Nέα Αρχή: Σε δύσκολες περιόδους ο εθελοντισμός είναι επιτακτική ανάγκη

Ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο, τη φύση, τα ζώα και τον πλανήτη μας με διάφορες μορφές, έχει οριστεί να τιμάται στις 5 Δεκεμβρίου. Αυτή η παγκόσμια ημέρα είναι ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Καμία πολιτεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει εξασφαλίσει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό, οφείλει να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να διευκολύνει την συμμετοχή  περισσότερων πολιτών.

Αναφορικά με το δήμο μας, υπάρχουν εθελοντικές κοινωνικές δομές με πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο. Χρειάζονται όμως την στήριξή μας.  Αντίστοιχα, η συνδρομή των εθελοντών πολιτικής προστασίας θεωρείται υψίστης σημασίας για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Η αξιοποίηση των εθελοντών στο έπακρο, εκτιμάται ότι θα γίνει πράξη με το Μητρώο των Εθελοντών, που θα αποτυπώνει με ακρίβεια τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, σε κάθε Περιφέρεια. Ας ξεκινήσουμε και στον Δήμο μας, να καταγράψουμε και να συνδράμουμε το κοινωνικό τους έργο. Είναι  επιτακτική η ανάγκη, σ'αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο, να διοργανώσουμε, να ενημερώσουμε, να συμμετέχουμε και να  προωθήσουμε δράσεις εθελοντισμού.

 
Γιατί  «δεν μπορείς να μιλήσεις για ανθρώπινες αξίες, εάν δεν μιλήσεις για τον εθελοντισμό.» (Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ)

«Νέα Αρχή» για την Αγία Παρασκευή


Νεότερη Παλαιότερη