογίσιμη δύναμη. Ο Βασίλης Ζορμπάς με την Α.Κ.Ε.Π. σημείωσε σημαντική επιτυχία το 2006, δείγμα του επικοινωνιακού του στοιχείου ενώ πολλοί θεωρούν ότι τον στηρίζει σχεδόν ολόκληρο το Ι.Κ.Α. όπου και εργάζεται ως πνευμονολόγος! Για το Δημήτρη Αλεφαντή δε γνωρίζουμε πολλά, το δυνατότερό του στοιχείο όμως σε σχέση με τους προηγούμενους είναι ότι είναι νέος και δεν έχει υποστεί φθορά. Νέος άνθρωπος, φρέσκιες ιδέες.


Μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κάθισαν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Δεσμεύθηκαν να κατέβουν όλοι μαζί με επικεφαλής όποιον στηρίξει το κόμμα ή όποιον πάρει το προβάδισμα από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής μέσω μιας τοπικής διαδικασίας που θα αναδείξει έναν εκ των τριών. Κατάλαβαν προφανώς ότι ο καθένας μόνος του δε θα είχε καμία τύχη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές παρα μόνο μια μοναχική αξιοπρεπή πορεία.


Το θέμα για την τριπλή συμμαχία είναι να ξεκαθαριστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα το ποιος θα τεθεί επικεφαλής διότι όπως έχει ειπωθεί η συμμαχία συμμαχία αλλά μέχρι να οριστεί ο υπ. δήμαρχος η προσωπική μάχη του καθενός συνεχίζεται. Βέβαια οι σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει το ποιος θα βγει μπροστά και όλοι δηλώνουν ενωμένοι. Το καλύτερο για τους "συμμάχους" θα ήταν αντι να περιμένουν τη Ρηγίλλης να καθίσουν να δρομολογήσουν μια διαδικασία η οποία θα αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν ποιον θέλουν να ηγηθεί κάνοντας ένα πραγματικά ριζοσπαστικό βήμα μακριά από κόμματα, διαδικασίες και χρίσματα.


Για την παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου και του Ανδρέα Γκιζιώτη δεν κάνουμε λόγο καθώς εκεί το τοπίο είναι ξεκάθαρο καθώς επίσης δεν αναπτύσσεται σχετική παραφιλολογία.


Στα πλαίσια αυτά το agiaparaskevi-guide.gr αποφασίζει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να βγάλει στον αέρα δύο on-line δημοσκοπήσεις σχετικά με τον ποιον θα θέλατε εσείς να λάβει τη σχετική υποστήριξη τόσο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ όσο και από τη Ν.Δ. αντίστοιχα.


Ευκαιρία να δείξουμε ότι για τα σημαντικά ζητήματα πρέπει να αποφασίζουν οι πολίτες και όχι οι μηχανισμοί. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο και ο σκοπός σε μια χώρα που διατείνεται ότι γέννησε τη δημοκρατία...


Ο λόγος λοιπόν σε σας!




Στρατής Μαζίδης


Νεότερη Παλαιότερη