Συνέντευξη με τον Γιάννη Τηνιακό

Αγαπητοί φίλοι,

έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη στήλη μας το libero της ομάδας volley της πόλης μας, το Γιάννη Τηνιακό. Με το Γιάννη θα συζητήσουμε θέματα της ομάδας ώστε όλοι να ενημερωθούν τόσο για την πολύ καλή φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα όσο και για τς ζητήματα που αντιμετωπίζει.

- Γιάννη καλησπέρα και σε ευχαριστούμε που δέχθηκες να έχουμε αυτή τη συνομιλία.

Ευχαριστώ και εγώ που μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για την ομάδα βόλεϊ της πόλης μας.

- Υποχρέωσή μας να στηρίζουμε και να προβάλλουμε τις καλές και υγιείς προσπάθειες ειδικά σε μια περίοδο όπου οι «πειρασμοί» και οι κίνδυνοι για τα νέα παιδιά είναι αρκετοί και ύπουλοι, την ίδια στιγμή που ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή και εποικοδομητική διέξοδο. Πες μας Γιάννη, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το volley;

Ασχολούμαι 8 χρόνια.

- Είναι όντως ένα συναρπαστικό άθλημα που είχα τη χαρά να ασχοληθώ κι εγώ για λίγο. Να υποθέσουμε ότι όλη σου η σταδιοδρομία στο volley -για την ώρα- είναι με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής;

Ακριβώς πέρασα απ’ολα τα κλιμάκια για να καταλήξω στην ανδρική ομάδα (παμπαιδικό-παιδικό-εφηβικό)

- Η ομάδα φέτος πάει αρκετά καλά, είναι στη 2η θέση και διεκδικεί άνοδο στην Α΄κατηγορία;

Ναι όντως φέτος πάμε καλά. Είμαστε στη 2η θέση  και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλος την άνοδο στην Ά κατηγορία. Στόχος μας από την αρχή της χρονιάς ήταν στη λήξη του πρώτου γύρου να είμαστε στην τετράδα.

- Γιάννη πες μας λίγο και τις κατηγορίες για να έχουν και οι αναγνώστες μια ιδέα.

Εμείς τώρα παίζουμε στη Β’ Ανδρών. Πάνω από εμάς είναι η Α’ Ανδρων - Β’Εθνικη - Α2 - Α1

- Θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει μια Κυριακή μετά από ένα ματς της ομάδας του ποδοσφαίρου όπου είχαμε προβάλλει τη σχετική είδηση όταν μας είπες να ασχοληθούμε και με το volley και πως είστε ξεχασμένοι από όλους.

Είμαστε ξεχασμένοι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης. Πολύ μικρές αναφορές γίνονται για την ομάδα μας. Πιστεύω από τώρα θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση γιατί πραγματικά η ομάδα τους χρειάζεται όλους.

- Η ομάδα ανήκει στο δήμο ή σε ιδιώτη;

Δεν το γνωρίζω.

- Και αυτή τη στιγμή ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα;

Παρά την αμέριστη προσπάθεια της διοίκησης και του προπονητικού team για την επίλυση των προβλημάτων αντιμετωπίζουμε ορισμένα μικρόπροβληματα όπως λ.χ. το μεταφορικό (όταν παίζουμε εκτός έδρας πηγαίνουμε με δικά μας αυτοκίνητα). Δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για προπόνηση στο κλειστό λόγω του ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες της πόλης μας (ακαδημίες-γυναικεία τμήματα-ομάδες 5Χ5 σάλας κλπ). Και επίσης οι ώρες προπόνησής μας είναι πολύ αργά (22.00-23.30).

- Υπάρχει στήριξη από πουθενά; Π.χ. από ιδιώτες, τη δημοτική αρχή κτλ.

Γνωρίζω ότι πολλά γίνονται από ιδιωτική πρωτοβουλία .Και πιστεύω ότι και ο δήμος μας στηρίζει όπου μπορεί.

- Ο προπονητής και οι συμπαίκτες σου πως βλέπουν την κατάσταση;

Περίπου όπως σας την έχω αναφέρει και εγώ.

- Γιάννη έρχεται κόσμος στο γήπεδο; Υπάρχει η στήριξη της εξέδρας;

Αυτοί που έρχονται είναι συγγενείς και φίλοι και κάποιοι λίγοι που αγαπούν το βόλεϊ. Όπως καταλαβαίνετε η στήριξη της εξέδρας είναι πολύ μικρή. Θέλουμε στο γήπεδο όλο τον κόσμο που αγαπάει το βόλεϊ για να έχουμε μεγαλύτερη στήριξη της εξέδρας. Πάντα εννοείται σε κόσμια επίπεδα.

- Αλήθεια, υπάρχει κάποιος διαδικτυακός τόπος προκειμένου να ενημερώνεται όποιος θέλει για θέματα που αφορούν την ομάδα;

Υπάρχει το espaaa.gr όπου κάποιος μπορεί να ενημερώνεται για τους αγώνες και την βαθμολογία της ομάδας αλλά και για άλλες κατηγορίες. Επίσης στο facebook έχουμε κάνει φέτος ένα γκρουπ το VOLLEY ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ όπου κάποιος μπορεί να ενημερωθεί ή να πει τις απόψεις του για την ομάδα. Σημειωτέον πως το γκρουπ αυτό το φτιάξαμε οι παίχτες της ομάδας.

- Με βάση τα παραπάνω προβλήματα που περιέγραψες, εσύ και η υπόλοιπη ομάδα θεωρείτε ότι μια άνοδος κατηγορίας αυτή την περίοδο και με αυτά τα προβλήματα θα έκανε καλό στην ομάδα ή στο τέλος θα την έβλαπτε; Στο λέω αυτό διότι όλοι όσοι παρακολουθούμε ομαδικά αθλήματα είδαμε πολλές ομάδες να πετυχαίνουν το κάτι παραπάνω αλλά η υποδομή τους, τα προβλήματά τους να τους γυρίζουν πίσω.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι και αν συμβεί η ομάδα χρειάζεται στήριξη και βοήθεια από όλους τους φορείς για να μπει η υποδομή για μια καλύτερη πορεία της ομάδας VOLLEY ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

- Εσύ και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έχετε σκεφτεί λύσεις και δράσεις για τα ζητήματα της ομάδας; Κι αν ναι, θα ήθελες να μας πεις κι εδώ τις προτάσεις σας;

Έχουμε σκεφθεί και τις έχουμε συζητήσει με τη διοίκηση της ομάδας και πιστεύω ότι κάποιες λύσεις μπορούν να βρεθούν.

- Γιάννη σου κάνουμε πάσα για ένα τελευταίο μήνυμα προς όσους διαβάζουν τη συζήτησή μας. Τι θα ήθελες να πεις σε όσους διαβάσουν τη συζήτησή μας αυτή.

Να αγαπήσουμε και να βοηθήσουμε περισσότερο τις ομάδες τις πόλης μας. Να στηρίξουμε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό της πόλης. Να βάλουμε σωστές βάσεις ώστε να δημιουργήσουμε υγιείς υποδομές. Να απομακρύνουμε όλοι τη βία από τα γήπεδα. Κάποια στιγμή είναι σίγουρο ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα και μεγάλη επιτυχία.

- Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτός ήταν ο Γιάννης Τηνιακός,  libero της ομάδας του volley που τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για αυτή σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αθλητισμού και όσων αυτός προσφέρει. Γιάννη σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου καθώς έχεις και εξεταστική αυτή την εποχή κι ευχόμαστε ότι καλύτερο στην ομάδα και την προσπάθεια που καταβάλλει και σε σένα προσωπικά.

Σας ευχαριστώ και εγώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να πω ορισμένα πιστεύω χρήσιμα πράγματα για να βοηθήσουμε όλοι μαζί την πρόοδο του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Νεότερη Παλαιότερη