Χωρίς διαβούλευση η κατασκευή του μπαλονιού στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής


Προς
Αξιότιμο Δήμαρχο κ. Β. Ζορμπά
Αξιότιμη Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καψοκεφάλου
Αξιότιμους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: Αίτημα αναβολής της συζήτησης του 9ου θέματος της ημερησίας διάταξης  της συνεδρίασης της 8/12/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναφορικά με το υπ΄αριθμ. 9 θέμα ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Δεκεμβρίου 2021 «Έγκριση εγκατάστασης αεροϋποστηριζόμενου θόλου αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Αντιδήμαρχος – κ. Β. Σάρκουλας) και επειδή

Το θέμα αυτό ΔΕΝ αποτελεί αίτημα του σχολείου αλλά πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Προβλέπει τη μετατροπή μεγάλου μέρους του  αύλειου χώρου του σχολείου από ανοικτό σε κλειστό, ουσιωδώς και καθοριστικά επηρεάζει την καθημερινή  λειτουργία του Σχολείου,  αλλάζει τον τρόπο και τόπο  προαυλισμού των μαθητών/ριών του σχολείου, την επιτήρηση, επίβλεψη , καθαριότητα  του χώρου κ.α.  

Είναι απαραίτητη  η διαβούλευση και η σχετική απόφαση της Σχολικής Κοινότητας του 3ου ΓΕΛ (Διεύθυνσης, Συλλόγου Διδασκόντων, Συλλόγου Γονέων και μαθητών/ριών του Σχολείου )  για τη μετατροπή  αυτή στο Σχολείο.

Και επειδή εξ΄όσων γνωρίζουμε το θέμα αυτό δεν τέθηκε επίσημα στο Σχολείο,   ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την παρέμβαση αυτή, ο Σύλλογος Γονέων τίθεται κατά της μετατροπής αυτής και το 15μελές δεν έχει ενημερωθεί επ΄αυτού , ταυτόχρονα δε  το Σχολείο διενεργεί την εβδομάδα αυτή την πολυήμερη εκδρομή της Γ΄Λυκείου

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την απόσυρση του θέματος αυτού και την διαβούλευσή του με την σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες  διευκρινίσεις στην σχολική κοινότητα τόσο για τη φύση των εγκατάστασεων όσο και για τη συντήρησή τους  στη συνέχεια.

Καταθέτουμε υπ΄όψιν σας και φωτογραφία από αντίστοιχο «μπαλόνι» που έχει εγκατασταθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο «νταμάρι»  και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία ότι κάτι παρόμοιο σχεδιάζεται για το 3ο ΓΕΛ.


Τέτοιου είδους εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελούν προσωρινές λύσεις σε μεγάλες και ανοικτές εκτάσεις , αθλητικούς και πολιτιστικούς πολυχώρους όπως το πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη   ή/και το οικόπεδο στα Πευκάκια, σε μεγάλα πάρκα κτλ.

Δημιουργούν όμως προβληματισμό όταν εντάσσονται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και ακόμη περισσότερο μέσα σε ένα σχολείο περιορίζοντας δραματικά τους διαθέσιμους ελεύθερους χώρους του και ως εκ τούτου αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου ενώ παράλληλα   αυξάνει το κόστος συντήρησης που θα πρέπει να αναλάβει η σχολική επιτροπή, τα διαθέσιμα της οποίας  ήδη δεν επαρκούν για την κάλυψη των αιτημάτων των σχολείων.


Αγ. Παρασκευή,  8 Δεκεμβρίου 2021

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

            Η πρόεδρος                     Η γραμματέας 

Μαρία Ξυνογαλά          Αλκμήνη Ριζοπούλου


Νεότερη Παλαιότερη