Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει φέτος τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους, με την υλοποίηση ενός πλούσιου προγράμματος Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με μουσική, παιδικές παραστάσεις και show που θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2022.

Με στόχο να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, μετατρέπει από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το Πεδίο του Άρεως, σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο. 

Επιπλέον στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”  στήνεται  ένα  πλωτό χριστουγεννιάτικο  χωριό  στη μεγαλύτερη λίμνη όπου θα δίδεται η δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν δωρεάν βαρκάδα.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν βόλτα με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι στο πάρκο καθώς και σειρά εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 

Η έναρξη των εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα. 

*Για την είσοδο ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν οριστεί από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Πεδίο του Άρεως πατήστε ΕΔΩ

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

PARKO-XMASArtboard-52-1000x669

Φέτος, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ντύνεται εορταστικά με τον στολισμό και τις δραστηριότητες  να  επικεντρώνονται στο υδάτινο στοιχείο στην καρδιά του πάρκου και στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, σεβόμενοι πλήρως τον περιβαλλοντικό σκοπό της δημιουργίας του.

Ειδικότερα, έχει  στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο «χάρτινο» καράβι του.   Οι πλωτές αυτές κατασκευές χωροθετήθηκαν στην Λίμνη Νο5, σε πλήρη εναρμόνιση και σεβασμό της ορνιθοπανίδας, της βιοποικιλότητας και του φυσικού κάλλους του τοπίου του χώρου.

Οι επισκέπτες έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2022 θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μεταξύ των πλωτών αυτών  κατασκευών, μέσα από μία δωρεάν βαρκάδα. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να περιηγηθούν στον  ευρύτερο χώρο του πάρκου με το χριστουγεννιάτικο τουριστικό τρενάκι που θα διεξάγει καθημερινά δωρεάν δρομολόγια.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε χώρους του Πάρκου, θα διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, προάγοντας τον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό του χαρακτήρα.

Αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των δραστηριοτήτων στο Πάρκο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου για παιδιά ”Santa run, με δώρα για τους μικρούς φίλους του πάρκου, ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες», στο οποίο «χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν και οι ήρωές του κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ο μολυβένιος στρατιώτης συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα αλλά και τον Αη Βασίλη που μπήκε φυλακή!» και απευθύνεται σε παιδιά έως Γ’ Δημοτικού.

Οι εν λόγω δράσεις θα υλοποιηθούν υπό τον ήχο σαξόφωνου που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μία πιο γιορτινή, χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας και προστασίας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων του Πάρκου, και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών η είσοδος στο πλωτό χριστουγεννιάτικο χωρίο θα είναι δωρεάν.
Νεότερη Παλαιότερη